This version of the page http://ua.korrespondent.net/opinions/322016 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-18. The original page over time could change.
Кореспондент » Точка зору » Думка: Мовчання вовків
bigmir)net  Пошта   Пошук:        
По-русски Українською
 Вхід   Реєстрація
Точка зору

Думка: Мовчання вовків

20 грудня 2007, 15:03
Кореспондент.net Украина

Українці та кияни, зокрема, не зможуть сподіватися на кардинальні покращення в житті, поки вони будуть цінувати гречку більше, ніж самих себе, - пише Віталій Кличко, депутат Київради, у колонці, опублікованій в новому номері журналу Корреспондент.

Інколи мені здається, що ми живемо в умовах тотальної змови мовчання. Усі знають про ситуацію в Києві, усі про це шепотяться в кулуарах, але ніхто нічого відкрито не заявляє. І, що найстрашніше, не робить. Мовчить Генеральна прокуратура, помовчує міліція, принишкла СБУ, повна тиша в судах. Глянеш з боку на Київ – тиша та спокій.

Але правоохоронні органи мовчать неспроста. Точніше, якщо вони мовчать, виходить, це комусь потрібно. Виходить, те, що відбувається в Києві, влаштовує український політикум. І особисто мене лякає нова тенденція, коли робляться спроби  замовчати столичну проблему, залишити біля київського керма Леоніда Черновецького і його команду.  Гасло про дострокові вибори в столиці використовувалося на виборах і заховане в закамарки до кращих часів, коли на виборчі дільниці знову треба буде загнати легковірних громадян.

Сьогоднішня ситуація в Києві – кращий привід поговорити про українську політику взагалі. Але навряд чи це буде схоже на розмову. Скоріше, це буде діагноз. Треба подивитися правді в очі і зізнатися в тому, що майже всі українські політики не переймаються потребами  держави чи народу. Єдине, що їх хвилює – це власні інтереси та амбіції. Саме тому їх влаштовує Черновецький. Адже в розпорядженні нинішнього мера є земля, є комунальна власність, є різні тендери на різноманітні послуги. Одним словом, двом діловим людям буде про що домовитися. Можна поміняти невелику земельну ділянку на вирішення питань у суді.  Або організувати трошки бюджетних грошей в обмін на два мандати депутата Верховної Ради. В українській політиці панує принцип «ти мені – я тобі».

Насправді, українська політика – це не політика взагалі. Фактично, є групи людей, що збираються разом для вирішення корпоративних інтересів. Тому в українських політичних партій відсутня ідеологія і програмні цінності. Хто в нас ліберал, хто консерватор? Яку політичну силу вважати лівою? Компартію чи БЮТ з виплатою внесків Ощадбанку населенню? Чи Нашу Україну, що обіцяє машину швидкої допомоги в кожне село? Чи Партію регіонів, яка бореться за збільшення соціальних виплат, у самий розпал виборчої кампанії? Усі рішення приймаються не тому що так треба, а виходячи з особистої ситуативної вигоди, яку сором’язливо називають «політичною доцільністю».  До речі, недавно я, розповідаючи про ситуації в Україні знайомим  впливовим німецьким політикам, намагався пояснити, що ж це таке – «політична доцільність». Зрозумівши, вони довго відмовлялися вірити. Типу, як можна об’єднуватися з тими, кого вчора називав ворогами? Адже народ розчарується і більше ніколи не проголосує? Що поробиш, німці - темний народ, їм до нас далеко. Вони не розуміють, що будь-яку зраду можна окупити додатковим кілограмом гречки.

Найжахливіше в цій історії те, що виходу із ситуації не видно. Нове покоління політиків, на яке всі так сподівалися, виявилося ще більш цинічним. Принцип «з вовками жити, по-вовчому вити» спрацював на всі 100%.  І замість тих, хто мав переписати історію України, ми одержали тих, хто рано, чим пізно остаточно поставить країну на коліна. В обмін на додатковий вагон гречки.

Єдине, що може врятувати Україну – народ, який повинний навчитися захищати себе, свої права, свою країну, своє місто. Тільки для цього необхідно навчитися не йти на поводу цинічної брехні. Якщо тебе обдурили – просто ніколи не голосуй за цього політика або політичну силу. І знайди в собі сили відмовитися від чергового кілограма гречки. Коли політичні ошуканці виявляться без «годівниці» і «даху», тільки тоді почнуть порівнювати  свої вчинки з потребами простих людей. Щоб досягти багато чого, необхідно почати з малого.

І все-таки, незважаючи на всі розчарування, я залишаюся оптимістом і патріотом. Я вірю, що 2008 рік стане роком очищення Києва, коли народ зможе вибрати гідну влада. Треба тільки навчитися «не мовчати», перестати бути страусами і байдужими філософами. І тоді усе в нас вийде.

Ця колонка опублікована у журналі Кореспондент №49 від 22 грудня 2007 року.

