This version of the page http://kiev.usembassy.gov/press/080414_check-six_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-27. The original page over time could change.
Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні
 


Джазовий колектив Військово-повітряних сил США дає концерти в Україні

З 18 по 25 квітня 2008 Посольство США в Україні приймає джазовий колектив Check Six (Чек сикс), який є частиною оркестру Військово-повітряних сил США, розташованих в Європі. Виступи цього колективу відбудуться в Києві, Харкові, Полтаві, Запоріжжі, Дніпропетровську та Одесі. Головна мета цього концертного туру – сприяння порозумінню між народами України і США, зміцнення культурних та людських зв’язків між двома країнами. Це – вперше, коли військовій музичний колектив США виступить в Українї.

Оркестр Військово-повітряних сил США в Європі складається з музикантів, які перебувають на дійсній службі у Військово-повітряних силах і за допомогою своєї музичної майстерності поглиблюють міжнародні відносини, зміцнюють моральний дух війська й підтримують почуття довіри і дружби між військовиками, урядовцями США та цивільним населенням Європи. Оркестр звучить у численних передачах радіо й телебачення, а також дає понад 300 виступів щороку і тим самим доносить американську музичну спадщину до мільйонів людей на всіх континентах.

Check Six - провідна джазова група Оркестру Військово-повітряних сил США в Європі. З моменту свого заснування у 1945 році цей джазовий ансамбль, який складається з 13 музикантів, представляє найкращі твори цього американського музичного стилю в Європі та Південно-Західній Азії.

Як єдиний джаз-бенд Військово-повітряних сил, що базується в Європі, Check Six представляє Сполучені Штати і їхні Військово-повітряні сили військовикам і цивільній аудиторії по усьому світі від Ірландії до Азербайджану. Вони продовжують музичну традицію майора Гленна Міллера та його Оркестру Військово-повітряних сил і традиції джазу свінгової ери, яку виконували Джиммі і Тоні Дорсі, Каунт Бейсі, Дюк Еллінгтон, Бенні Гудмен, Діззі Гіллеспі, Вуді Герман і Луї Армстронг. Їхній репертуар демонструє своєрідний «зал слави» джазових композиторів минулого, сучасності й майбутнього. Чудові оригінальні аранжування і визначні солісти – це особлива риса групи, чия гра з року в рік дарує насолоду її шанувальникам.

Check Six мали великий успіх на таких джазових фестивалях, як Montreux Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, брали участь у багатьох інших відомих фестивалях Європи. Від імені штаб-квартири Військово-повітряних сил США вони здійснюють музичний супровід офіційних церемоній Військово-повітряних сил та інших державних заходів. Їхня культурна діяльність охоплює мільйони людей завдяки телевізійним програмам, радіопередачам і записам

Розклад концертів в Україні

Київ:
У п’ятницю, 18 квітня о 19:00 у Центральному будинку офіцерів (вул. Грушевського, 30/1) відбудеться спільний концерт Check Six та біг-бенду Військово–музичного центру Сухопутних військ Збройних сил України, який базується у м. Чернігів. Прес-конференція з представниками посольства, міністерства оборони України та обох колективів відбудеться у будинку офіцерів о 18:30

Харків:
Субота, 19 квітня, 18:00
Площа Свободи (збірний концерт до 200-річчя першого випуску Харківського ун-ту)

Полтава:
Неділя, 20 квітня 2008, 18:00
Палац дозвілля "Листопад"
вул. Жовтнева 58
Вхід вільний

Запоріжжя:
Понеділок, 21 квітня, 19:00
Палац культури металургів ВАТ Запоріжсталь
вул. 40 років Радянської України Вхід за запрошеннями (але якщо ви прийдете, мабуть, проблем не буде)

Дніпропетровськ:
Вівторок, 22 квітня, 18:00
Палац культури студентів Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту
вул. Лазаряна 3
Вхід вільний

Одеса
Четвер, 24 квітня, 19:00
Обласна Філармонія
вул. Буніна 15
Вхід вільний

Послуги
Архів прес-релізів

Прес-центр для іноЗМІ
Інформаційні послуги
Центр інформаційних ресурсів

Публікації Держдепу
Е-журнали
Лістсерви
Вашінгтонський файл
Пошук уряду США

Прес-служби:
Білого дому
Держдепартаменту
НАТО
ООН
Інші теми
Економічна реформа
Міжнародна безпека
Демократія та права людини
Глобальні питання
Вгору

Цей сайт створений та підтримується Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Посилання на інші Інтернет-сторінки не слід розглядати як схвалення поглядів, що там висловлюються. Маєте запитання чи коментарі? Будь ласка, пишіть на електронну адресу kyivwebmaster@state.gov. Прочитайте наші Зауваги про дотримання приватності та інші Застереження.