This version of the page http://unian.net/ukr/news/news-247152.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-11. The original page over time could change.
УНIАН - Київ “по-черновецькому” – столиця бомжів і олігархів?
СЕРЕДА, 11 червня 2008

інформаційне агентство
рус | eng  
  НОВИНИ  |  ФОТО  |  РАДІО  |  ПРОДУКЦІЯ  |  ПОСЛУГИ  |  ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЇ  |  РЕЛІЗИ  |  КОНТАКТИ  |   ПЕРЕДПЛАТНИКАМ  |  
    
  Спецпроекти:  Культура   Здоров`я   Права людини   Харків   Крим   Одеса   Фондовий ринок   Новини ЄС   Транспорт   Енергетика   СтопСНІД   Страхування   Євро-2012  
   ОПИТУВАННЯ
Архiв голосувань
[18.04.2008 10:53]  Тетяна, м. Київ

Київ “по-черновецькому” – столиця бомжів і олігархів?


З майже дворічного правління Черновецького в Києві можна зробити щонайменше один сумний висновок: Київ, столиця держави, став абсолютно некомфортним містом для середнього класу, тобто для тих людей, рівнем життя яких вимірюється рівень добробуту й стабільності держави в усьому цивілізованому світі.

На жаль, уся політика мерської команди зводиться до двох основних напрямків – благовоління потужним олігархічним кланам і окремим олігархам шляхом роздачі землі, торговельних площ у центрі столиці, комунальних замовлень на виконання робіт і розвитку інших взаємовигідних напрямків співпраці.

Другий напрямок політики столичної влади – всебічна підтримка, заохочення й збільшення прошарку людей, які перебувають за межею бідності (задля ілюстрації своєї доброчинності) і тих, котрі ледве цю межу перетинають – як найбільш стабільного електорату.

Не розумію, невже ніхто не пояснить “доброму меру”, що страшно й сумно на початку ХХІ століття ставити собі в заслугу розширення мережі їдалень для бідних. Що це “зла” добродійність, що вона зумовлює зростання в столиці кількості таких людей, у тому числі за рахунок “регіональних” бомжів? Що для розв’язання проблем цих людей їх не потрібно заохочувати до вояжів у столицю за безкоштовним обідом чи одягом. Навпаки, треба намагатися скоротити когорту бродяг, повернувши людей до повноцінного життя...

Так само – невже не вважає за гріх віруючий Черновецький створювати сітьовий маркетинг із пенсіонерів за програмою “голос в обмін на продовольство”, приплачувати за підтримку мера.

Зрозуміло, що на цьому “святі столичного життя” середньому класові складно знайти собі місце й спосіб виживання. Виходить, що столиці непотрібні освічені, інтелігентні, молоді люди. Місто стає не для них.

Середній клас не отримує дешевих продуктових наборів і постійних “доплат”, які вимірюються сотнями гривень. Водночас середній клас апріорі не може мати зиску від бізнесових оборудок. Я вже не кажу, що плани на ділянку землі для киян стабільно середнього й трохи вище середнього достатку перетворились на нездійсненні мрії.

Середньому класу не потрібні доплати до Благовіщення й гречка з консервами. Але він вимагає від столичної влади щось зробити для міста. Мені, наприклад, потрібні вільні від машин тротуари (здається, мер підписував відповідне розпорядження щодо центру міста?), відремонтовані ліфти, дитячі майданчики і ще багато-багато чого.

Зараз із телебачення, радіо, моніторів у метро ллється шквал інформації про те, скільки зроблено для столиці і скільки зробиться. Але в тих людей, які щодня ходить по вулицях Києва, живуть у його будинках, скуповуються в його магазинах, складається враження, що це про якесь інше місто говорить міська влада.

Теза столичних чиновників про те, що наповнення міського бюджету суттєво зросло, зокрема, від підвищення вартості оренди комунальної власності, на перший погляд можна було б сприйняти позитивно, але рикошет від такого збільшення нівелює увесь позитив.

Що ж відбувається насправді? Через неймовірне збільшення вартості оренди комунальної власності (щонайменше удвічі-втричі минулого року проти 2006-го) центр Києва перетворився на суцільний “бутік” і став практично непридатний для проживання. Згадаймо, адже це саме оренда Черновецького витіснила з центру відомі ще з радянських часів магазини й магазинчики: “Фарфор. Фаянс” на Хрещатику, “Українські ласощі” біля метро “Театральна”, “Гастроном” на розі Великої Житомирської, майстерню з ремонту годинників біля Майдану Незалежності, величезний магазин “Взуття”, який упродовж року стояв із зафарбованими вікнами на центральній вулиці Києва. Перелік можна продовжити...

Нещодавно зафарбувалися вікна ще одного хрещатицького магазину, де продавали книжки й сувеніри. Ледве-ледве втрималися у своїх приміщеннях “Знання” на Хрещатику, із завмиранням серця всі очікували завершення ремонту в гастрономі “Хрещатик”...

Чи спитав мер у киян – а чого хочуть вони: збільшувати бюджет за рахунок надходжень від оренди для підмащування електорату, чи мати можливість ходити в знайомі магазини й купувати продукти в недорогих продуктових точках, яких у центрі майже не залишилося? Ні, не спитав...

