This version of the page http://7chudes.in.ua/info/72.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-03-13. The original page over time could change.
7 Чудес України
  
новини    змі про нас    фото    маршрути    7 чудес світу
Пошук:

   Сім чудес України
 

 

Заповідник «ÐšÐ°Ð¼’янець»

 
Києво-Печерська Лавра
 
Софіївка
 
Софія Київська
 
Херсонес Таврійський
 
Хортиця
 
Хотинська фортеця
   Спецномінації
 
Визначна пам'ятка сучасної України
 
Визначна пам'ятка духовної України
 
Визначна пам'ятка новітньої історії


Гора Мітрідат


Місто Керч розкинулося навколо стародавнього гірського хребта, який носить поетичну назву – Мітрідат. На вершині гори в античні часи знаходилася столиця Боспорського Царства - Пантікапей...

Місто Керч розкинулося навколо стародавнього гірського хребта, який носить поетичну назву – Мітрідат. На вершині гори в античні часи знаходилася столиця Боспорського Царства - Пантікапей. Ця держава відома тим, що вона довгий час успішно протистояла Риму.          Слов’янським місто стало в IX ст.

     

 

 

 

 

На знамениту гору Мітрідат висотою 91.4 м ви зможете попасти Великиим Мітрідатськими сходами, спорудженими в 1833-40 рр. за проектом італійського архітектора Олександра Дігбі.

Проте, сюди також веде чудова автомобільна дорога - так що це можна зробити і на автомобілі.

Гора носить ім'я понтійського царя Мітрідата VI Євпатора - саме тут знаменитий цар, що протистояв самому Риму, зраджений власним сином і обложеним ворожими військами безуспішно намагався покінчити з собою, прийнявши отруту і зміг померти, тільки попрохавшизаколоти себе мечем начальника особистої охорони.

З гори відкривається чудовий вигляд на Керченськую бухту, місто і порт. В гарну погоду видна коса Тузла, що знаходиться посередині Керченського протоки, а також кавказький берег.

Ще в 19 ст. на горі у вигляді грецького храму був збудований музей керченських старожитностей, зруйнований, однак, під час Кримської війни.

Зараз над горою височить Обеліск Слави, встановлений в 1944 році, поряд - вічний вогонь в пам'ять про солдатів, загиблих в боях за Керч під час війни.



© 7 ЧУДЕС УКРАЇНИ. E-mail: info@7chudes.in.ua