This version of the page http://uzhgorod.net.ua/news/27624 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-02-21. The original page over time could change.
УЖГОРОД.net.ua - Президія обласної ради та керівники громадських ветеранських організацій обговорили і визначили шляхи своєї співпраці
Сьогодні, 21 лютого 2008, четвер (13:23)

ГОЛОВНА СТОРІНКА

ПОЛІТИКА
СОЦІУМ
ЕКОНОМІКА
КРИМІНАЛ
СПОРТ
КУЛЬТУРА
Н. СИТУАЦІЇ
LIFE
ТЕМИ ТИЖНЯ
УжНУ
Ужміськрада
Е.ОЦІНКА
КІА

ЗНАЙОМСТВА


Переглянути новини за

Лютий 2008
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829

Cічень 2008
ПнВтСрЧтПтСбНд
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
рікмісяцьдень


Логін:   

Пароль:


Зареєструватись




Етно-велнес готель "УнгварЪскій"
Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...

 
--> СОЦІУМ від 05.02.08 (07:25)

Президія обласної ради та керівники громадських ветеранських організацій обговорили і визначили шляхи своєї співпраці

У Закарпатській області діє 581 громадська організація. Із них – 7 ветеранських осередків, що фінансуються з обласного бюджету.


Це: обласна рада ветеранів війни, обласна організація інвалідів війни та Збройних сил, обласне товариство інвалідів, обласна організація "Товариство добровольців Закарпаття - учасників війни", Крайова організація Всеукраїнського товариства політв’язнів та репресованих, Закарпатська обласна спілка ветеранів війни, Асоціація народних депутатів Закарпаття всіх ланок попередніх скликань.
Як живуть учасники цих організацій, які питання вирішують, з якими проблемами і труднощами доводиться їм стикатися щодня та, найголовніше, що і як можливо зробити аби ветеранські осередки краю якнайповніше відповідали своєму призначенню? Про це йшла мова на засіданні президії обласної ради, яке провів у четвер, 31 січня ц.р. голова обласної ради Михайло Кічковський. До розмови на цю животрепетну тему були запрошені керівники обласної державної адміністрації, очільники ветеранських організацій краю, начальники відділів виконавчого апарату обласної ради.
Відкриваючи засідання президії Михайло Кічковський наголосив, що підтримка діяльності цих організацій справа, безперечно, важлива і потрібна. "Ми повинні допомагати ветеранам війни, праці, інвалідам не тільки у дні свят, не від випадку до випадку. Турбота про них має бути постійною. Причому суттєвою, підкріпленою конкретними справами".
У даному випадку йдеться про передбачення в обласному бюджеті коштів, необхідних для нормального функціонування цих організацій. Він звернувся до членів президії висловити свої думки і пропозиції з даного питання. Відтак, голова ради надав слово для інформації начальнику управління внутрішньої політики облдержадміністрації Василю Цебрику, який відає питаннями зв’язків з громадськими організаціями. Він інформував присутніх про діяльність ветеранських товариств, наголосивши на важливому значенні, патріотично-виховної роботи серед молоді. Зважаючи на те, що всі вони люди похилого віку, з кожним роком гостріше постає проблема фінансування для придбання ліків та оздоровлення ветеранів. Відтак, голова ради надав слово керівникам громадських організацій. Голова крайового осередку "Союз Чорнобиль України" Закарпатської області Володимир Угрин подякував за увагу і турботу з боку обласної ради і облдержадміністрації, коротко інформував про діяльність очолюваної ним організації, відзначивши, що особливо проблемним залишається лікування і оздоровлення чорнобильців. Керівник Закарпатської обласної організації Всеукраїнської організації інвалідів війни та Збройних сил Валентин Кришталевич свій виступ також розпочав словами вдячності на адресу голови ради за постійну увагу до проблем ветеранів. Він звернув увагу, що з року в рік погіршується спонсорська підтримка. Допомагають організації дійсно тільки найсамовідданіші. І за це їм щира вдячність. Фінансова підтримка з боку обласної влади потрібна як повітря.
У виступі голови Закарпатської обласної спілки ветеранів війни Михайла Куцкіра висловлена слушна пропозиція: хоча б один раз у квартал проводити робочу зустріч представників влади із керівникам ветеранських організацій. Про відсутність у окремих районах елементарних умов для роботи осередків Закарпатської обласної організації "Товариства добровольців Закарпаття – учасників війни"- говорив її керівник Андрій Окаль. Слушні зауваження і пропозиції щодо вирішення проблем ветеранів висловили й інші виступаючі на засіданні президії.
Депутати, члени президії обласної ради Антон Зелінський, Віктор Трикур, Василь Русин, Василь Швардак, Михайло Попович та ін. з глибоким розумінням і вболіванням сприйняли проблеми, про які йшла мова на засіданні , висловивши свою думку щодо шляхів поліпшення підтримки ветеранських організацій з боку місцевого самоврядування та виконавчої влади. За підсумками роботи президії, які підбив її голова Михайло Кічковський, прийнято відповідні рекомендації обласній, районним, міським радам, облдержадміністрації, органам виконавчої влади, громадським осередкам ветеранів.
Зокрема, з метою поліпшення зв’язків з громадськими ветеранськими організаціями, передбачено при голові облради створити Координаційну раду громадських ветеранських організацій області, засідання якої проводити один раз у квартал. Обласній, районним, міським радам рекомендовано при перевиконанні дохідної частини місцевих бюджетів, розглянути питання щодо можливості збільшення фінансування Програм діяльності районних та міських організацій, які займаються соціальним захистом своїх членів.
Щодо громадських ветеранських організацій, то їх керівникам рекомендується посилити роботу з патріотичного виховання підростаючого покоління, активніше залучати учнівську та студентську молодь до пошукової роботи, збору документальних матеріалів, свідчень учасників війн, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, очевидців голодомору, масових політичних репресій для поповнення фондів наявних і створення на місцях нових краєзнавчих та шкільних музеїв.



Роман Скляр
Сайт Закарпатської обласної ради




ОБГОВОРИТИ:  Коментарів 0, стор.



Ім'я: Е-mail:
Коментарій:

Загрузка...

Загрузка....


 


Закарпаття повинно бути:
Областю у складі України
Автономією у складі України
Незалежною державою
Увійти до складу Угорщини чи Словаччини
Як начальство скаже так і буде

РЕЗУЛЬТАТИ


завантаження...

Загрузка...


Використання матеріалів УЖГОРОД.net.ua дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань — гіперпосилання) на uzhgorod.net.ua. Передрук, копіювання чи відтворення інформації, що містить посилання на інші джерела в будь-якому вигляді заборонено.
 
Сайт є щоденною інтернет-газетою КАРПАТСЬКОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО АГЕНТСТВА (директор - канд.соціолог.наук Шандор Ф.Ф.). Зв’язок: редактор editor@uzhgorod.net.ua, реклама reklama@uzhgorod.net.ua, технічні питання root@uzhgorod.net.ua Запрошуємо авторів до співпраці, якщо у Вас є цікаві новини, то надсилайте їх за адресою editor@uzhgorod.net.ua, найкращі з них будуть винагороджені. Редакція не відповідає за зміст рекламних оголошень, може не поділяти точку зору автора, може відмовити автору публікації, якщо текст не відповідає політиці ресурсу без попереднього узгодження. Дизайн: YOUR.UZHGOROD.NAME. Розробка: ЗІС.
Теми тижня Life Надзвичайні ситуації Культура Спорт Кримінал Економіка Соціум Політика Головна