This version of the page http://www.perehid.kiev.ua/2001_02.shtml (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-02-23. The original page over time could change.
:: Запрошення до Великого Переходу! ::

                   Ви наш відвідувач

 
  
 

  

Управління станом підписки на наші новини

 

Реклама

Рейтинг

Партнери

 

Журнал нової еліти ПЕРЕХІД-IV  #2 (7) 2001

Тема випуску

СПІЛЬНА ДІЯ

 

Шановні друзі!

Будь-який народ подібний до Великої людини, яка має розум і тіло. Коли людина розумно керує своїм тілом, тоді ми кажемо, що вона має голову. Коли народом керує еліта, тоді ми кажемо, що народ має державу. Тобто держава — це стан, при якому народним тілом керує правляча верства з якостями голови. Коли ж народом керує псевдоеліта, тоді маємо псевдодержаву, псевдонезалежність, імітацію прогресу і пародію на державне будівництво.

Належність людей до правлячої верстви визначається соціологами за допомогою рейтингів впливовості. А чи є об’єктивний критерій для визначення того, ким є правляча верства — елітою чи псевдоелітою?

Юрій ЗБІТНЄВ

 Переглянути статтю »| 

 Отримати статтю для друку   »| 

  

 

ПОЛІТИЧНА АНТРОПОЛОГІЯ

Ігор КАГАНЕЦЬ
Головний редактор журналу “Перехід-IV”


Жалюгідний стан, в якому нині перебуває Україна, незаперечно свідчить про некомпетентність правлячої верстви. Проте значна її частина сформована внаслідок більш чи менш демократичних виборів, тож виходить, що її обирали за абсолютно хибними критеріями. Пропонована праця має на меті показати, що критерії добору компетентної правлячої верстви (еліти) треба шукати не в політичній площині (“ліві-праві”, “олігархи-патріоти” тощо), а в площині антропологічній. Говорячи простіше, партія — ніщо, порода — все! Підставою для такого твердження є наукова гіпотеза про те, що людство являє собою не єдиний вид, але родину Homo sapiens, — крім самої Людини, яка складається з двох підвидів — Людина проста (“Вівця”) і Людина подвійна (“Пастир”), до неї входить ще два види гомінідів — палеоантропи (Нелюди або «хижі вовки») і сугестори-маніпулятори (Перевертні або «вовки в овечих шкурах»)...

 Переглянути статтю »| 

  Отримати статтю для друку   »| 

ТЕЛЕВІЗОР КАЛІЧИТЬ ДІТЕЙ

 

Віталій КОЛІСНИК


Без телевізора сучасного життя і не уявиш. Є такі сім’ї, в яких «говорящий ящик» увімкнено протягом цілого дня, є й такі, де «ящики» стоять у кожній кімнаті і навіть на кухні. При цьому дорослі, виходячи з «власного досвіду», упевнені у нешкідливості перебування дітей перед телеекраном. Ця думка не тільки помилкова, але й небезпечна.

 Отримати статтю для друку   »| 

 

: : ШКОЛА КШАТРІЇВ : :

ЕЛІТА

 

Олег ЄМЕЦЬ


Хто він є, сучасний український мужчина? Які чоловічі чесноти зараз найбільше пошановуються в українському суспільстві? Не будемо брати крайні випадки. Найкращий середній українець — то добрий господар, хазяїн. І боягуз. Так, саме боягуз, але він не такий боягуз, як онук Авраама, — то не вроджений страх, то інше. Ти, українець, мене зрозумієш без зайвих слів. Просто знай, що ти повинен усіма засобами вбити в собі СТРАХ. Жодне писання не виправило нічого в цьому світі. Мертва буква не сильніша за живе слово. Проповідь не може зрівнятися в силі з прикладом. Тому потрібна організація, яка б на своєму прикладі показала вищість системи, про яку я зараз кажу. Отже, організація...

