This version of the page http://www.perehid.kiev.ua/2001_01.shtml (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-02-23. The original page over time could change.
:: Запрошення до Великого Переходу! ::

                   Ви наш відвідувач

 
  
 

  

Управління станом підписки на наші новини

 

Реклама

Рейтинг

Партнери

 

Журнал нової еліти ПЕРЕХІД-IV  #1 (6) 2001

Тема випуску

 АРІЙСЬКА МЕТАЦИВІЛІЗАЦІЯ

  

 

 АРІЙСЬКА МЕТАЦИВІЛІЗАЦІЯ

Ігор КАГАНЕЦЬ
Головний редактор журналу “Перехід-IV”


Свобода там, де є вибір. Хто не може наважитись на самостійний вибір — ризикує стати рабом, бо вибір за нього зроблять інші. Лише один раз поступившись правом вибирати, надзвичайно важко його собі повернути, щоб знову стати вільним.

Десять років Україна перебуває в болоті невизначеності, десять років відбувається імітація розвитку, прогресу, реформ. За інерцією нам пропонують вибір між Сходом і Заходом, не усвідомлюючи, що це шлях назад, в минуле, тобто в нікуди. І зовнішньо блискучий західний лібералізм, і пихатий азіатський деспотизм — це вже цивілізаційна мертвечина, “поваплений труп”. Вибір між ними, який все настирніше нав’язується Україні, — це вибір між Содомом і Гоморою...

 Отримати статтю для друку   »| 

 

: : ШКОЛА КШАТРІЇВ : :

ДО РОЗРОБКИ НОВОГО АДМІНІСТРАТИВНО-ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ПОДІЛУ УКРАЇНИ

 

Петро ЖУК


Україна повинна складатися з 90—100 округів, найбільші міста переводяться в республіканське підпорядкування. Достатньо велика кількість адміністративних одиниць першого порядку забезпечує більшу стійкість і є характерною для унітарних держав, розміри яких подібні до України (Франція — 96 департаментів, Туреччина — 67 ілів, Таїланд — 73 чанґвати, Філіпіни — 74 провінції та ін.). Збільшення кількості адміністративних одиниць першого порядку дозволить добитися рівномірнішого розвитку територій і промислового й культурного розвитку міст, які стануть новими обласними центрами, та територій навколо них. Частково це відбудеться за рахунок розвантаження старих обласних центрів, що, зокрема, корисно з погляду екології. В округах буде по 300—400 населених пунктів, кожен з яких становитиме самостійну адміністративну одиницю найнижчого рівня. Всі вони будуть самі собою розпоряджатися, і всі матимуть змогу стати перспективними.

 Отримати статтю для друку   »| 

 

ОСОБИСТІСТЬ У XXI СТОЛІТТІ: ОПТИМІЗМ І ЗАНЕПОКОЄННЯ

 

Іван ТИМОШЕНКО


Ніхто не знає, що очікує нас у майбутньому. Однак відтворення моделі майбутнього в його традиційному розумінні настільки малоімовірно, що вже зараз виникає необхідність корінної зміни економічного, соціального і політичного мислення в оцінці майбутнього, ролі в ньому особистості і держави. Глобалізація економічних і соціальних процесів, нерівний розподіл добробуту, розмиті владні відносини, транснаціональні корпорації, могутні засоби масової інформації та Інтернет, світовий туризм і міграційні потоки, зіткнення культур і релігій, забруднення навколишнього середовища і міжнародна злочинність — це лише частина проблем, що їх несе нам світ XXI століття. Якою ж є роль особистості в цьому новому світі? 

 Отримати статтю для друку   »| 

: : СВІТОГЛЯДНИЙ ПРОРИВ : :

Антропологія

ІНТЕЛЕКТ, РАСИ, СПАДКОВІСТЬ

 

Олександр НЕЙФАХ


Кожна людина має практично неповторну комбінацію генів, яка у випадковий спосіб складається з генів її батьків. Тому діти в одній сім’ї можуть бути не дуже схожими на батька, на матір і один на одного. Відомий виняток із цього правила — однояйцеві близнюки (ОБ), чиї набори генів ідентичні, бо утворюються внаслідок ділення надвоє раннього зародку з уже створеною комбінацією генів. Разюча подібність ОБ, у яких так збігаються відбитки пальців і запах, що їх не розрізняють ні криміналісти, ані собаки, ілюструє те, наскільки точно наші ознаки визначаються генами. Усе це азбука сучасної генетики. Проблеми — і наукові, і соціальні — виникають тоді, коли від очевидного генетичного контролю над анатомією або ж фізіологією людини ми переходимо до ролі спадковості у визначенні її розумових здібностей або особливостей вдачі і поведінки... 

