This version of the page http://20minut.ua/news/120689 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-17. The original page over time could change.
Колонки-качалки для води в Тернополі поломані
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

Колонки-качалки для води в Тернополі поломані

A A A
Размер шрифта:
З 28 колонок-качалок, які за відсутності водопостачання рекомендує тернополянам “Водоканал”, лише десяток підходять людям. Половина заданого переліку колонок не працює або взагалі відсутні, ще кілька дає ржаву брудну воду

В час, коли у Тернополі відключили водопостачання, офіційний сайт “Водоканалу” радить жителям міста користуватися водою з качалок-колонок. Сайт наводить перелік з 28 колонок. Однак коли кореспонденти “20 хвилин” взялися перевіряти їх на справність, то з’ясували, що деякі з них в реальності взагалі відсутні. Зокрема, не вдалося найти качалки за адресою Київська, 37 – люди в цьому районі казали, що найближча колонка на вулиці 15 Квітня – та виявилася недіючою. Цікаво, що будинку за адресою Київська, 37 в Тернополі взагалі не існує – повідомили нам на довідці 09, тож де тернополяни мали шукати цю колонку, залишається загадкою.

Колонки нема два роки

Не знаходимо качалок і на Клима Савура, 7-9. Люди, які ходять тут, кажуть, що колонки немає вже давно.

– Два роки тут живу – колонки немає, – каже пенсіонер Мирон, який живе на цій вулиці.

В багатьох випадках качалки хоч і є, та не працюють. Зокрема, на Валовій та на Квітовій ручка прикручена до стояка дротом. В останньому випадку бажаючих напитися тут, на вході в дворик, де саме і стоїть качалка, попереджає надпис "Помпа поламана". Ще в кількох місцях в цьому пристрої поламана чи то корба, чи труба, з якої повинна текти вода.

На Збаразькій, як і на Гребінки, качалки виглядають цілком справними. Проте коли починаєш піднімати й опускати ручку, чується лише калатання та скрегіт якогось залізяччя всередині, води ж немає. Подібна ситуація і з колонками в Кутківцях.

– Не пам’ятаю щоб взагалі колись та качалка працювала, – каже мешканець будинку №8 на Золотогірській, що одразу біля колонки, пан Петро. – Діти нею завжди граються, але вода ніколи не тече, то я думаю, що вона одразу по встановленню поламалась.

В цьому мікрорайоні працює тільки помпа на Тернопільській – однак і тут не видно, щоб хтось нею користувався – багато людей мають криниці в себе в дворах.

Від безводдя рятують джерела

З тих колонок по місту, що працюють, деякі навіть після довгого прокачування дають брудну ржаву воду. Біля одної з таких, що на Мостовій в районі “Східного”, питаємо мешканця прилеглого будинку, чи люди користуються цією колонкою.

– Вгадайте з одного разу, – сміючись відповідає пан Павло. – Нащо мені тієї води? Її ж пити не можна.

З десяток колонок по місту таки дають тернополянам воду. Щоправда, без знання адреси знайти їх часом важко, адже качалки деколи “ховаються” на огородженій території біля будинків. Однак навіть якщо це приватна хата, як на За Рудкою, 37, то жителі не проти, щоб тут хтось набирав воду.

– Кажіть всім, що тут є вода завжди, — говорить місцева господиня – баба Оля. — Нехай приходять.

До речі, окрім колонок-качалок, тернополяни набирають воду і в джерелах. Зокрема, на “Дружбі” такі є біля магазину “Карпати” та в парку “Топільче” біля сходів з вулиці Миру. Беруть воду і з джерела біля Співочого поля.