 Переглянути статтю »| 

 Отримати статтю для друку   »| 

 

ПОРОДА СИЛЬНІША ЗА ПАСОВИСЬКО

 

Іван БОКИЙ


Вам не набридли оці щорічні “Людини року” в палаці “Україна” чи рейтинги “Золота фортуна” з найнуднішими церемоніями нагородження тих самих осіб? У вас не викликають посміху набіги наших найвищих посадових діячів за одержанням церковних орденів? У пам’яті зринає незабутній Брєжнєв у розквіті маразму з цілим орденським іконостасом на грудях і “почуттям глибокого задоволення” в оточенні таких же маразматичних пошукачів політичної біжутерії. І до мене, нарешті, доходить: маразм — це хвороба не тільки психофізична, це ще й політична недуга, яка вражає суспільство в період їх загнивання і розкладу. Ми, здається, саме в цій стадії, і тому вся правляча челядь так прагне прихопити ордени всіх ступенів і в церквах, і в рейтингах, і в акціях не за заслугами, а за посадами, тому так аж перечіпається в цих марнославних забігах. Та виявляється, що я глибоко помилявся... 

 Отримати статтю для друку   »| 

: : СВІТОГЛЯДНИЙ ПРОРИВ : :

Арійський стандарт

АРІЙСЬКИЙ СТАНДАРТ І ЄВРЕЙСЬКИЙ СВІТ

 

Олександр НАЙМАН


Програмна стаття «Арійський стандарт», опублікована у спецвипуску №2(4)-2000 нашого журналу, викликала значний резонанс і потік листів. Особливо цінними для нас є критичні зауваження, зроблені фахівцями, які професійно займаються проблемами історії, антропології, етногенезу, цивілізаційних процесів. Пропонуємо увазі читачів «Переходу-IV» невелику статтю Олександра Яковича Наймана — відомого громадського діяча і дослідника, головного вченого секретаря Академії історії та культури євреїв України імені Шимона Дубнова.

 Отримати статтю для друку   »| 

АРІЙЦІ ТА ЄВРЕЇ

 

Ігор КАГАНЕЦЬ


Місія Ісуса Христа передбачала виконання двох принципових завдань. Перше — допомога всім расам другого рівня в особі народу євреїв зробити Перехід-III, який у разі його успішного здійснення міг би стати зразково-показовим прикладом цивілізаційного переходу такого типу. Євреї не спромоглися його здійснити і вибрали собі роль цивілізаційного антагоніста щодо арійської раси. Виконуючи роль антитези арійству, єврейство створює необхідний опір для кращого виявлення і розгортання арійської ідеї. Друге, головне завдання — створення духовних передумов для майбутнього переходу індоєвропейської раси-3 на вищий рівень — до раси-4. Ісус Христос є фундатором процесу Переходу-IV, орієнтиром та ідеальним прикладом для його правильної реалізації. З погляду антропологічних параметрів і наявності гострої системної кризи Україна має найкращі позиції для здійснення такого цивілізаційно-расового переходу. Важливим сприятливим чинником для України є й те, що саме з її території бере початок генетична лінія Ісуса Христа і Діви Марії. Повернення Христової ідеї з периферії (Палестина) до расотворчого центру (Україна) має завершитися повноцінною реалізацією цієї ідеї — Арійським християнством (Християнством-IV) і його наступним поширенням на весь світ.

 Отримати статтю для друку   »| 

Цивілізація

МАРШ ТИТАНІВ: ІСТОРІЯ БІЛОЇ РАСИ

 

Артур КЕМП


Для того, щоб ширше поглянути на історію України і всього людства, редакція нашого журналу публікує перші п’ять розділів книги “Марш титанів: історія білої раси” американського автора Артура Кемпа. Ця масштабна праця побачила світ у липні цього року завдяки видавництву «Ostara Publications» (книгу надруковано у Піденній Африці, а інтернет-версія англійською, російською, іспанською та іншими мовами представлена на сайті www.white-history.com). Книга починається словами: “Хто ми такі, звідки прийшли і куди йдемо. Повна історія Білої Раси — шлях тривалістю 35 тисяч років з глибокого минулого, від часу появи перших білих людей до погляду в майбутнє... З мороку віків до наших днів: випробування, втрати, страшні трагедії і найбільші тріумфи Білих Людей — це все тут, століття за століттям, країна за країною”.

