Номер 90 за 20.05.2004
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Як ви ставитися до виплати урядом Тимошенко компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР?
Загалом - підтримую.
Це лише піар, потрібний Юлі для підвищення рейтингу.
Це шкідливий для української економіки крок.
Виплати доречні, але не так і не зараз.
Важко сказати.
     

Якось дотягнемо останні милі?
Пальне дорожчає: Росія за мовчазної згоди уряду Януковича закручує нафтовий кран
Дарина ГЕТЬМАН   Марина БАЛАБАН   

Як не розпиналися Президент і Прем'єр-міністр, що в цьому році українці будуть жити спокійно і щасливо, без особливих цінових катаклізмів, життя диктує своє. Автомобілісти починають потихеньку пересідати на громадський транспорт. Ціни на бензин, які почали зростати три місяці тому, схоже, не збираються зупинятися і лише прискорюють ходу. Принаймні до наступного місяця експерти ринку нафтопродуктів прогнозують подорожчання іще на 7—10 відсотків. Такі прогнози висунув директор департаменту маркетингу і продажу торгового дому «ТНК-Україна» Фелікс Луньов.


Б'ЮТь компроматом
Пiсля провалу всiх «справ», якi влада «шила» проти ледi Ю., запущена ще одна провокацiя
Володимир СЕМКІВ   

Позавчора пообіді Володимир Боровко, що представився помічником народного депутата Юлії Тимошенко, заявив, що лідер БЮТі просила його за винагороду збирати компромат на Леоніда Кучму, Віктора Януковича, Віктора Медведчука та Миколу Азарова. За словами Боровка, за хорошу «компру» — відео- та аудіоматеріали або якісний монтаж — Тимошенко була готова заплатити йому до півмільйона гривень. Зокрема, минулого літа Юлія Володимирівна нібито попросила Боровка «здійснити схему з компрометації Кучми та його родичів» шляхом відкриття «через підставних осіб валютного рахунку на ім'я когось із членів сім'ї Кучми для прокачування грошей у валюті країн Близького Сходу». Потім, наголосив Боровко, цей рахунок мали б продемонструвати як доказ причетності Президента до «продажу зброї країнам, які підозрюють у міжнародному тероризмі».


Ірак без нас — ніяк
Верховна Рада не спромоглася вiдстояти українських вояків
Наталія ЛЕБІДЬ   

«Головне враження від усіх виступів — це безцільність, бо ніхто так і не зумів чітко і ясно пояснити, в чому ж полягає український інтерес в Іраку», — так один із депутатів прокоментував «УМ» учорашні закриті парламентські слухання щодо подальшої долі українського військового контингенту. Верховна Рада заслухала вчора звіти міністра оборони Євгена Марчука, секретаря Ради нацбезпеки Володимира Радченка, першого заступника голови СБУ Юрія Землянського, а також першого заступника міністра МЗС Володимира Єльченка. Напередодні парламентарії ухвалили рішення проводити «іракські» слухання у закритому режимі, хоча представники лівих фракцій були налаштовані на максимальну прозорість.


ЗаБУШевний вiзит
Сьогодні в Київ на два дні приїжджає екс-президент США
Інф. «УМ»   

Неофіційний український візит екс-президента США проходить у рамках його європейського турне і під патронатом народного депутата Віктора Пінчука, більше відомого як зять Президента Кучми і олігархічний глава корпорації «Інтерпайп». Віктор Михайлович полюбляє запрошувати на українські терени відомих західних політиків, котрі входять у впливові неурядові організації, серед таких Джордж Сорос, з яким Пінчук розгорнув проект юридичних клінік. Таким чином відомий бізнесмен, тісно пов'язаний з російськими діловими колами, наводить мости із Заходом і піарить не лише себе, а й свого тестя, якого нинішнє керівництво Сполучених Штатів не дуже то толерує. Від 1991 року це другий візит Буша в Україну, коли він, будучи керівником США, закликав тодішнє українське керівництво відмовитися від ідеї незалежності.


Зламавши хребет, не втрачай надію
Ускладнення після травм хребта у Дніпропетровську тепер усувають за допомогою часткового надсічення нервових корінців, що виходять зi спинного мозку
Сергій ДОВГАЛЬ   

Жовтоводця Михайла Гаврилишина страшна біда спіткала в Москві, де він працював будівельником. Влітку минулого року цей молодий чоловік упав з другого поверху і зламав хребет, що й прирекло його на нерухомість. Така серйозна травма на оптимістичний лад ніяк не налаштовувала. Хоч там же, у Москві, потерпілому й надали необхідну в таких випадках допомогу, зробили декомпресію спинного мозку, тобто розрізали тканини, що могли тиснути на нерви, та видалили уламки хребта.


РОЗДIЛИ
У номер!
Політінформація
ІнФорУМ
Підтримка
Світ і Україна
Економіка
Селяни і Ко
Столиця
Релігія
Медицина
Суспільство
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

11 березня, вт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,7855 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2118 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