Так само як не спитав – а чи потрібні киянам хмарочоси-свічки в спальних районах серед будинків, 20–30-річної давності, зведених, між іншим, відповідно до плану забудови. Скрізь, де є клаптик вільного простору, зараз розгортається будівництво – замість сквериків, дитмайданчиків, спортивних майданчиків. Але ж коли затверджували план забудови цих районів, передбачалися вільні місця для скверів і “зелених плям”, щоб життя було комфортне.

Бачила, як один такий двадцятиповерховий шпиль так навис над дитячим садком, що повністю перекрив доступ сонячного проміння. А хто дозволив будувати оту незграбну велетенську споруду біля самісінького виходу з метро “Лівобережна”. Тепер там майже не можливо пройти...

Можу ще згадати про тотальне вирубування дерев під різноманітні будівництва.

А хто коли останнім разом бачив, як клали новий асфальт чи ремонтували фасади?

Ще одне. Київський мер привселюдно пишається збільшенням доходів столичного бюджету, здається, до 24 млрд. грн. на поточний рік. Сумнівний, як на мене, привід для гордості. Як мінімум, треба зважити на 20-відсоткову інфляцію. І чи з тих джерел зростає цей бюджет? Може, ліпше було б навести лад із розпродажем-роздачею столичної землі, і надходження взагалі б сягнули невимовних цифр?

Адже для мешканця Києва показовим є не стільки набивання міської кишені, скільки те – на що витрачаються ці над-над-надходження.

На що?

На введення щомісячних доплат малозахищенним верствам населення, чи прямо кажучи – підкуп виборців з комунальної кишені? Цікаво було б подивитися, яку частку в бюджетних витратах становлять саме такі системні “дарунки від мера”.

Як киянка, що постійно мешкає в одному зі “спальних” масивів, я воліла б, аби бюджетні кошти витрачалися на організацію вивезення сміття з-під багатоповерхівок. Свою частку в квартплаті це я сплачую справно, але ніяк не можу зрозуміти, чому посланці від Черновецького розносять доплати пенсіонерам, старанно обходячи звалища побутових відходів у дворах. А ще подивіться, що робиться обабіч залізничних колій на під’їзді до Києва – суцільні нелегальні полігони сміття...

Зрештою, чому хтось розводить доброчинність за мій кошт, водночас поступово витісняючи з міста таких, як я? Зрозуміло – адже легше “купити” жебрака й “добазаритись” із олігархом, ніж запудрити мізки представникові середнього класу.

Невже скоро в Києві залишаться лише ті, хто все може купити, і ті, кого всі можуть купити?

Тетяна, м. Київ

 

