This version of the page http://smi.liga.net/articles/IT081878.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-17. The original page over time could change.
Київська влада збирає інформацію для підприємців. Мерія допоможе малому бізнесу віддавати кредити // Мониторинг СМИ
 
Медиа-новости
16.04.2008 У "MTV Россия" новый директор
16.04.2008 ТРК "Новости" выйдет в эфир в мае 2009 г.
16.04.2008 ICTV купил формат шоу "Amnesia"
16.04.2008 Телеканал СNN извинился перед Китаем
16.04.2008 В России появится медиа-парк
все новости >>
 

 
16.04
У депутатов увели миллиард из-под носа Балога мстит коалиции Нацбанк сделает недвижимость дешевлеВысокая цена мелких интриг Как закрыть "ящик Пандоры"В США появился авиагигант
 
MarketGid
Загрузка...
 

 
Статья

Київська влада збирає інформацію для підприємців. Мерія допоможе малому бізнесу віддавати кредити

Наталка МАКОГОН (Хрещатик, № 63, 8 квiтня 2008 )

Учора відбулася зустріч між представниками столичної влади, банків та приватними підприємцями. Говорили про надання кредитів для власного бізнесу. Основною своєю проблемою підприємці назвали високі ставки по кредитах. У свою чергу банки запевнили, що наразі знизити її не можуть. Вислухавши проблеми підприємців, міська влада вирішила взяти на себе частину витрат на погашення заборгованостей.

У столичній Торгово-промисловій палаті учора відбулася зустріч між заступником мера Людмилою Денисюк, представниками банків і приватними підприємцями. У форматі круглого столу вони обговорили умови кредитування для розвитку малого та середнього бізнесу в столиці.

"Сьогодні одна з основних проблем для приватних підприємців - непоінформованість та високі відсоткові ставки у банках. До нас звертається багато бізнесменів, 70 % з них просять роз'яснити умови кредитування", - розповів генеральний директор Спілки малих та середніх підприємців В'ячеслав Биковець.

Його слова підтвердив присутній на зустрічі директор ТОВ "Атом комплекс прилад" Олександр Казимиров. "Моя фірма просто змушена брати кредити та співпрацювати з банками. Однак я часто зіштовхувався з тим, що банки відстоюють лише власні інтереси. Вони посилають своїх експертів, за яких ти маєш ще доплачувати, а вони заважають роботі підприємства. Банки намагаються змінити умови кредитної лінії і, звичайно, вимагають високий відсоток. А потім ще розповідають, як тобі треба жити", - поскаржився він.

Тим часом, більшу частину часу на зустрічі під час своїх виступів забрали представники банків. Один поперед одного вони пропонували свої кредитні програми. "Сьогодні ми не можемо знижувати річну кредитну ставку, через тенденції на українському ринку", - запевнила начальник управління розвитку малого та середнього бізнесу "Кредитпромбанку", Анастасія Черевко. Колеги її підтримали. Кожен наступний розповідав про нові програми на кредити зі ставкою у межах 13-20 %.

Діалог банкірів та підприємців підсумувала заступник міського голови Людмила Денисюк. Вона розповіла, що столична влада вже впроваджує програму підтримки приватних підприємців. Згідно з нею адміністрація сплачує 75% річних за підприємця. Таких кредитів за минулий рік було видано 27.

"Для мене було дуже важливо зібрати представників влади, кредитних установ та приватного бізнесу для того, щоб скласти план подальших дій. І для себе я вже його склала. Я впевнилася, що першим чином потрібно створити гарантійну та інформаційну базу для підприємців", - закінчила зустріч вона.


Источник
Распечатать
 
НА ЭТУ ЖЕ ТЕМУ
[ Черновецкий и его команда ]
Грузовики не хотят забыть дорогу в Киев Дмитрий МАРКОВСКИЙ (Экономические известия, № 68, 15 апреля 2008)
Леонід Черновецький запускає "Львівську браму" Лідія СТРЕЛЬЧЕНКО, Наталка МАКОГОН (Хрещатик, № 68, 15 квiтня 2008)
Правда о выплатах Татьяна НЕДОРИЗАНЮК (Дело, № 65, 14 апреля 2008)
За пасажирами спостерігатимуть камери Віталій КУРІННИЙ (Хрещатик, № 66, 11 квiтня 2008)
Книжный червь Черновецкий Егор СТРЕЛЯНЫЙ Обозреватель, 10 апреля 2008
 

Реклама

 
Хит-статьи
  1. Политики не стесняются своих молодых любовниц
  2. Граждане, не сдавайте валюту!
  3. Страшное НЛО
  4. Спешите взять кредит!
  5. Доллар по 4,75... Но сдавать не стоит!
все хит-материалы >>
 
Анонсы изданий
"Автоцентр" №16 от 14 апреля 2008
"Власть денег" №15 от 11 апреля 2008
 
МЕТА
Загрузка...