This version of the page http://realt.kiev.ua/Spravka/mu87.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-03-16. The original page over time could change.
mu_87

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ ПО ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОМУ ГОСПОДАРСТВУ

Н А К А З

N 87 від 17.10.96 Зареєстровано в Міністерстві

м.Київ юстиції України

25 жовтня 1996 р.

vd961017 vn87 за N 629/1654

 Про затвердження Положення про порядок відшкодування власникам житла витрат на технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж та обладнання житлового фонду і збирання платежів з населення

 

З метою встановлення порядку відшкодування власникам житла або уповноваженим ними органам витрат на технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж та обладнання житлового фонду Н А К А З У Ю:

Затвердити Положення про порядок відшкодування власникам житла витрат на технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж та обладнання житлового фонду і збирання платежів з населення (додається).

Голова Комітету Г.І.Онищук

Затверджено наказом Державного комітету України по житлово-комунальному господарству від 17.10.96 р. N 87

 

Положення про порядок відшкодування власникам житла витрат на технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж та обладнання житлового фонду і збирання платежів з населення

1. Це Положення встановлює порядок відшкодування власникам житла або уповноваженим ними органам (далі - житлово-експлуатаційні організації) витрат на технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж та обладнання житлового фонду підприємствами і організаціями теплопостачання (крім підприємств Міненерго України), водопостачання, каналізації, електропостачання незалежно від форм власності та господарювання (далі - виробники послуг), а також збирання платежів з населення і поширюється на весь житловий фонд з метою забезпечення його ефективної експлуатації.

2. Технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж та обладнання здійснюється на підставі договорів, які укладаються між житлово-експлуатаційними організаціями та виробниками послуг із зазначенням його виконавця.

3. У разі здійснення технічного обслуговування внутрішньобудинкових мереж та обладнання житлово-експлуатаційними організаціями відповідні витрати відшкодовуються виробниками послуг.

4. Якщо технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж та обладнання здійснюється виробниками послуг самостійно, відшкодування витрат на нього житлово-експлуатаційним організаціям не проводиться.

5. Технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж та обладнання здійснюється в порядку, встановленому відповідними нормативними актами.

6. Витрати на технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж і обладнання водопостачання, каналізації та теплопостачання враховуються Урядом Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями під час затвердження тарифів на відповідні послуги у фактичному їх розмірі за попередній рік, з урахуванням інфляції.

Витрати на технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж та обладнання електропостачання враховуються Національною комісією з питань регулювання електроенергетики України за погодженням з Мінекономіки під час затвердження тарифів на електроенергію.

Витрати на технічне обслуговування внутрішньобудинкових електричних мереж та обладнання відшкодовуються житлово-експлуатаційним організаціям за їх розрахунками в обсягах, погоджених з електропостачальними організаціями.

7. Розрахунки між житлово-експлуатаційними організаціями та виробниками послуг проводяться у строки, обумовлені договором, але не рідше одного разу на місяць.

8. Збирання абонементної плати з населення за користування водою, каналізацією, електроенергією може проводитись як за єдиними розрахунковими книжками (платіжними повідомленнями) через житлово-експлуатаційні організації, так і за кожним видом послуг окремо безпосередньо виробниками послуг.

Порядок проведення збору визначається Урядом Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями.

9. У разі збирання абонементної плати з населення за єдиними розрахунковими книжками виробники послуг відшкодовують житлово-експлуатаційним організаціям відповідні витрати у розмірах, які встановлюються органами, що затверджують тарифи на ці послуги.

10. Розрахунки відшкодування вказаних витрат проводяться на договірних умовах