постiйна адреса статтi:
http://www.unian.net/ukr/news/news-247152.html

версія для друку  

faber : Браво...
тільки проблема в тому що інфантильний т.з. середній клас сам продався тим самим олігархам аби неопинитися в становищі БОМЖів: журналісти, які щодня брешуть в етері; чиновники, які за для карєрного успіху матір рідну готові продати; підприємці, які носять хабарі чиновникам а нас споживачів обдурюють продаючі неякісні, шкідливі товари за навищими в Європі цінами. А автівки на тротуарі хто ставить, хіба не середній клас? Справа не в Черновецькому, Олігархах, чи бомжах.....вся справа в інфантильному, заляканому, так званому середньому класі.
Мысль : Столица бомжей и олигархов.
Согласна на 100% и с журналистом , и с faber. Киев становится городом риска для проживания тех, кто этот город кормит и живет в нем. Средний класс действительно стал инфантильным. Но как ему таким не стать? Под угрозой аренда тех помещений, которые занимают небольшие предприятия и фирмы. Бороться с произволом городских властей приходится в полном одиночестве и чаще всего победителем в этой борьбе оказывается не средний класс, а городская власть. Нам не хватает злости и агрессивности, солидарности и взаимопомощи. Журналистам все больше нравится появляться на светских тусовках, потому что светская жизнь такая "интересная и насыщенная", а киевлянам до обморока хочется знать, какую сумку , джинсы или кольцо с брюликом носят наши светские местечковые леди. А чего стоят фуршеты! Праздник живота! Где еще от души наешься дармовой икры и выпьешь столько, чтоб хватило на неделю? А еще журналистам нравится появляться в тех телепередачах, в названиях которых мелькает это сладкой слово "свобода". Свобода от чего? Свобода от совести, нравственности, независимости, от народа? От чего? Какое заблуждение...
Прохожий : Проплачена, заказна думка
Давно не читал такого бреда. Автор зачем-то смешала в одну кучу грешное с праведным. Не Черновецкий виноват в том, что число бомжей, сирот, беспризорников, нищих пенсионеров в нашем городе с каждым годом становится все больше. Равно как и не он ответственен за практическое отсутствие в стране среднего класса (хотя автор упорно пытается навязать мысль, что средний класс в столице имеется в наличии). Не смешите, ознакомьтесь для начала с критериями - кто подпадает под определение "средний класс", а потом размышляйте на заданную тему. У нас таковых в Киеве наберется в лучшем случае 10% от общего числа жителей. Идем далее, не Черновецкий виноват в том, что город из(censored)овала строительная мафия, понаставив всюду многоэтажных "тычек". Это вина Омельченко. Не Черновецкий начал зачищать город, особенно его центр, от продуктовых магазинов. Это дело рук его предшественника, Омельченко. Относительно того, кто видел, как последний раз клали асфальт и ремонтировали фасады, заявляю: сам видел не далее как полгода назад ремонтировали фасад моей девятиэтажки в спальном районе, и асфальт у нас в микрорайоне кое-где наконец-то переложили, первый раз за последние 15 лет. И обводной канал у нас в прошлом году почистили - первый раз за 45 лет его существования. И общественный транспорт. который благополучно угробил Омельченко, Черновецкий пытается восстанавливать. Что до борьбы с незаконными парковками в неположенных местах, согласен - сделано до обидного мало. Но после того, как в минувшем году парковочная мафия облила кислотой одного из чиновников райрады, кажись, Днепровского района, который попытался бороться с этим явлением предметно, охочих повторить его судьбу заметно поубавилось. Без милиции эту проблему не решить, а она не шибко тут спешит мэру на помощь :-) И последнее. Зачем доплачивать старикам, инвалидам? Зачем плодить столовые для бедных? Более циничной постановки вопроса, признаюсь, не встречал. Пусть атор съездит в соседнюю Прольшу и посмотрит, как в Варшаве решается вопрос помощи малообеспеченным слоям горожан. Там для таких открыта целая сеть недорогих столовых ("млечных баров"), где не гнушаются питаться студенты, приезжие, иностранцы, да и сами варшавяне не бедного достатка. Стариков там кормят по талонам, которые выдает мэрия. И никому в голову не приходит закрыть эти заведения, притом что многие из них расположены в центре - на Маршалковской, в Краковском Предместье и проч. центральных улицах. Если наше государство не удосужилось положить старикам достойную пенсию, если оно сотни людей позволило выбросить на улицы, то честь и хвала Черновецкому, который хоть чем-то пытается нивелировать эту вопиющую социальную несправедливость. Он, в отличие от автора, прекрасно понимает, что жизнь столичного пенсионера в несколько раз дороже жизни пенсионера в провинции или жителя села, имеющего приусадебный участок плюс равнозначную с городской пенсию. Короче, автору - незачет. Как сказал бы Станиславский: "Не верю!"
Kulish : Cпасибі, Тетяно!
Краще не скажеш. Під кожним словом підписуюсь! Скоро вже під нами землі не буде. Не буде по чому ходити і на чому жити. Навіть у санітарній зоні водозабору землю розпродають...
Tim : висока оренда з"їдає зарплату киян
Щодо захмарної оренди - ще додайте сюди, скільки власників змушені були збільшити свої видатки на оплату за приміщення, замість того, щоб спрямувати ці гроші або на розвиток, або й на збільшення зарплатні співробітникам :(
Прохожий : Вы лучше вот это почитайте
