Номер 130 за 19.07.2005
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Як ви ставитися до виплати урядом Тимошенко компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР?
Загалом - підтримую.
Це лише піар, потрібний Юлі для підвищення рейтингу.
Це шкідливий для української економіки крок.
Виплати доречні, але не так і не зараз.
Важко сказати.
     

Підкорити Говерлу — не поле перейти
Президент Ющенко ішов з народом під акомпанемент граду і блискавок
Іван КРАЙНІЙ   

Це було 31-ше сходження Віктора Ющенка на Говерлу. В.Ю. вперше піднімався на вершину України в ранзі Президента. Випробування вертикаллю глава держави витримав, хоча погода була дуже несприятливою (під час сходження двоє з 15 тисяч учасників сходження загинули, 135 звернулися по медичну допомогу).
Ющенкові ж лікарі не знадобилися. Попри залишкові явища діоксинового отруєння на обличчі, Віктор Андрійович — здоровий чоловік. Це вчора підтвердили і швейцарські лікарі, які приїхали до Києва. «Загальний стан Віктора Ющенка добрий: все, що стосується внутрішніх органів — голови, серця, печінки, шлунку, — сказав керiвник дерматологічної клініки університетського шпиталю в Женеві, екс-президент Європейської асоціації дерматології Жан Сора на прес-конференції в секретаріаті Президента. — І той факт, що Ющенко кілька днів тому піднявся на Говерлу, зайвий раз підтверджує його кондиції».


Ющенко вдарив по Морді
Підсумки роботи МВС: ДАІ не буде від сьогодні, «авторитетів» відловлять до кінця року, а кiлькох обласних керівників міліції звільнять
Інф. «УМ»   

Президентського гніву скуштували учора присутні на розширеній нараді керівництва в МВС за участю міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, секретаря Ради національної безпеки Петра Порошенка та держсекретаря Олександра Зінченка. В результаті «роздачі» глави держави МВС тепер мусить ліквідувати Державну автоінспекцію, звільнити щонайменше двох обласних начальників міліції та до кінця року ліквідувати всі організовані злочинні групи, які ще досить непогано почуваються в Україні.


А «дикобраз» колеться...
Віце-прем'єр Роман Безсмертний зібрався у відставку через проблеми з адмінреформою
Володимир СЕМКІВ   

«Я подаю у відставку», — зазначив віце-прем'єр з адміністративно-територіальної реформи Роман Безсмертний. Ці слова злетіли з вуст урядовця у Макарові — центрі району, в якому віце-прем'єр народився, — під час громадських слухань, присвячених адмінтерреформі. Роман Петрович не знайшов спільної мови із земляками і не зміг довести, що реформа, якій нова влада виділила крісло віце-прем'єра, — корисна. Земляки натомість вкрили його словесним та «плакатним» ревом у вигляді речитативу «Ганьба!».


Ярмарок вiдпочинку
Дешевий, середній і дорогий відпочинок: що, де, почім
Уляна СОБОРСЬКА   

Вітчизняний туризм нині працює за принципом : «Якщо не маєте грошей на відпочинок у Криму — їдьте у Туреччину». Ціни на туристичному ринку України свідчать: на батьківщині можна провести літню відпустку або за дуже скромну суму (це, до речі, зовсім не значить , що погано) або ж більш ніж за «кругленьку» (що знову ж таки не обіцяє вам повного «фаршу»). «УМ» з'ясовувала, де і за скільки українці можуть провести літо, які найдешевші та найдорожчі пропозиції. І як можна «відтягнутися» по-скромному, але не аскетично.


«Більшовиків» рахують восени?
Завдяки парламентсько-урядовому конфлікту виконавча влада збагнула, що бiльшiсть проблем спричинила нестача парламентської більшості, й активно займається її творенням
Леся ШОВКУН   

Після того як випущені щойно інавгурованим Президентом Ющенком голуби розчинилися десь у небі, поставивши останню крапку на помаранчевому Майдані, ми засперечалися. Ні, не про те, якою буде нова влада, скільки помилок попередньої вона повторить і чи згадає через 11 місяців народний Президент про те, що обіцяв прийти на центральну площу помаранчевої революції й на першу її річницю відзвітувати перед Майданом. І навіть не про те, яким буде його звіт, якщо В. Ю. пам'ятатиме свої обіцянки, або якою буде реакція народу, що змагався не за Ющенка особисто, а за свою свободу взагалі, якщо таки забуде. Про все це було говорено-переговорено ще тоді, морозними революційними днями, помаранчевими вечорами й тривожними ночами. Тепер сперечатися про те, що надалі залежить тільки від нової влади, не було сенсу. Тому журналістська дискусія точилася навколо того, як довго перед іменниками «влада» й «опозиція» доведеться вживати прикметник «нова», перш ніж усі ми разом із читачами звикнемо до того, хто з них хто.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Акція
Людина
Суспільство
Культура
Туризм
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

11 березня, вт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,7855 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2118 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