This version of the page http://7chudes.in.ua/info/120.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-03-13. The original page over time could change.
7 Чудес України
  
новини    змі про нас    фото    маршрути    7 чудес світу
Пошук:

   Сім чудес України
 

 

Заповідник «ÐšÐ°Ð¼’янець»

 
Києво-Печерська Лавра
 
Софіївка
 
Софія Київська
 
Херсонес Таврійський
 
Хортиця
 
Хотинська фортеця
   Спецномінації
 
Визначна пам'ятка сучасної України
 
Визначна пам'ятка духовної України
 
Визначна пам'ятка новітньої історії


Археологічна пам"ятка "Дикий сад"


Місце розташування пам'ятки та деякі знахідки на ній дозволяють інтерпретувати її як залишки давнього міста-порту, розташованого на торгівельному шляху, який пов'язував басейни Чорного та Балтійського морів

Городище фінальної бронзи (ХІІ-Ð¥ ст. до н.е.) “Дикий Сад” розташовано на високій терасі лівого берегу р. Інгул в центральному районі міста Миколаєва. Місце розташування пам'ятки та деякі знахідки на ній дозволяють інтерпретувати її як залишки давнього міста-порту, розташованого на торгівельному шляху, який пов'язував басейни Чорного та Балтійського морів.

Тож, городище Дикий Сад є єдиною, що збереглась в Україні, археологічною пам'яткою - залишками чорноморського міста-порту часів легендарної Трої та самої Троянської війни.

 

Те, як збереглися на цій пам'ятці залишки жител, храмів та оборонних споруд, дозволяє цілком впевнено музеєфікувати та реконструювати ці споруди та загальний вигляд міста в цілому. Усі перераховані вище обставини висувають городище Дикий Сад в ряд найвидатніших пам'яток загальноєвропейської археологічної спадщини та спонукають задуматись над необхідністю її збереження і музеєфікації.



© 7 ЧУДЕС УКРАЇНИ. E-mail: info@7chudes.in.ua