This version of the page http://www.studclub.poltava.ua/i/30 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-03-10. The original page over time could change.
Полтавський будівельний технікум транспортного будівництва - СтудКлуб - StudClub
Пользователи локальных городских сетей "TotoroNet", "Majestik", "FortGroup", "OptiNET" могут заходить на Студклуб совершенно бесплатно!
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Регистрация
Забыли пароль?
Сейчас на сайте: 12
seriy ВасяОлина HeLLenka ksenija Njutka Юра Натка Анастасія m@ly$hka Liberty Карелин osen
Сегодня именинники
 Glamur 
Работа и Карьера
Загрузка...
Загрузка...

Чат

Ник
логи чата
Сейчас в чате:
  Student
Новости
Крик души!
Фото
Форум
TOP-преподавателей
Полтавський будівельний технікум транспортного будівництва

Новости
Абитуриенту
Отдых и Спорт

Вищий навчальний заклад І рівня акредитації
Ліцензія Мін. Освіти АА № 903652 від 13.07.2004
Форма власності - державна

36030, м. Полтава, площа Слави, 1 (Південний вокзал)
тел.: (0532) 52-15-19, 51-30-20

Директор – Рибка Василь Григорович, викладач-методист, нагороджений знаком "Відмінник освіти України", дипломом "За активну участь в розвитку освіти Полтавщини", Почесною грамотою Міністерства освіти України.

Полтавському будівельному технікуму транспортного будівництва в 2005 році виповнюється 80 років.

Історія технікуму
З 1925 року технікум функціонував як Полтавська профшкола механічної спеціальності, а власне як Полтавський залізничний технікум механічної спеціальності Південної залізної дороги почав діяти в 1930/31 навчальному році.

В 1933 році технікум розпочав зарахування учнів на спеціальність техніка-шляховика з 4-річним навчанням, і з цього року припинив набір учнів на спеціальність “Технік-механік паровозного господарства”. Відтоді технікум став називатись Полтавський шляховий технікум Південної залізної дороги.

З 14 серпня 1954 року технікум отримує назву Полтавський будівельний технікум транспортного будівництва (ПБТТБ).

Дошка пошани технікуму
Полтавський будівельний технікум транспортного будівництва пишається своїми випускниками - почесними залізничниками, кавалерами багатьох орденів: Собакарь М.А., Репетько А.М., Приходько Б.М., Божко А.А., Доленко А.М., Огуй А.А.

Під час Великої вітчизняної війни з фашистськими загарбниками звання Героя Радянського Союзу (посмертно) отримав випускник технікуму льотчик далекої розвідки Ніколаєнко Володимир Миронович.

В умовах війни за тяжку працю заради наближення Перемоги над ворогом цілком мирну нагороду, - звання Героя Соціалістичної Праці, - отримав ще один наш випускник, Грицаєнко Микола Феофанович.

Гордістю технікуму є також випускники 50-80х років. Управляючими трестів працювали Бондур О.П., Радченко Т.М., Симонов Ю.Т., Рой Л.Х., Яремко Б.О., Яриш М. І. Супруненко Василь Іванович в званні генерал-лейтенанта залізничного транспорту очолював Полтавське відділення Південної залізниці. Вчену ступінь докторів і кандидатів технічних наук отримали Сердюк Л.І., Микола Радченко, Фесенко А.І., Нездойминога В.А., Бабич Є. М., Горин І.Т.

ТЕХНІКУМ СЬОГОДНІ
Сьогодні навчально-виховний процес в ПБТТБ здійснюють 36 викладачів та 5 майстрів виробничого навчання, які в більшості є висококваліфікованими спеціалістами. З них 19 викладачів мають вищу категорію або звання викладач-методист.

Впроваджується в життя ідея безперервності освіти в рамках навчально-науково-виробничих комплексів з вузами III-IV рівня акредитації, зокрема з Полтавським технічним університетом, Українською державною академією залізничного транспорту, Харківським національним автомобільно-дорожним університетом.

В навчальному корпусі розміщена бібліотека технікуму, яка налічує понад 50 тисяч примірників, укомплектована національними підручниками нової України. Для покращення інформаційного обслуговування читачів бібліотека має в своєму розпорядженні комп’ютер.

Науково-дослідна робота - один із основних напрямків діяльності технікуму, складова частина підготовки студентів, яка направлена на розвиток наукового мислення, професійних здібностей студентів, прищеплення навичок самостійних досліджень, вироблення творчого підходу до вирішення різноманітних задач. Так, під керівництвом викладача Храбрих В.Л. студентами-дипломниками було розроблено пристрій для проведення випробування на знос вузлів та деталей.

Технікум прагне широкого залучення до управлінської діяльності талановитої молоді. Студенти нашого технікуму розвивають соціальну активність, виконуючи різні суспільні доручення. Органом самоврядування в технікуму є Студентська рада, до складу якої входять різні сектори, що займаються естетичним вихованням, трудовим, спортивним життям студентів. Великий вплив має Студентська рада на організацію навчального процесу. Саме на Студентській раді в першу чергу розглядають питання про поведінку і навчання студентів. Рішення студентської ради часто стає саме вирішальним і впливовим.

Сьогодні Полтавський будівельний технікум транспортного будівництва в свої 80 років став одним з потужних навчальних закладів I – II рівня акредитації, другим рідним домом студентів і викладачів.

ПРАКТИКА
Під час практики студенти навчаються водінню автомобілів та дорожніх машин, виконують технологічні операції з ТО і ремонту машин.

Полігон технікуму має стаціонарну АЗС з ємностями для паливно-мастильних матеріалів. Він один з найкращих в нашому місті: площею 3900 м. кв., має на оснащенні вантажні автомобілі, скрепер, грейдер, самоскиди, бульдозер, екскаватор, пересувну ремонтну майстерню, стаціонарні пости для ТО і ремонту, техніку та інше технологічне обладнання.

Для проведення практичних занять задіяна також майстерня технікуму, матеріально-технічна база якої відповідає сучасному рівню і яка має достатню кількість робочих місць для індивідуальної роботи кожного студента.

В майстерні можуть здобуватись практичні знання з елетрозварювальної справи, робота на металоріжучих верстатах, слюсарної та ковальської справи. Набуті навики потрібні не тільки за професією техніка – механіка, але й кожному любителю – автомобілісту.

Структура технікуму
Факультети:
1.механічний
2.дорожний.
Спеціальності:
“Експлуатація та ремонт підйомно-транспортних, будівельних, дорожніх машин та обладнання”
“Будівництво, експлуатація і ремонт автомобільних доріг і аеродромів”
“Організація і регулювання дорожнього руху”.
Форма навчання: денна, заочна.

До послуг студентів - 2 гуртожитки, медпункт, буфет.

Для розширення професійних можливостей поряд з фаховою підготовкою студенти можуть отримати робочі професії, для чого на базі нашого технікуму було відкрите відділення робітничих професій. На цьому відділенні студенти технікуму отримують досить високу робітничу кваліфікацію з таких професій:
- Оператор комп’ютерного набору
- Оператор комп’ютерної верстки
- Секретар керівника (підприємства, організації, установи)
- Секретар – друкарка
- Дорожній робітник
- Слюсар по ремонту автомобілів
- Слюсар по ремонту дорожньо-будівельних машин та тракторів
- Водій категорії „С”.
Copyright © 2005 Бабенко Ю.Г. Все права защищены
При полной или частичной перепечатке материалов гиперссылка на StudClub обязательна
Редакция не несет ответственности за содержание информации, текстов, авторских материалов и пр., присылаемых посетителями сайта.
Главная | Реклама на сайте | Контакты
0.18769812583923