Тернополь 2008-04-13 22:26:47
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Колонки  качалки 
Статьи автора Андрій ЯНОВИЧ:

Оцените новость:

Рейтинг: 1
Голосов: 1
Просмотров:455

Андрій ЯНОВИЧ
8(097)9330285
Написать письмо автору

Добавить комментарий (20)
Франківець 14/04/2008 12:30 -7
Тернопіль - саме жахливе місто в Західній Україні. Ані тобі нормальної якості води, ані помп. Зате безліч болотяних калабань по місту! Стільки бруду! Та що вже казати - які жахливі дороги, полущені будинки. Що вже казати про вул. Гайову, по якій начебто можна добратись до аквапарку. Та приведіть же ви хоча би свій Центр міста в порядок! Погляньте на центральну площу, в якому вона стані. І Тернопіль називаєте європейським містом?! Та ніколи! Виглядає, як задрипаний райцентр. Ів.-Фрнківськ наче таке ж за розміром і кількістю населення місто, але виглядає хоч не ідеально, але пристойно. Надзвичайно негативні у мене враження про Тернопіль - ні води, ні елементарного санітарного комфорту! Нікому не раджу туди їхати!
Ответить
No_тупізнє 14/04/2008 14:35 -17
+1
Сам 5 років в Франику вчився. І такого болота,як в Тернополі, в Станіславі ніде не бачив.
Ответить
Banditka 14/04/2008 15:17 +13
Ображати місто - все одно що кожнулюдину яка тут проживає! Тернопіль досить мальовниче, чисте і приємне місто. Кому не подобається хай не заїжджає в гості! Можливо Франківськ і краще, зате є безліч міст які й близько не такі чисті як Тернопіль. Коли пишеш коментарі то хоч звертай увагу, яка тема!
Ответить
14/04/2008 21:18 -11
на рахунок чисте переборщила краще сказати кошмар
Ответить
мешканець 14/04/2008 21:46 -10
треба рівнятися на краще, а не тішити себе думкою - могло бути гірше. в цьому і відрізняється спосіб мислення тернополян від інших. я не ображаюся за правду і Заставний зовсім не образився, а ви живете тут і кажете - "і так добре" - це не здорово, бо нічого ніколи не зміниться.
вас влаштовують розбиті дороги (на які звертають увагу закордонні гості!!) і фасади центральних будинків розфарбовані у темно - зелене і рожеве???? і облуплений замок, що також є вашим лицем??? тоді я боюсь зазирнути вам в обличчя, бо від такої вбивчої краси -помру на місці.
Ответить
slava 14/04/2008 18:03 +13
якщо ти франківець, то ніколи не скажеш "саме жахливе місто в Західній Україні". Ти б сказав - найжахливіше... А якщо ти тут був, то мусиш знати, що ворда тут є постійно, а не так, як у Львові - лишще у визначені дні. Задрипаний райцентр Франківщини хай ховається перед Тернополем - бувала не раз!
Щодо вулиці гайової - згодна. Але колм тобі не подобається дорога - не їдь тули! А правда у Франківську немає аквапарку????!"!!
Здуйся... І роби висновки!!!
Ответить
мешканець 14/04/2008 21:34 -11
нема чим тішитись! гайова - не дорога в мекку, а аквапарк - не святиня!! кому не подобається -не їде і ніколи не приїде, навіть якшо її заасфальтують і на початку вулиці буде стояти швейцар! як би ти була на Франківщині або мала моск, такої єрунди не говорила би. Та й що тут говорити, мінус тобі! покайся!
Ответить
Banditka 15/04/2008 08:30 +13
А ображати дівчину такими словами це низько! Ось і вся культура в цьому висловлюванні. Негативні емоції можна виражати і культурно, а тут... Сам покайся і подумай - який ти сам, на те ти й заслуговуєш!
Ответить
мешканець 15/04/2008 08:49 -12
а ви думали, що мене від слів "А правда у Франківську немає аквапарку????!"!!" задавить тупа тернопільська жаба??
чи на хамство відповідати прошу і перепрошую? та скільки можна? цього ніхто не цінить - інтелігентних людей в Тернополі просто не існує, вийдіть на вулицю і переконайтесь
Ответить
задрипанцям - по сраці! 14/04/2008 21:53 +13
"Задрипаний райцентр Франківщини хай ховається- бувала не раз!"