 Отримати статтю для друку   »| 

: : ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ ПРОРИВ : :

Арійський солідаризм

АВТОРИТАРНА МОДЕЛЬ: МИСТЕЦТВО НЕМОЖЛИВОГО

 

Олександр ШМОРГУН


Авторитарна форма правління має величезний антикризовий потенціал. Абсолютно невірним є ототожнення її з тоталітаризмом, який є руйнівним за самою своєю природою. Перед лицем тих глобальних і регіональних загроз, які повною мірою виявляться у найближчі роки, передумовою справжнього національного порятунку в Україні може стати тільки повноцінна президентська республіка особливого автократичного типу. 

 Отримати статтю для друку   »| 

ПОРТРЕТ ГРЯДУЩОГО ЦЕЗАРЯ

 

Густав ВОДІЧКА


Ми втратили здатність вибирати прогресивних, талановитих лідерів, а тим більше генеральних реформаторів. Адже у нас вибирає більшість, і обов’язково — схожих на себе. Отож природно, що люди, схожі на цю більшість, є телепнями вищого ґатунку. Вони концентрують негативні властивості нації, і мало не все, що вони чинять, здатне тільки погіршувати задавнені хвороби її (нації) душі і тіла. Таким чином, українці потрапили в зачароване коло власного слабоумства і ризикують вічно пристосовуватися до його руйнівних наслідків. Не все, однак, так безнадійно. Порочне коло, що утворилося, можна розірвати. Але це під силу лише тій людині, яка розуміє, що нам потрібний не парламент, а лікар-реаніматор. Діючи у режимі одноосібного керування, ця людина має зламати усю ситуацію. Україна зараз конче потребує можновладця-диктатора, свого національного Цезаря, незалежного від результатів недолугого “народного волевиявлення”.

 Отримати статтю для друку   »| 

Нова раса

СЕЛЕКЦІЯ ПОГРОЗОЮ

 

Густав ВОДІЧКА


Від деякого часу українське суспільство втратило імунітет до лідерів низької якості. Повсякчас повторюємо, що ми — діти козацького роду. Але якби хоч один запорожець з’явився сьогодні де-небудь на вулиці — сучасна публіка наклала б у штани від страху. Який там «Беркут», яка «Альфа»! Навіть бувалі у бувальцях сучасники жахалися цього легіону екстремалів і висловлювали своє співчуття їхнім старшинам. Адже обіймати будь-яку посаду в межах степових вільностей було смертельно небезпечно. Козак — це не лише бойовий гопак, а (згідно з науковим визначенням) особисто вільний і озброєний чоловік. Підкорятися випадковим людям було не в його правилах. Тому в основі школи запорізького лідерства лежала пряма погроза. 

 Отримати статтю для друку   »| 

Спільна дія

УТРИМУЮЧА МІСІЯ

 

Андрій ОКАРА


За усієї етнічної й культурної різноманітності Російської імперії та її геополітичного спадкоємця — Радянського Союзу, будь-які масштабні проекти в них здійснювалися на основі альянсу великоруського і українського народів. Попри усі претензії до Російської імперії, вона була спільним великорусько-українським політичним феноменом. Коли гармонія цих стосунків через ті чи інші причини порушувалася, потерпала не стільки окремо Росія або окремо Україна, скільки увесь східноєвропейський цивілізаційний проект... 

 Отримати статтю для друку   »| 

ДОНСЬКІ КОЗАКИ НЕ ХОЧУТЬ, ЩОБ ЇХ ВВАЖАЛИ «РУССКІМІ»

  

Сергій МЕДВЕДЄВ


Донські козаки черговий раз надіслали Президентові Росії В.Путіну відкритого листа з вимогою визнати їх самостійною нацією і саме у такому статусі включити в майбутній перепис населення. 

