Номер 115 за 24.06.2005
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Як ви ставитися до виплати урядом Тимошенко компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР?
Загалом - підтримую.
Це лише піар, потрібний Юлі для підвищення рейтингу.
Це шкідливий для української економіки крок.
Виплати доречні, але не так і не зараз.
Важко сказати.
     

Поминальна битва
Відкриття цвинтаря Орлят у Львовi вчора обрамилося ще одним політичним викрутасом
Тарас ЗАКУСИЛО   

Сьогодні президенти України та Польщі мають прибути до Львова, аби вшанувати відкриття цвинтаря Орлят, а також меморіалу воїнам Української Галицької армії на Личаківському кладовищі. Ця подія є настільки знаковою для Польщі, що разом зі своїм президентом до Львова планували прибути 5 тисяч поляків — значно більше, ніж на акцію до 60-річчя волинської трагедії в селі Павлівка (липень 2003 року), що стала першою спробою Української та Польської держав до історичного примирення.


Відлуння Сіверськодонецька на Печерських пагорбах
Голова Луганської облради став першим посадовцем, якому висунули офіційне обвинувачення у «справі сепаратистів»
Інф. «УМ»   

Позавчора Генеральна прокуратура таки відпустила голову Луганської облради Віктора Тихонова після допиту у слідчого Лавренчука. Однак навряд чи Віктор Миколайович може спати спокійно. Адже 22 червня йому, як повідомляє прес-служба ГП, було «пред'явлено звинувачення... у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України)». І навряд чи один із організаторів відомого «з'їзду сепаратистів», який відбувся в Сіверськодонецьку Луганської області після другого туру минулорічних виборів, може пишатися тим, що виявився свого роду «піонером кримінального сепаратизму» в Україні. Тихонов став першим посадовцем, якому висунули офіційне обвинувачення у кримінальній справі про сепаратизм, що розслідується головним слідчим управлінням Генпрокуратури.


Авiашоу. Крапка
Винуватцям Скнилівської катастрофи сьогоднi винесуть вирок
Мар'яна П'ЄЦУХ   

У розслідуванні резонансної справи Скнилівської авіакатастрофи, яка сталася 27 липня 2002 року і внаслідок якої загинуло 77 осіб, сьoгоднi поставлять крапку. Учора Військовий апеляційний суд Центрального регіону після піврічного судового розгляду у переповненій журналістами та потерпілими залі суду визнав винними у трагедії п'ятьох посадових осіб, яких, згідно із судовими рішеннями, буде позбавлено волі.


Київ—Париж: розморожено
Віктор Ющенко переконаний, що почався новий етап у відносинах із Францією
Тарас ЗАКУСИЛО   

Одноденний візит Віктора Ющенка до Парижа був, швидше, візитом-символом, адже, як відзначив український Президент, досі «наші відносини були практично згорнуті». «Мета мого візиту до Франції — подати руку країні, яка відіграє надзвичайно важливу роль у Європі та світі», — цитує Віктора Ющенка УНІАН. Схоже, що французький президент теж був не проти подати руку: протокольна зустріч двох лідерів у будівлі на площі Конкорд затягнулася на 50 хвилин понад запланований час.


Нова висота Бубки
Президентом НОК став легендарний стрибун із жердиною

Учора генеральна асамблея Національного олімпійського комітету України обрала нового президента НОК (замість екс-Прем'єра Віктора Януковича, який нещодавно подав у відставку). Посаду обійняв уславлений легкоатлет, рекордсмен світу у стрибках із жердиною, член виконкому МОК, народний депутат Сергій Бубка.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Минуле і думи
Культура
ТелебУМ
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

11 березня, вт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,7855 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2118 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