ВОНО І ВИДНО!
Ответить
Banditka 15/04/2008 08:28 +13
Цілком погоджуюсь. І ще: якщо всі ставитимуться до міста як до ями сміття і казатимуть, що воно погане і брудне - то воно таким буде! Перш за все потрібно самим дивитиь за чистотою рідного міста! А не плювати по тротуарах, розкидати мусор де попало і т.д.
Ответить
Місцевий 14/04/2008 13:56 0
Пане Франківець, дякуємо за теплі слова. Натомість від себе можу сказати, що дуже люблю і Львів, і Франківськ, і всім раджу туди їхати. А наше місто, звісно, не ідеальне, але вірю, що ми зуміємо зробити його кращим. Бо наразі, як-то кажуть, "можна вивести дівчину з села, але село з дівчини - ніколи"
Ответить
мешканець 14/04/2008 21:26 -9
та дира тут, сидіти! з радістю звалю кудась, наприклад у Франківськ, де нема аквапарку і Заставного, зате є гірські річки та Карпати, чисте місто і приємні люди!! остобидліло тут між селюхами. \r\nНешановне бидло! аквапарк не відмиє з вас вашого села! \r\nвід вас смердит за версту і буде так, навіть якщо гордо називатимете себе - міськими.Поки не переведеться бидло - бути Тернополю дирою, хоч яке файне місто не було б.
Ответить
RRR 15/04/2008 08:33 +11
мешканець
Сам сказав "Поки не переведеться бидло ", а ти не подумав що це ти і є? Звалюй в Франківськ (чи то місто чи то село, так відразу і не зрозумієш) і одним б-м буде менше. Може й місто покращиться
Ответить
Геральт 15/04/2008 10:38 +12
Щасливої дороги :) Одним бидлом стане меньше :)
Ответить
Геральт 15/04/2008 10:41 +12
А забув поки такого гівна в нас в місті ще багато доти Тернопіль буде залишатись селом, сам мабуть тиждень Тому з Дедеркал виїхав вже є.бать мешканець, дворянин бля....
Ответить
Хуйст 15/04/2008 11:42 +12
Тернополяни! та навчіться бички в смітник кидати, а не куди попало. Навчіться не харкати по тротуарах і вулицю переходити на переходах, а не де попало, стрибаючи по клумбах, а потім кажіть що місто погане. Ви щось зробили для того, щоб воно стало краще? Які люди таке місто! Влада то такі ж люди як і всі, тіки вони при владі.
Ответить
16/04/2008 13:07 +1
Недопалки хуйсту,недопалки.Не вживай русизмів.
Ответить
мешканець 15/04/2008 16:23 -8
а ти, мов той славний Робін Гуд, щойно вискочив із лісу і завзято став на захист бідних та скривджених? Поголися спочатку і не плюй на святу землю. А потім тричі покайся, за щоденні гріхи перед рідним містом і незафіксований в аналах святої міліції власноручний вандалізм, ато згадають тобі сусіди з аляски писанину в ліфті і зіпсується твоя аура- мани не хватить й кошеня зачарувати.
Ответить
Хуйст 16/04/2008 19:54 +3
Мешканцю..якшо ти переїдеш в Франківськ то і там будеш мешканцем! Щоб щось вимагати в когось потрібно бути громадянином. Сидіти за компом і критикувати, жуючи соплі то найлегше
Ответить
Также в рубрике:
14:54Тревожный звон будильников роздастся в городском зоопарке
14:44Субботник в честь праздника
14:09Зарплату хотіли виплатити тканиною
13:28У Львові «свободівці» вбили биткою «однорукого бандита»
13:27Львівська облрада вербує людей за кордоном для пошуку важливих для області контактів
13:02На подвір’ї храму спорудили Хресну дорогу
11:05В Кам’янці-Подільському проведено комплексні тактичні навчання
09:56Із призупиненням будівництва робітники залишилися з мінімальною зарплатнею
09:49Вітчизняний виробник не пройшов перевірку
09:44Вінницькі пам'ятники нічийні
Статьи автора Андрій ЯНОВИЧ:
18:05 Відповідальних за “залізну леді” немає
19:00 Отруту ховали під бетонні плити
22:26 Колонки-качалки для води в Тернополі поломані
18:43 Стихія повертається на тротуари
18:39 Автобуси на “Алясці” йтимуть через “Подоляни”
18:01 В школах заборонили циркулярки
18:33 Через яму колесо зігнуло у двох місцях
19:23 Евакуатор порушує права власників
19:12 Жарти про політиків і Поплавського на КВНі заборонили
18:05 Школу №15 “мінували” сусіди