This version of the page http://7chudes.in.ua/info/121.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-03-13. The original page over time could change.
7 Чудес України
  
новини    змі про нас    фото    маршрути    7 чудес світу
Пошук:

   Сім чудес України
 

 

Заповідник «ÐšÐ°Ð¼’янець»

 
Києво-Печерська Лавра
 
Софіївка
 
Софія Київська
 
Херсонес Таврійський
 
Хортиця
 
Хотинська фортеця
   Спецномінації
 
Визначна пам'ятка сучасної України
 
Визначна пам'ятка духовної України
 
Визначна пам'ятка новітньої історії


Національний історико-археологічний заповідник «Ольвія»


Місто-держава, в якому побував сам "батько історії" Геродот, було одним з найбільших античних центрів у Північному Причорномор'ї

Ольвія Понтійська є одним з чотирьох найбільших Ð°Ð½Ñ‚ичних міст-держав Північного Причорномор’я і відіграла велику роль  в історії регіону.

Ольвія була заснована раніше від Херсонеса. На відміну від останнього, її існування закінчилося в IV столітті нашої ери, тому Ольвія не мала більш пізнього нашарування, що забезпечило добре збереження її давньогрецьких культурних шарів на великій площі.

Це античне грецьке місто-держава, в якому побував сам "батько історії" Геродот, - було одним з найбільших античних центрів у Північному Причорномор'ї, мало величезну сільську округу у вигляді поселень і ферм по берегах моря і його лиманів, торговельно-економічні зв'язки з Елладою. Потім на багато століть про Ольвію забули; Її місце-розташування було встановлено наприкінці XVIII століття.


Нещодавно відзначалося 200-річчя наукових досліджень цієї пам'ятки, що дала найцінніший матеріал про період історії Нижнього Побужжя у часи Стародавньої Греції і Стародавнього Риму. Головним лихом для музею є грабіжницькі розкопки.

Площа музею "Ольвія" - залишків городища і некрополя - близько 270 гектарів. До заповідника також входять 23,6 гектара території острова Березань, де знаходилося найдавніше античне поселення в Північному Причорномор'ї, засноване ще в VII столітті до нашої ери.



© 7 ЧУДЕС УКРАЇНИ. E-mail: info@7chudes.in.ua