 Отримати статтю для друку   »| 

ГАЛІЛЕЯНИН

 

Дуглас РІД


Ким був Він? Перед нами ще один парадокс: християнські богослови невтомно наголошують, що «Ісус був євреєм», тоді як рабини це беззастережно заперечують. Якщо деякі із сіоністських рабинів кажуть на політичних та «міжконфесіональних» зборах, що Ісус був євреєм, то вони лише прагнуть досягти певного політичного ефекту серед своїх неєврейських слухачів, і ніколи б не повторили цього серед євреїв. Твердження, що «Ісус був євреєм», постійно вживається у наші часи з політичною метою, бо ж якщо Ісус був євреєм, то християнам не можна протестувати проти того, що робиться в ім’я єврейства. Ніякої логіки тут, зрозуміло, немає, але такі вирази діють на натовп, і ми бачимо ще один парадокс: глибоко образлива для правовірного єврея заява робиться неєврейськими політиками й церковниками для того, аби привернути прихильність єврейства.

 Отримати статтю для друку (548 Kb)   »| 

Політологія

ЛІБЕРАЛЬНИЙ ТОТАЛІТАРИЗМ

 

Олександр МАСЛАК


Простеживши історію розвитку політичного лібералізму, будь-який неупереджений дослідник може дійти висновку, що ідеологія лібералізму містить у собі всі передумови, які необхідні для створення тоталітарного суспільства. Досить лише пригадати з цього приводу слова ідеолога Великої французької революції, ліберала-жирондиста маркіза де Кондросе: «Нехай здійсниться сто тисяч убивств, аби тільки ми стали вільними», ядерне бомбардування прихильниками «прав людини» Хіросіми і Нагасакі, варварське знищення авіацією західних союзників німецьких міст у 1945 році, існуючі на сучасному Заході неофіційну цензуру (замасковану під боротьбу за «політичну коректність») та офіційну заборону згадувати цілі історичні епохи разом з їхніми символіками й атрибутами...

 Отримати статтю для друку   »| 

НАЦІОНАЛЬНЕ САМОВИЗНАЧЕННЯ І ТЕРИТОРІАЛЬНА ЦІЛІСНІСТЬ

 

Богдан ХАРАХАШ


І принцип національного самовизначення, і принцип територіальної цілісності є фундаментальними підвалинами міжнародного права. На перший погляд, їхнє співіснування є дивним: адже реалізація принципу національного самовизначення неминуче призводить до поділу території держави, з якої виділяється нова національна держава, а неухильне однозначне дотримання принципу територіальної цілісності держав призводить до неможливості утворення нової держави, оскільки останнє в будь-якому разі є порушенням чиєїсь територіальної цілісності.

 Отримати статтю для друку   »| 

: : ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ ПРОРИВ : :

Політична футурологія

ВСЕЗАГАЛЬНА ДЕЗІНТЕГРАЦІЯ

 

Кожна “імперська порода”, як і кожний біологічний вид, має свою тривалість життя. Римська і Російська імперії досягнули “старості” за 7 століть, а США — всього за 2 століття. Тож можна припустити, що розпад США відбуватиметься значно інтенсивніше і призведе до серйозніших потрясінь, ніж розпад СРСР. Сказане вище дозволяє зрозуміти загадкову фразу, яку висловив австрійський лауреат Нобелівської премії Л.Карр. Він заявив, що до Другої світової війни було 7 великих держав, після війни залишилось дві наддержави, сьогодні збереглась лише одна, але на початку XXІ століття зникне й вона. 

