This version of the page http://impuls.vstu.vinnica.ua/?news_id=98 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-12. The original page over time could change.
Сайт прес-центру ВНТУ i часопису "Iмпульс". Найсвiжiшi унiверситетськi новини !!!
     
Четвер 12 червня 2008р.
Ректор ВНТУ Борис Мокін призначений радником Прем’єр-міністра України   |   У рейтингу кращих ВНЗ України «Топ-200» наш університет 23-ій   |   Наш університет єдиний ВНЗ України, який має льодовий манеж   |   Команда ВНТУ у фіналі всесвітньої першості з програмування здобула 32 місце серед 100 найсильніших команд планети   |   Срібну медаль XI міжнародної виставки «Сучасна освіта в Україні» здобув наш університет   |   Розпочав роботу персональний сайт ректора www.mokin.com.ua
Головна  |  Фотогалерея ВНТУ  |  Усi новини
  Меню
    Помiчник абiтурiєнта
    Новий номер "Iмпульса"
    Все про ВНТУ
    Архiв "Iмпульса"
  Пошук в архiвi новин
  Новини
       Микола Машницький і Катерина Анохіна — переможці в «Будівництві та архітектурі»
09.06.2008p.
     Перспектива — двічі майстер
05.06.2008p.
     Дмитро Кушнір — призер Всеукраїнської олімпіади з англійської
05.06.2008p.
     ГАНДБОЛ. Чемпіонат області і спартакіада ВНТУ   
05.06.2008p.
     Поради, як не стати об'єктом торгу
28.05.2008p.
      У комплексному дипломному проекті найскладніше знайти «головного інженера»?
28.05.2008p.
     Два Кубки з одних змагань
21.05.2008p.
     Найкращі з ПЦБ в Україні — наші Юрій Бікс та Олексій Тимошенко!
19.05.2008p.
    ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ оголошує конкурс на заміщення вакантних посад
16.05.2008p.

     Перемогли, обігнавши навіть «профі», у легкоатлетичній естафеті, присвяченій Дню Перемоги, спортсмени нашого університету

 

12.05.2008p.
 
назад
ПРОФЕСІЙНА СПОРТИВНА ЗАЛА У СТУДЕНТСЬКОМУ ГУРТОЖИТКУ    версiя для друку

   Сучасні уявлення світової науки стосовно феномену здоров`я людини ґрунтуються на новому розумінні актуальності проблеми виживання людства взагалі. Лідери світової науки вважають проблему здоров`я глобальною, вирішення якої обумовлює факт подальшого існування людства як біологічного виду на планеті Земля.
   Саме з ініціативи студентів Вінницького національного технічного університету, зокрема Романа КУКСЮКА, студента 3 курсу Інституту АЕКСУ (група МП-04) та за підтримки адміністрації ВНТУ й профкому студентів в університетському гуртожитку №4 з'явилася нова, професійна спортивна зала, урочисте відкриття якої відбулося 2 квітня. На відкритті був присутній ректор нашого університету Борис МОКІН, який завжди відгукується на потреби студентства, адже, як освітянин і людина високого духу, вбачає у цьому своє покликання.
   Борис Іванович МОКІН:
   - Сьогодні ми є свідками того, що можуть зробити студенти без допомоги адміністрації. Відкриття спортивної зали - це ще один чудовий прояв активної роботи студентського самоврядування у нашому університеті. Адміністрація із задоволенням віддала це приміщення студентам, адже час позбавитися від шкідливих звичок і почати піклуватися про своє здоров'я. Сподіваюся, що багато студентів скористається цією нагодою.
   За словами Романа КУКСЮКА, який уже 4 роки професійно тренується і тепер має нагоду допомогти іншим, всі тренажери мають олімпійські грифи і підібрані так, щоб і хлопці, і дівчата в залежності від поставленої мети, могли тренувати різні групи м'язів або позбавлятися зайвої ваги. У залі є телевізор, DVD та CD. Тут можна буде не лише покращити фізичне здоров'я, а і приємно відпочити.
   Роман КУКСЮК:
   - Ідея створення такої спортивної зали у гуртожитку ВНТУ іде від студентів, які піклуються про здоровий спосіб життя молоді. Я дуже щасливий, що мені довірили таку високу справу і буду намагатися виправдати сподівання і допомогти усім нашим студентам.
   На відкриття зали прийшло чимало студентів, які бурхливими оплесками і щирими посмішками раділи тому, що вдалося зробити такий важливий крок.
   Максим БАБІНЧУК, голова ЗППГУ ВНТУ:
   - Створення спортивної зали для нашого студентства є чудовою нагодою вкотре нагадати молоді, що світ належить здоровим особистостям і що піклуватися про своє здоров'я потрібно вже сьогодні. Приємним є той факт, що командири ланок ЗППГУ зможуть тренуватися безкоштовно, а всі інші члени ЗППГУ - за значними пільгами. Цей проект реалізовано студентами для студентів. І це - найголовніше!
   Олександр КРИЖАНІВСЬКИЙ, голова профбюро ФЕЕ:
   - За браком вільного часу я вже майже рік не займаюся своїм фізичним здоров'ям. Тому, я вважаю, створення спортивної зали у четвертому гуртожитку є надзвичайно актуальним проектом для студентства. Ми це зробили!
   Василь НАКОНЕЧНИЙ та Юрій ВАРЕНИК, група 1Б-03:
   - Коли ми дізналися, що у гуртожитку створено професійну спортивну залу, то дуже зраділи, адже тепер у нас з'явиться більше вільного часу і ми зможемо заощадити кошти, адже ціни у спортивних залах міста далеко не студентські. Хочеться подякувати усім, хто сприяв реалізації цієї необхідної для студентів справи, ми обов'язково скористаємося цією чудовою нагодою. Спорт і здоров'я - forever!
   А як часто Ви думаєте про своє здоров'я? А чи знаєте, коли підлітки в Україні прилучаються до чарки й сигарети? До свого повноліття 82% юнаків і 72% дівчат одержали досвід куріння. У свої 15-16 років кожна п'ята дівчина й кожен четвертий юнак регулярно, не рідше одного разу на тиждень, вживають алкогольні напої, особливо це притаманне студентам-першокурсникам. За результатами соціологічного дослідження, підліток наважується вперше вжити наркотик у 14-16 років.
   Задумайтеся, яке майбутнє у ТАКОГО суспільства! Не витрачайте дорогоцінний час, подбайте про своє здоров'я вже СЬОГОДНІ!
   Cпортивна зала працює з 15:00 до 21:00 з понеділка по суботу (вихідний - неділя), тривалість одного тренування - 2 години. Чекаємо на Вас!
   Пам'ятайте, лише 30% опитаної молоді відповіли, що кумири спорту є для них прикладом здорового способу життя. А цей показник має дорівнювати 70-80%! І хоча брати Клички й Андрій Шевченко рекламують пиво та й нашу олімпійську команду підтримує пивна компанія, студенти Вінницького національного технічного університету зроблять здоровий спосіб життя національною ідеєю. Як і здорова сім'я, здорові діти - щасливе суспільство. Разом ми - СИЛА!

   Ксенія БІЛОУС,
   прес-секретар профкому студентів ВНТУ

   Світлина Андрія ХЛЕВНОГО

На фото:
 Голова студентського профкому Андрій ЗАПОРОЖАН, третьокурсник Роман КУКСЮК та ректор ВНТУ Борис МОКІН перед урочистим перерізанням стрічки

4.4.2007p.
© Вiнницький нацiональний технiчний унiверситет, InterCEC. Прес-центр, 2006