Як розповів начальник цивільного управління Всевеликого війська Донського Володимир Воронін, це вже шостий лист на адресу Президента. Однак відповіді надходять переважно з Інституту етнології і антропології імені Миклухо-Маклая. Вчені не збираються визнавати козаків самостійною нацією. За словами Вороніна, козакам запропонували — якщо вони так уже хочуть — написати у графі № 8 переписного листа національність «казак». Однак окремого цифрового шифру не виділили. Так що, сказав Воронін, нас підрахують як «русскіх» — за мовою. 

Відкритого листа Президентові Путіну було схвалено на козацькому мітингу, що відбувся 7.07.2001 р. у центрі Ростова-на-Дону. Однак поки що немає жодної реакції на мітинг, — за винятком того, що отаманів викликали до міліції. За словами Вороніна, козаків попередили про неприпустимість порушень правил дорожнього руху козацькими конями, — тварини на шляху до мітингу не реагували на червоне світло.

Антропологія

ВІД HOMOSAPIENS ДО HOMOSEXUALS

 

Східний деспотизм в української людини викликає природну відразу. Але коли в пошуках свободи вона з надією звертає погляд на Захід, то у неї виникає інше відчуття — огида. Особливо у світлі останніх подій, пов’язаних з легалізацію в «найцивілізованіших» країнах Західної Європи гомосексуальних шлюбів, і до того ж з правом усиновлення дітей. Це красномовний аргумент для усвідомлення нами того, що розмови про будь-яку інтеграцію України чи то на Схід, чи то на Захід — це цілковите безглуздя...

 Отримати статтю для друку   »| 

: : ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ПРОРИВ : :

Енергетика незалежності

ЯДЕРНИЙ БУМ У США

Лілія ШУКАЄВА


Ще рік тому, під час чергового спалаху «антиядерного психозу» (навколо безглуздого закриття ЧАЕС), ми писали про те, що стосовно цієї теми накопичено занадто багато брехні і що енергетична незалежність України визначається передусім розвитком її ядерної енергетики. Непрямим підтвердженням слушності цієї тези є нова політика США, згідно з якою протягом двох десятиліть у США планується запровадити в дію 50 нових АЕС.

 Отримати статтю для друку   »| 

Нова раса

ПРАКТИКА ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ

 

Віталій КОЛІСНИК


Відповіддю людства на нинішню глобальну кризу також стане формування нової раси. Причому її народження відбудеться значно швидше, ніж під час попередньої глобальної кризи, адже йдеться не про виникнення нового фізичного типу, а про розширення свідомості та активізацію вольового начала. Адже наше тіло вже є достатньо досконалим для виживання — потрібні лише воля і знання, щоб цим тілом правильно користуватися. Важливим елементом дій в цьому напрямку є здорове харчування. 

 Отримати статтю для друку   »| 

ЛИХОСЛІВ’Я РУЙНУЄ НАШІ ГЕНИ

 

Карина КАРЄВА, Сергій КОВТУНЕНКО


Сімнадцятилітнє дослідження Белявського, до якого поступово приєдналася велика група його колег, увінчалося не просто успіхом, а справжнім відкриттям. Ученим випало довести, що кожне вимовлене нами слово дуже виразно впливає на наші з вами ж гени. Результатом дії слова через якийсь час стає не просто передання видозмінених генів нащадкам, але і зміна власного генетичного коду людини, який стосується темпів старіння і терміну життя...

 Отримати статтю для друку   »| 

Хліб і вино

“МУЗИКА ДЛЯ ЛОКОМОТИВА”: ПОТЯГ РУШИВ

 

Олександра ШМОРГУН


Зацікавило небачене — музичний додаток до політологічного журналу! Напевне, перший в Україні. Послухала і зрозуміла — ось зроблено іще один крок у напрямку згуртування еліти. Бо ж що, як не мистецтво, може сприяти цьому згуртуванню? А яке з мистецтв, коли не музика, є зараз водночас і наймасовішим, і найелітарнішим? І «Музика для локомотива» ще раз доводить це. Адже слухати можна всім, розуміють — лише деякі. 