http://www.vechirnij.kiev.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=4783&Itemid=6 И тут тоже Черновецкий виноват? Если следовать "железной логике" автора, то "да".
Tetyana : на Прохожий : Черновецкий в отличие от автора, прекрасно понимает, что жизнь столичного пенсионера в несколько раз дороже жизни пенсионера
Автор, між іншим, чудово розуміє, що життя столичного пенсіонера набагато дорожче, ніж пенсіонера в провінції, бо серед моєї рідні є й пенсіонери-кияни, й пенсіонери із сіл. Крім того, я сама й народилась в Києві, й на пенсію також сподіваюсь піти саме в цьому місті (хоч до неї ще й далеченько). Тому так турбуюсь і з острахом придивляюсь до перспективи виходу на пенсію в столиці. Принаймні зараз для мене є висновок, що на фоні земельного дерибану в столиці я вже не отримаю, належні мені за законом 10 соток київської землі - це точно й сумно. Тож посадити картопельку-суничку мені буде ніде (і на жаль, таких, як я - дуже багато). І саме тому я переживаю за нинішній столичний середній клас, бо всі ці люди в перспективі - столичні пенсіонери, з усіма плюсами й мінусами цього становища. Але чого точно не хотіла б - це отримувати щомісячні доплати від міської влади, надто це принизливий й дуже хисткий дохід, зважаючи на зміни мерів (я ще розумію, коли доплачують ветеранам до 9 травня чи 22 червня). А звичайному пенсіонеру міська влада має створити такі умови, щоб він міг жити без таких доплат. Між іншим - я впевнена, що в центральних магазинах висока оренда підвищує вартість продуктів. Самі порівняйте.
Прохожий : Для Tetyana
Детка, сразу видно, что вы еще слишком юны, а потому и пишете порой откровенные глупости. Я тоже обеими руками за то, чтобы не унижать пожилых подачками в виде доплат. Но, убей бог, не пойму ваше "а звичайному пенсіонеру міська влада має створити такі умови, щоб він міг жити без таких доплат". Это чушь. Не городская власть должна создать пенсионерам такие условия в отдельно взятом городе, а государство вцелом должно изменить перечень законов о пенсионном обеспечении (их там, кажется, более 30), о прожиточном минимуме, ввести минимальную почасовую оплату труда в стране и еще многое другое. Это не преррогатива мэра, это преррогатива парламента. А вы всех собак повесили на Космоса, он у вас за все государство в ответе. Это смешно. Поэтому пока наше правительство, парламент, гарант не спешат выполнять свои прямые функции, надо сказать "спасибо" Черновецкому, что он не дает умереть с голоду столичным старикам, чтобы те не рылись, как бомжи, на помойках. И повторюсь, дерибан земли в столице начал и фактически завершил его предшественник. Это Омельченко со товарищи лишил вас ваших законных 10 соток. Все претензии - к нему. Хотя можете попробовать за них и побороться в судебном порядке, закон-то о праве каждого на бесплатное получение куска земли еще никто не отменил. Пока. :-)
Петро : шановна Тетяно.
если ,Вы, средний класс ?Мне б хотелось узнать ,что ЭТО такое -средний класс в Киеве? В одном я Вам сочуствую.Конечно ,,отовариться ,,в ,,Гастрономе,, на Хрещатике, с его чудесной парковкой, гораздо лучше ,чем в любом другом ,,Супергастрономе,,, а сказочный магазин ,,фарфор-фаянс,, это ДОЛЖНО остаться ,как памятник коммунякам с ихними спецраспределителями.А в том ,что Украина отстала на тысячелетие в организации социальной защиты граждан ,так это НАША беда и заслуга г- на Черновецкого,что он начал решение социальных проблем города.Конечно ,для Вас ,,шара ,, от Черновецкого - ничто ,а для других это возможность выжить.Так ,что шанона ,,средний класс,, получайте гонорар... от заказчика.
Машка : Надоело
Надоело слушать препирания людей, которые знаю только новости из телевизора да сплетни знакомых!!! Из предвыборной программы "На жаль, сьогодні у Києві захищають інтереси, в основному, людей, які, м’яко кажучи, є спонсорами місцевої бюрократії: це й депутати, і бізнесмени, і сама київська бюрократія, їхні родичі та знайомі. На догоду «грошовим мішкам» та можновладцям, від яких залежить київська бюрократія, вирішуються будь-які питання за рахунок ваших інтересів. Це стосується і будівництва будинків на дитячих майданчиках і у скверах Києва, ліквідації продуктових магазинів, де можна було недорого купити продукти харчування, на зміну яких приходять королівські покої для нових українців, бари, ресторани й усе те, що є невід’ємною частиною життя цих людей"... И что? Магазины закрылись, о восстановлении покричали месяц (дабы отвлечь от земельных скандалов) и забыли. Стройки тоже начинают запрещать когда "жареный петух" появляется. "Протягом останніх років київська влада крок за кроком втрачала свою головну складову, головне виправдання свого існування – відкритість для тих, хто цій владі довірив. " - открытость это по-черновецкому - раздача ключей "наплодившимся", кусочек хлебушка для стариков, ата-та начальникам жеков (а никого не сняли то.. только самых ленивых), фото мэра в метро (не так я мечтаю начинать рабочий день). Проблемы надо решать не ВЫБОРОЧНО (Вася, Петя, Коля, Оля), а ГЛОБАЛЬНО (киевляне). "я та моя команда неодмінно забезпечимо будівництво недорогого житла, розвиток соціальної інфраструктури, підтримаємо освіту, запровадимо гідне медичне обслуговування, сприятимемо розвитку культури, припинимо екологічний безлад, відновимо виробництво і створимо нові робочі місця, забезпечимо належний рівень правопорядку та безпеки, збережемо нашими спільними зусиллями історичну спадщину, відродимо духовність і мораль."... Что изменилось во всех этих сферах за 2 года? Факты лежат на поверхности, их просто надо видеть и сопоставлять