ЕТНОПОЛІТИЧНА КАРТА СВІТУ XXІ СТОЛІТТЯ

 

Петро ЖУК, Назар МАЗУР,
Роман СОЛОМОНЮК, Роман ТУРЧАК


Однією з основних тенденцій XXІ століття має бути розпад імперій і національно неструктурованих держав та утворення на їхньому місці незалежних національних держав. Тому, крім міжрегіональних суперечностей, які відповідають новій багатополюсній структурі світу, основна суперечність перехідного процесу до становлення системи національних держав ґрунтуватиметься на корінних відмінностях між стратегічними інтересами наддержав, які пов’язані зі старим політичним устроєм світу, та середніми національними державами, які зацікавлені у якнайшвидшому становленні нового устрою. Пропонуємо читачам «Переходу-ІV» кілька тих фрагментів з книги «Етнополітична карта світу XXІ століття», які присвячені ймовірному розпаду Росії та США. 

 Отримати статтю для друку   »| 

Повний текст книги з кольоровими картами можна знайти за адресою http://svіt21.narod.ru 

Щодо придбання книги звертайтеся до видавництва “Мандрівець”, тел.: (0352) 220620
Ел. пошта: mandr@utel.net.ua 

НОВИЙ НАРОД РУ

 

Клубок тотальної продажності, інтелектуальної імпотенції та морального розпаду, на який перетворилося політичне середовище Росії, ніякому лікуванню і виправленню не підлягає. Його можна було б відкинути тільки весь цілком — але саме на це російський народ у його нинішньому стані не здатний. Той, хто намагається зберегти російське на рівні національної ідентичності колишнього типу, скидається на природженого мешканця зоопарку, якому його клітка і здається свободою. Російське сьогодні доведеться створювати практично з нуля і на принципово іншому рівні. Новим суб’єктом історичної дії в Росії може стати тільки новий етнос.

 Отримати статтю для друку (592 Kb)   »| 

Виправлення імен

РУССКІЄ І МОСКАЛІ

 

Олександр ФРАНЧУК


Через використання москалями русского язика і надзвичайно активне пропихання його ними всюди та базування їх (москалів) на російській території частенько виникає несправедливе ототожнювання русскіх із москалями. Це слугує постійною потужною підпорою москалям в їхній злочинній діяльності та джерелом свого поповнення новим кадровим потенціалом і свіжим гарматним м’ясом.

 Отримати статтю для друку   »| 

ІМПЕРСЬКИЙ АРХЕТИП: МОСКОВІЯ І ЮДЕЯ

  

Парадоксально, але щоб краще зрозуміти всю цю заплутану ситуацію двотисячолітньої давності, корисно подивитися на сучасну Україну, особливо очима пересічного іноземного спостерігача. Ще й досі Україну нерідко називають Росією; російськомовних українців називають росіянами; різні за своїм духом і політичним спрямуванням церкви називаються однаково православними (наче це єдина церква, хоча насправді вони знаходяться у глибокому конфлікті); значна частина українців, попри прагнення до незалежності України від Москви, за звичкою або через відсутність інших храмів відвідують церкви Московського Патріархату... Якщо заглибитися в аналіз ситуації в нинішній Україні і в Палестині двотисячолітньої давності, то ми несподівано побачимо дивовижні подібності. 

 Отримати статтю для друку   »| 

Політологія

ЧИ ПРОІСНУЮТЬ США ДО 2050 РОКУ?

 

Роберт КАПЛАН


Найістотнішою проблемою, про яку ніхто не згадував під час останньої президентської кампанії у США, є той факт, що Сполучені Штати поступово змінюються. Після завершення громадянської війни, починаючи від 1865 року, США були капіталістичною республікою у зоні поміркованого клімату у Північній Америці, розбудованою по осі схід-захід. Сьогодні дедалі більше ця країна трансформується у міжнародну цивілізацію (впливи цієї цивілізації поширюються також на Мексику), концентруючись довкола значних приміських комплексів, які своїми розмірами перевищують найбільші міста, однак поки що не сягнули розмірів і найменших штатів. Це явище має серйозні наслідки для американської концепції Америки, а отже й для американської зовнішньої політики. 

 Отримати статтю для друку   »| 

ДЕЄВРЕЇЗАЦІЯ БІЛОГО ДОМУ

 

Багато американських оглядачів, оцінюючи кадрові призначення Джорджа Буша-молодшого, відзначають майже повну відсутність євреїв у новій адміністрації президента США. Проте частина газет, що в більшій чи меншій мірі знаходиться під впливом єврейської діаспори США, лише дуже обережно натякає на цей факт, намагаючись не надавати йому важливого значення.