В анотації до диску змальовано образ людства як потягу з вагонів та Локомотива, що є для цих вагонів рушійною силою. Безумовно, якраз до Локомотиву і належить ота меншість, котра і слухає, і замислюється. І для неї музика є свого роду мастилом, яке дозволяє не тільки рухатись уперед, але й тягти за собою нескінченну валку «вагонів», — залишаючи поза увагою ревище «попси», що долинає з них.

Надихає й те, що знайдено щось своє. Бо, як то кажуть, «на чужому возі далеко не поїдеш». А відшукати зараз нам це «своє» ой як не легко... Надто довго вбивалося і вкопувалося воно у підпілля, а те, що випиналося, душилося негайно й безжально. (Та й, ніде правди діти, мало й зараз почуєш щось на зразок «Музики для локомотиву» по радіо чи телевізору.) Після пісень «КОМУ ВНИZ», «Океану Ельзи», «Вія», Каті Chilly та Марії Бурмаки, що входять до збірки, віриться, що «наше» таки з нами. Адже найстрашніше бути елітою без коріння. Заради чого ж тоді жити такій еліті?


Попереднє число

N 1 (6) 2001 рік

  • АРІЙСЬКА МЕТАЦИВІЛІЗАЦІЯ

  • НОВА СТРУКТУРА УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ

  • РАСИ, ІНТЕЛЕКТ, СПАДКОВІСТЬ

  • РОЗПАД ІМПЕРІЙ: РОСІЯ І США

  • АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА ПРИРОДНОЇ БЕЗПЕКИ

Переглянути зміст >>>>

 
 

Новини Переходу-IV

 
 

Народний оглядач

Всі огляди >>>>

 
 
 

БІЛА СОРОЧКА ДУШІ


Вишивка з-під Полтави, 
біло-небесні трави —
мати вдягає синочку 
першу маленьку сорочечку... 
На ту, що Господь йому зшив, 
на білу льолю душі.
Щонайміцнішу, просту, 
із невмирущого льону 
дав Господь чистоту — сяючу лілію-льолю.
Не заплямує ніхто 
світло духовного серця, 
дар найцінніший той — правду і милосердя.
Біла сорочка душі 
буде завжди вільно-білою, 
не зможуть її перешить 
навіть рукою милою.
Між чорних і сірих людей, 
через болото і стужу, 
вона, як промінчик, веде 
твою недолюблену душу.
Ти в куртці чи в кунтуші, 
а всюди з тобою доля — біла сорочка душі, 
з небесного льону льоля.
Її ні продать, ні зносить,
ні зняти, ні вкрасти не можна!
В ній — твої муки всі,
в ній — тобі милість Божа...

Тетяна МАЙДАНОВИЧ

 

 

МОЛИТВА ЗА УКРАЇНУ

Державний гімн 16-ї арійської нації

Боже Великий, Єдиний, 
Нам Україну храни, 
Волі і світу промінням 
Ти її осіни.

Світлом науки і знання 
Нас, дітей, просвіти, 
В чистій любові до краю 
Ти нас, Боже, зрости.

Молимось, Боже єдиний, 
Нам Україну храни, 
Всі Свої ласки, щедроти 
Ти на люд наш зверни.

Дай йому волю, дай йому долю,
Дай доброго світа,
Щастя дай, Боже, народу
І многая, многая літа!

 
  

Радимо прочитати

УКРАЇНА: НОВА ПАРАДИГМА ПОСТУПУ

Книга з такою інтригуючою назвою викликала в редакції «Переходу-IV» гострий інтерес і щире інтелектуальне захоплення. Її нам подарував сам автор — Євген Кирилович Марчук, Секретар Ради національної безпеки і оборони України. І це не випадково, адже теми цієї ґрунтовної праці збігаються з пошуками нашого журналу, — аналіз глобальних тенденцій сучасності, адекватна відповідь України на виклики часу, реалізація її національних інтересів не через безперспективний «рух навздогін», а через «рух на випередження» і стрибок до нової цивілізаційної ніші.

Сайт за темою: http://www.sociopolis.org.ua 

 

 

Питання...

 
 

Школа кшатрія

 

 
  
 

 

Прискорений пошук на сайті

 Ключове слово (фраза)    Режим пошуку: "І" "АБО"