Taras : Таня молодец!!!
Давно в нашел Городе так точно и метко немогли охарактеризовать эту вЛАСТЬ! Браво! Изложенные в письме факты и размышления верны. Я тоже самостоятельно пришел к таким выводам. Действительно Киев стал меккой бомжей со всей округи. Пенсионеры доведены до такого отчаяния что за кило вермишели готовы голосовать за "благодеятеля". Уважаемые пенсионеры! Вы и дальше будете беднеть с таким мэром. Это ведь выгодно- не тратить средства на городской транспорт, уничтожиить мелкие дешевые магазины, повысить цены на жилье- т.е. сначала у Вас все отобрать а потом вернуть Ваше и при этом стать "героем". Христианство учит: когда делаеш доброе дело то некричи об этом, а делай тайно. А что мы видим? В телевизоре, метро, на бигбордах реклама "благодеятеля". Интересно за чей счет?
Tetyana : для Петра
Ще раз акцентую - те що робить Черновецький - не є вирішенням соціальних проблем міста. Щонайменше це просто жорстокість - привчити літніх людей жити з додатковими сотнями грн. щомісяця, дезорієнтувавши їх у власних доходах і витратах. А потім - раз міська влада міняється і що? Система соцзахисту - це саме СИСТЕМА, яка працює незалежно від того, хто є на посаді міського голови. А не роздача на рівні - ...до Благовіщення ви отримували, ви ще отримаєте й до Пасхи, але ж ви будете голосувати за нашого Черновецького?... Щодо магазину "Фарфор.Фаянс" - не втримаюсь. Досі приїжджі (невисокого статку люди) допитуються, де ж цей магазин. Адже там продавався посуд, за ціною доступний ВСІМ верствам.
Прохожий : Для Tetyana
Опять пишете очередную глупость, только теперь насчет магазина "Фарфор.Фаянс". "Адже там продавався посуд, за ціною доступний ВСІМ верствам". Неправда. Так было при СССР и в первые 10 лет независимости. В последние годы отовариться там мог себе позволить только очень небедный клиент, остальные ходили - как в музей, посмотреть на выставленную там красоту. А ушел он с Крещатика по банальной причине. Максим, его хозяин, хороший мальчик, жен, правда, менял как перчатки, оказался никудышним бизнесменом. Ну, это беда многих мажористых сынков, когда от пап им достаются деньжищи, связи, магазины, а отпрыски не могут грамотно распорядиться имуществом и вести бизнес. Кстати, этот магазин сменил место дислокации еще до того, как Черновецкий поднял арендную плату, так что ваш камень опять мимо огорода. А вообще, должен заметить, основываясь на вашем примере, очень циничное и нахрапистое молодое поколение подросло. Вам дай волю - вы стариков лишите всего что только можно, загоните их в резервации, чтобы не мешали вам жить, не портили, так сказать, окружающий пейзаж. М-да. Печальная страну ждет участь :-(
Мысль : Город бомжей и олигархов.
Зря некоторые из присутствующих здесь коментаторов ополчились на автора....Ведь ни слова неправды она не написала. И речь сейчас идет не об Омельченко, бывшем мере. Его нет. Он не стал мером потому, что люди потеряли к нему доверие. Мером стал другой, которому часть населения выразила доверие. Почему же он не исправляет ошибки бывшего мера? Он же праведник! Всякий раз не забывает о прошлых ошибках бывшей городской власти и так мило критикует ее. Все меры горешат подачей милостыни своим горожанам в той или иной степени. Что они чувствуют при этом? Восторг, освобождение от грехов, всенародную любовь? И свое ли они раздают? НЕТ. Они раздают нам - наше. Малую часть, которая пойдет в зачет. И права Татьяна в том, что пишет об этом, дает пищу для размышления, сеет сомнения в ложной благотворительности. Удивляют те, кто с пеной у рта , с флагами и транспарантами, с мегафоном пытается втюхать нам гениальную мысль, что "Черновецкий - мер всех киевлян". И это в рабочее время, в разгар рабочего дня под стенами городской администрации. Если он такой хороший, зачем же доказывать очевидное? Мы сами во всем разберемся!
informer : слід серйозно виправляти ситуацію в Києві
Навряд чи варто описувати все, що робилося в українській столиці впродовж двох останніх років. Звернімо увагу тільки на скандально відому сесію Київради від 1 жовтня 2007 року. Тоді, за даними журналу "Кореспондент" (13.10.07), з грубими порушеннями регламенту було роздано 300 земельних ділянок оціночною вартістю в $10.000.000.000. Це утричі більше, ніж основний фонд міського бюджету на 2008 рік (куди б мали надійти ці кошти) й удвічі більше суми, яку Українська держава одержала від продажу "Криворіжсталі". Загалом же за ці роки землі, за оцінками експертів того ж журналу, роздано чи приватизовано майже безплатно на $20-30 мільярдів. Сума фантастична. Але київська громада позбулася не тільки земель: з її власності були виведені муніципальний банк "Хрещатик", "Київводоканал", "Київмлин", "Київхліб" та інші вартісні об‘єкти. За цей же час не було побудовано жодної станції метро, які так потрібні столичному мегаполісу; ба більше: введено до ладу тільки три бювети з артезіанською водою (для порівняння: попередник Леоніда Черновецького Олександр Омельченко з 2001 по 2006 роки організував побудову близько 150 таких споруд). Додаймо до цього відсутність рухів стосовно добудови кільцевої автодороги навколо міста та мостів через Дніпро, стагнацію освітньої інфраструктури, суто паперове зростання обсягів соціального житла при найвищих цінах на первинному і вторинному ринках житла серед столиць держав Центрально-Східної Європи, неймовірну кількість нових "торговельно-розважальних центрів" з обов‘язковими казино і залами гральних автоматів, різке зростання напруги в місті у стосунках між киянами та забудовниками і багато чого іншого – й одержимо ситуацію, яка склалася в українській столиці і яка перетворює цю столицю на, м‘яко кажучи, чорт зна що.Сергій Грабовський координаты статьи: http://politikan.com.ua/new/druk.php?rej=1&idm=61095&idr1=1&idr2=0&idr3=0&kv_m2=0&aleng=1