Версія для друку   Відправити другу   Лист редактору   Обговорити у форумi
Коментарів (80)
Додайте свій коментар
Залишилось 1000 символів
Змінити зображення
Якщо Ви не бачите зображення з контрольними символами, це означає, що у вашому браузері відключено підтримку графіки. Включіть її та перезавантажте сторінку.
Відсортувати за датою 
коментарів на сторінці
креведко  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
"Единственное,что их волнует-это собственные интересы и амбиции"Это про Юлю?Соголасен,она такая.
Відповісти  
D.D.  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
Написано хорошо, но кто сказал что Кличко не такой же? Кто сказал что он так же не будет свои интересы решать и политической целесообразностью прикрывать махинации с земелькой и т.п.

Да, наша страна погрязла полностью - депутаты делуют что хотят, а у нас право только прийти и отдать голос... причем похоже неважно за кого - все равно все /- свои там... честных людей просто не пускают наверх...

Что остается? Менять АйПи, город, страну?
Відповісти  
2 креведко  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
ты -- креведко. Очень сильно. И Юля тут ни при чем
Відповісти  
BW  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
Кличко среди претендентов на мэрство единственный киевлянин. И мой голос - за него. Даже если за ним бандиты - они свои, с Голосухи и Шулявки, а не с Салтовки или Енакиева.
Відповісти  
morda  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
to D.D. незнаю но Клично помоему тот кому можно верить ... таких очень мало и они только появляются. К чему ему например эти все передряги если он вполне обечпеченый человек, к томуже мог почетно жить себе в Германии одной из лучших стран мира, с его брендом "Кличко" можно три колена обеспечить а нет подался же назад в Украину. А почему. наверное посмотрел человек как люди живут и просто хочет что бы его страна и люди в этой стране жили также. Я сам живу в Европе и иной раз хочется закричать, ну почемуже мы такие дибилы что до сих пор не можем себе жизнь построить людскую.
Відповісти  
богдан  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
Волки позорніе, полуграмотніе проффесссора, вам посвящается...КЛИЧКО - ГЕРОЙ УКРАИНІ, сцикливие ви уроді, он віучил українську мову за 2 месяца (хотя шо там учить, он и так ее знал), таких людей - единиці в украине, физически и морально здоровие, а долбоебов пятой колони, каждий второй, врагов украині нужно пиздеть на ринге...януковичей, германов, шуфричей, азарових - єто подонки, шваль, комуняки, плющи, богословские, єто недоноски, причем хитрие, підступні, вороги, їх треба знищувати, їх і їх прихвостнів смердючих, їх дітей і внуків, будь вони прокляті у віках українським народом,
Відповісти  
Zif  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
Наивные, на Западе, в той же Германии нужно работать и жить честно, а тут в мутной водичке Украины хочется лапки погреть, миллиардики сколотить. Да не на ринге (в виде груши для битья), а всякими махинациями и откровенным воровством (как Т.Юлька). Сладко поет карасик, но и он рвется к власти. А политика - дело грязное, тут чистеньким не останешься...
Відповісти  
славянин  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
Верьте в себя,а не в Кличко,Тимошенко или еще в кого.
Відповісти  
богдан  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
ворогів україни - в шахту засядка... заседать, заседать и ще раз заседать, как учил великий сифилитик..
Відповісти  
Кличко  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
Харош умничать
Відповісти  
1   2   3   4   5   ...   8    →

Статті по темі

  • Черновецкий раздает гречку и рис уже десять лет  20 грудня 2007, 14:20
  • Луценко предлагает ВР создать комиссии для расследования деятельности властей и Киева  5 грудня 2007, 16:16
  • Опрос: У Кличко наибольшие шансы стать мэром Киева  3 грудня 2007, 13:10

Фотогалереї за темою

Виталий Кличко вышел из тени
Коментарі (7)

Сайти по темі

  • Київська державна міська адміністрація

Останні новини:

  • Бідність призводить до психічних розладів   02:35
  • Мадонна вирушає у світове турне   02:18
  • У Парижі не знайшлося охочих купити динозавра   02:02
  • На посаду мера претендує 61 кандидат   01:49
  • Шлюби по-єменськи   01:40
Усi новини

Найбільш коментовані:

  • Добкін: Ми встановимо пам’ятник тим, кого УПА замучило на Західній Україні  Коментарі (32)
  • На Львівщині встановлять пам’ятник Дивізії СС Галичина  Коментарі (20)
  • Депутат від БЮТ: Ми вашого Президента вперед ногами винесемо  Коментарі (14)
  • ЗМІ: Президент Румунії заявив, що південь України має відійти Молдові  Коментарі (14)
ТОП-50 за коментарями
Погода
 
Валюта:
  1USD  5.05     1EUR 8.04

UkrJob - VIP Вакансии

NetCracker Ukraine
НетКрекер є продуктовою IT компанією (наразі вийшла версія 7.0 продукту OSS ...
EPAM Systems
EPAM Systems – компания №1 в разработке проектного программного обеспечения в ...
СЕМПАЛ
Фирма «СЕМПАЛ» - крупный производитель энергосберегающего оборудования. ...
ООО "Украинские новейшие технологии"
Alternet – пионер телекоммуникационного рынка Украины, первая в СНГ и одна из ...