 Отримати статтю для друку   »| 

: : ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ПРОРИВ : :

Енергетика незалежності

АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА ПРИРОДНОЇ БЕЗПЕКИ

Володимир ЩЕРБИНА


Щоб продуктивно розвиватися далі, атомна енергетика має відповідати цілій низці вимог, серед яких: 1) необмежене забезпечення людства паливними ресурсами шляхом ефективного використання природного урану, а надалі і торію; 2) унеможливлення важких аварій із радіаційними викидами за будь-яких відмов устаткування, помилок персоналу та зовнішніх впливів. В ідеалі треба було б сподіватися на вироблення концептуальної технології, згідно з якою паливом слугував би природний незбагачений уран, а рівень радіаційної небезпеки отримуваних відходів не перевищував відповідного початкового рівня руди (і водночас при всьому цьому щоб не було аварій). Теоретична можливість створення великомасштабної ядерної енергетики, яка б відповідала згаданим критеріям, є вельми реальною... 

 Отримати статтю для друку   »| 

Мистецтво перемагати

ГРА В СОЛДАТИКИ

 

Радій РАДУТНИЙ


взагалі не розумію, чому ти зацікавився мною, — сказала зненацька дівчина. — Я ж бо зовсім негарна”. Це вже не цікаво. Чомусь усі — окрім, можливо, зовсім ідеальних красунь — знаходять у собі якусь дрібненьку ваду й весь час самі собі вбивають в голову всякі дурниці. Втім, цілком можливо, що ідеальні красуні компенсують це якось інакше, а можливо, в них згідно закону компенсації на таке просто кеби не вистачає. Звичайно, вголос я всього цього не сказав... 

 Отримати статтю для друку   »| 


Попереднє число

N 3 (5) 2000 рік

  • АРІЙСЬКА САМООРГАНІЗАЦІЯ І ПРИНЦИП ПІТЕРА

  • ІДЕОЛОГІЧНА ОБРОБКА В ЮДАЇЗМІ

  • ДОНОСИ І ДОНОСЧИКИ У РОСІЇ

  • ФЕНОМЕН ВЕСТЕРНІЗМУ

  • ПТАХА NACHTGALL

  • МАЙКРОСОФТ І ВІРУСИ

Переглянути зміст >>>>

 
 

Новини Переходу-IV

 
 

Народний оглядач

Всі огляди >>>>

 
 
 

БІЛА СОРОЧКА ДУШІ


Вишивка з-під Полтави, 
біло-небесні трави —
мати вдягає синочку 
першу маленьку сорочечку... 
На ту, що Господь йому зшив, 
на білу льолю душі.
Щонайміцнішу, просту, 
із невмирущого льону 
дав Господь чистоту — 
сяючу лілію-льолю.
Не заплямує ніхто 
світло духовного серця, 
дар найцінніший той — 
правду і милосердя.
Біла сорочка душі 
буде завжди вільно-білою, 
не зможуть її перешить 
навіть рукою милою.

Між чорних і сірих людей, 
через болото і стужу, 
вона, як промінчик, веде 
твою недолюблену душу.
Ти в куртці чи в кунтуші, 
а всюди з тобою доля — 
біла сорочка душі, 
з небесного льону льоля.
Її ні продать, ні зносить,
ні зняти, ні вкрасти не можна!
В ній — твої муки всі,
в ній — тобі милість Божа...

Тетяна МАЙДАНОВИЧ

 

 

МОЛИТВА ЗА УКРАЇНУ

Державний гімн 16-ї арійської нації

Боже Великий, Єдиний, 
Нам Україну храни, 
Волі і світу промінням 
Ти її осіни.

Світлом науки і знання 
Нас, дітей, просвіти, 
В чистій любові до краю 
Ти нас, Боже, зрости.

Молимось, Боже єдиний, 
Нам Україну храни, 
Всі Свої ласки, щедроти 
Ти на люд наш зверни.

Дай йому волю, дай йому долю,
Дай доброго світа,
Щастя дай, Боже, народу
І многая, многая літа!

 
 

Питання...

 
 

Школа кшатрія

 

 
  
 

 

Прискорений пошук на сайті

 Ключове слово (фраза)    Режим пошуку: "І" "АБО"