ЕЮ : Что изменилось во всех этих сферах за 2 года?
Не буду ввязываться в спор о раздачах киевской земли раньше, сейчас и в будущем. Скажу о том, что вижу вокруг. 1.Дороги стали ремонтировать по ночам. 2.Красят забор-прикрывают проезжающие машины от брызг краски. 3.Жек отремонтировал наше парадное. 4.Я снова начала пользоваться муниципальным транспортом. 5.На Подоле открыли мост. 6.Вокруг 700-летнего дуба строят ограждение. 7.С помощью "051" почувствовала себя человеком.
Tim : на ЕЮ - что изменилось
Ну, по-перше, огорожу коло 700-літнього дуба поставила якась громадська організація. Дерева й кущі черновецькі переважно вирубують (подивіться на Володимирську гірку якщо йти від Українського дому до Подолу. Моє парадноє ЖЕК не ремонтував щонайменше 10 років (не приховую - це й Омельченку "привіт"). А щодо муніціпального транспорту - проблеми лише накопичуються - кількість машин на вулицях збільшилась, міський транспорт стоїть в пробках на тих вулицях, на яких ще два роки тому пробку ніхто й не прогнозував. Чому міська влада не розрулює ситуацію? В метро вже не лише в години пік коїться таке, як раніше лише на травневі та жовтневі свята. Але крім дозволу обклеювати набридливою рекламою мармурові стіни центральних станцій влада нічого не зробила. Стосовно доріг, які ночами ремонтують комунальники - назвіть хоч одну адресу.
Антон : дороги ті інше
Я ось тільки що стояв у пробці по вулиці Московській- там ремонтують частину вулиці Кловської - повністю перекритий рух. А ви - вночі... В метро вранці неможливо стало їздити - я місяць їздив "ногами" то я кремезний дядько 2 метри 130 кг не можу влізти в вагон. Будівництва ТАК заполонили місто що Омельченку й не снилося. А що дивуватися - Муховіков й ко при влдаді продажні архітектори - на коні. На нас виливають тоннами з екранів розказні про щасливе майбутнє та сьогодення - ще й за рахунок нашого власного бюджету . За все це сплачено з нашої кишені. Я не бачу й іншого реального претендента, ну може Катеринчук, але він не виборе . Вірити в басні Черновецького й ко може тільки верства населення що залежить від гречки та консервів та співробітники Правексу
Tetyana : з Антоном - згодна щодо Катеринчука - нормальний варіант, а от чи виборе - від нас залежить (тих хто голосує) й від його команди (хай не сплять).
Втім, програма у Катеринчука якась розпорошена - от хай би й робив ставку на середній клас - "Країні потрібен інтелігентний мер!" :-) .
Коля : Я
Виборы киевского мэра - это вообще посмещище, уже 151 кандидат! Смешно просто
Петро : Шановна ,Тетяно...
социальные проблемы Киева это социальные проблемы Украины ! Или у Вас другое мнение ? Мэр города не в состоянии решить проблему Государства !!! Киньте ,,камень,, в сторону Президента ,Премьера Рады.Черновецкий ПОМОГАЕТ слабым слоям населения ВЫЖИТЬ!!А то что Вы считаете жесткостью ,ну Бог Вам судья ...Наверное Вы и ваши друзья ,т.н. ,,средний класс,, не знаете ,что такое милосердие ,помощь и другие чуждые для вас понятия ,а жаль.Кстати для ваших знакомых ,которые приезжая в Киев не находят ,,фарфор-фаянс,, дайте адрес ,где можно купить настоящий фарфор или фаянс ...
Воин : Черновецкий и его команда - команда жидов-воров
Их надо всех посадить в тюрьму
РИХ : "Черновецкий и его команда - команда жидов-воров "
Воин. Какой народ- такая и команда .
user : Петро
ne liжi sraku kosmosu...
Киянин : Квартплату піднімає у рази, а послуги не надає, навіть на 1%.
Як не прибирали під"їзди, так грязь і збирається роками. А за ремонти і розмови не ведуть. Зато нагодовані та одягнені бомжі із космічною швидкістю засирають столицю! Нам Льоня не треба!
Інформація УНІАН  : Киянин,прибирить свій під"ъзд,зробить ремонт,поъжти ,одягнитесь і не срить.
;-)
Алек : Прихильникам космоса
Ви пишите, так наче ваші слова не можна перевірити. "Ремонтують підьїзди, дороги и таке інше" , де таке відбувається. Це відверта брехня, дороги мало того,що не ремонтуються, а ще і розмітка відсутня. Тобто збільшуються ДТП. А навіщо меру кияни. Йому більше до души бомжи. Яких він сам і зробив зі звичайних людей, вигнавши їх з будинків. Скільки таких сюжетів було по телевізору. З гуртожитків висиляють людей, тому що гуртожиток купив якийсб соратник космоса. От вам и бомжи. Люди спились, втратили будь-який соціальний статус, а тут космос з тарілкою супа. І така людина навіть не замислиться, що цю тарілку вона оплатила сто разів. А космос її вкрав і не подавився. З приводу транспорту. Де він? Два роки тому були і тролейбуси і маршрутки. Зараз ні того ні іншого. Тьма людей на зупинці. Таке було при славнозвісному Косаківському. Сміття не вивозитиься. Залишилось тільки відключити освітлення на вулицях, як при Косаківському, і початок 90-х по новому. А подачки пенсионерам не допоможуть, тому, що пенсионери чудово розбираються в людях. У всякому випадку не памятаю массового захоплення космосом зі сторони пенсіонерів. Телефон 0-51 знущання. У нас крім звільнення двірників і ще більшої грязюки нічого не відбувається.
Tetyana : на Петро: Кстати для ваших знакомых ,которые приезжая в Киев не находят ,,фарфор-фаянс,, дайте адрес ,где можно купить настоящий фарфор или фаянс ...
Петро, справа ж не в моїх знайомих, а в багатьох--багатьох мешканців українських райцентрів й сіл, які ще з радянських часів приїжджали до Києва й могли купити гостинця додому в самому центрі міста. Згадайте той же Універмаг "Україна" коло вокзалу - раніше це був магазин з цінами й набором товарів для людей з різними доходами й різних вікових категорій, а зараз він лише для "золотої молоді" (це камінець не в Черновецького). А адреси магазинчиків, де можна купити справжній фарфор-фаянс - не скажу :) , вони ще збереглись по лініям метро, але боюся, що й їх позакривають. А щодо того, що соціальні проблеми Києва - це є соціальні проблеми України, так зараз пенсіонери в столиці знаєте як міряють - "тобі скільки Юлька добавила до пенсії? Двадцять гривень. А Чорновецький - 150 грн." От. Цікаво, як Юлька за таких раскладів планує проштовхнути Турчинова
Берия : Черновецкий и его команда - скопище сволочей, которых надо если не расстрелять, то посадить лет на 25 без права помилования.
К сожалению в Киеве таких много (450 с гарантией).
ЕЮ : Про дуб
Я в курсе про общественную организацию и её штахетник. Просто через неделю видела, как ЖЕКовские слесаря тихонечко, без всякого пиара и телекамер устанавливали там нормальную металлическую ограду.
ЕЮ : Про ремонт дорог
В июне прошлого года по пр. Маяковского 50-54 ночью срезали асфальт (правда визг машины мешал спать), следующей ночью новый асфальт положили. Хотя, не буду спорить, днём тоже ремонтируют. Склоны Днепра начали вырубывать при Омеле. Помню, как своры экологов вещали об опасности старых насаждений.
ЕЮ : Про ремонт парадных и пробки на дорогах
1.Ну может быть в этом случае нам просто повезло. Справедливости ради скажу, что при Омеле тоже была кампания по ремонту парадных, и я видела эти ремонты (ул. Светлицкого). 2. Кто же говорит, что дороги свободные от транспорта. Просто раньше в этой пробке я стояла в "бусике", а теперь сижу в тролейбусе. По времени тоже самое, а копейка экономится. 3.По поводу метро. Может я не права, тогда поправьте меня. Разве не при Черновецком открыли второй выход на "Лесной" и "Дарнице"
ЕЮ : Про подачки
Вчера приходили представители Кличко и предлагали пайки пенсионерам к празднику
Tetyana : на ЕЮ:Разве не при Черновецком открыли второй выход на "Лесной" и "Дарнице"
Ні, до цих станцій Черновецький відношення не має. Другий вихід на "Лісовій" був відкритий у жовтні 2005 року (взагалі за півроку до виборів нового мера). А на м.Дарниця, він хоч і був відкритий у листопаді 2006 (тоді мером вже став Черновецький), але реконструкція почалась ще взимку наприкінці 2005-напочатку 2006. Згадаймо, що вибори мера Києва відбулись 26 березня 2006 року.
Tetyana : на ЕЮ : Про подачки
Якщо так було, то кличківці просто дурні - повторювати чужі помилки. До речі, Кличко - не варіант. І проблема в тому, що варіантів 100-відсотково бажаних поки що немає. Хоч вибори взагалі бойкотуй :( Втім, дочекаємось, може хтось із кандидатів дасть нормальну програму розвитку столиці, а то поки чуються лише констатації проблем та якісь благі наміри "зробити всім добре"...
ЕЮ : проблема в тому, що варіантів 100-відсотково бажаних немає
Совершенно с Вами согласна. Поэтому меня и бесят эти выборы ради выборов и без выбора. Юлька просекла какие ден. потоки пойдут через город к 2012 г. и разволновалась. Если бы хотела сделать добро людям, то навела бы законодательный порядок. Но законы могут и её коснуться. Значит будет продолжать дерибанить страну и прикрываться маской матери Терезы.
Tetyana : на ЕЮ:Поэтому меня и бесят эти выборы ради выборов и без выбора.
А от з тим, що ці вибори потрібні лише політикам - не згодна. Вибори потрібні киянам також і хочеться сподіватись, що наступний вибір буде кращий
ЕЮ : наступний вибір буде кращий
Не буде. Бо нема ніякихт передумов для цього. В країні повний безлад. Люди, шукаючи кращу долю, їдуть до столиці. А тут таж сама знедолена Україна: з тими ж законами, тими ж чиновниками, тими ж людьми (менталитет). Знайшовся не такий, як всі - поганий. А якже, він дива не створив, не нагодував однією хлібиною всіх, не створив нам раю в окремому місті. Розумієте, зміна господарника не вирішує проблеми судової, законодавчої та виконавчої гілок влади. От Ви, Tetyana, що пропонуєте зробити в Києві таке, щоб відразу стало добре жити всім 8 міл. населення? Я певна - всім та відразу добре не стане. І якщо раптом мером стане святий (а не звичайна людина), знаєте що буде? Згадайте російського губернатора Міхаіла Євдокімова.
Петро : шановна Тетяно , ,,..знов за рибу гроші..,,
,,Фарфор - фаянс,, это хорошо ! Універмаг "Україна" это тоже хорошо ! Пенсия 120 рублеэто тоже хорошо !! Так,что ж было плохо ?Наверное плохо это то ,что надо ехатьбыло в Киев за ,,гостинцами,, или во вражескую (сегодня) столицу сопредельного государства ?Каждая европейская столица это стройка и кто выиграл подряд тот - король !

Ваше iм'я: Ваш E-mail:

Тема:
Повiдомлення:

введіть цей захисний код
   ОСТАННІ НОВИНИ
05:25   Міністр подав Тимошенко документи на звільнення начальника "Укрзалізниці"

Давно вже збирався

04:22   Запроваджені кінні “маршрутки”

Місце досвіду - Кіровоградщина

02:26   Міжнародний форум козаків відбудеться в Криму до Дня Росії

Про це УНІАН повідомили з Волгограда

01:50   Армія для вакцинації проти кору використовує бельгійську вакцину

Про це повідомив головний військовий лікар

01:15   Луценко дозволив шукати автомобілі, щоб забирати за борги

Спільний лист двох міністрів

00:49   Хто стане віце-президентом США?

Джон Маккейн шукає напарника за допомогою Google

00:22   Три пріоритети Чехії у відносинах з Україною

У 2009 р. країна головуватиме в ЄС

00:03   Вінський: моя справа запустити на ринок 3-4 авіакомпанії

А маршрути вони собі виберуть самі

23:39   Закінчився матч Греція – Швеція

У збірної Росії з`явився добрий шанс

23:20   Польща обіцяє ратифікувати угоду про малий прикордонний рух

Протягом місяця

22:57   Росія збільшить присутність ВМФ у трьох океанах

А підводних човнів - на Півночі

22:40   Голова Пентагону: Росія змушена збільшувати ядерний арсенал

Отже, те саме робитимуть і США

22:17   Гривня стане конвертованою ще за життя нинішніх поколінь

або Що таке дедоларизація

21:55   Обрання Олеся Довгого повинен розглянути суд

Аргументи Миколи Катеринчука

21:42   Вітренко: будь-які претензії Росії на Крим приведуть до війни

...і тоді включиться вся система НАТО

21:24   Бойко: у Росії немає чіткої політики щодо України

Особливо останнім часом

21:05   Злочинна група утримувала підпільну мережу казино

Дніпропетровська міліція зірвала банк

20:51   Закінчився матч Росія – Іспанія

Клас б`є порядок

20:35   США закликають Китай зміцнювати національну валюту

...а Китай занепокоєний кризою в США

20:19   Катеринчук спростував, що депутатів замкнули в офісі навмисно

"Двері раптово зламалися…"

20:04   Ющенко зупинив дію розпоряджень Кабміну щодо зміни складу НКРЗ

І звернувся до Конституційного суду

19:46   МЗС України та Росії відзначають ювілей Конотопської битви заявами

Що робили російські війська в Конотопі?

19:32   Помер Чінгіз Айтматов

Письменникові йшов 80-й рік

19:22   Блок Катеринчука засуджує своїх депутатів, які голосували за Довгого

А ті кажуть, мовляв, нічого не порушили

19:05   У Дніпропетровську горить торговельно-розважальний центр

Пожежа виникла в меблевому салоні

19:00   Донецьких зеків поставлять замітати вулиці поряд із студентами?

Мерія розв`язує проблему прибирання

18:47   Кріль розповів, як правильно складати партійні списки

Щоб потім не нарікали на зрадників...

18:43   Ющенко написав Тимошенко про гроші, які дарма пролежують у бюджеті

Президент просить віддавати видатки

18:34   Черновецький хоче розширити свою більшість за рахунок інших фракцій

Мер бачить кілька авторитетних фігур

18:24   Порошенко вважає політику Нацбанку небезпечною для економіки

Голова ради НБУ про природу інфляції

18:07   Довгий демонтує захисне скло перед президією

Перший крок до відкритого діалогу

18:01   Депутати Катеринчука винесли сміття зі своєї хати

З Резніковим розберуться окремо

17:57   Бригинець: блок Литвина в Київраді став дівчинкою за викликом

У кого будет "разбор полётов"?

17:45   Довгий знову став секретарем Київради

За проголосували 62 депутати

17:36   Литвин закликав чуму на голови Черновецького і БЮТ

Він нікому "штани не підтримуватиме"

усі новини »»»

    АНОНСИ ПОДІЙ
10:30   Відбудеться брифінг «Дотримання прав людей з інвалідністю в Україні»
11:00   «Чи можливі дострокові вибори в Харкові?». Прес-конференція у Києві
усі події »»»   
прес-анонс »»»   теле-анонс »»»   радіо-анонс »»»

   АРХІВ
Червень 2008
ПнВтСрЧтПтСбНд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
«««  •  »»» 

Голос Плюща коштує два-три мільярди?

Експорт в RSS/JS |  ФОРУМ |  КОНТАКТИ |  УНІАН-монітор  |  ПЕРЕДПЛАТНИКАМ


weblog.com.ua