This version of the page http://greatukrainians.com.ua/presenters/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-02-13. The original page over time could change.
Ведуч╕ проекту :: Велик╕ Укра╖нц╕
Великие Украинцы

Ведуч╕ проекту

 

Сав╕к Шустер


В╕домий тележурнал╕ст, автор ╕ ведучий ╕нтерактивного ток-шоу Свобода Cав╕ка Шустера та проекту Велик╕ Укра╖нц╕ на телеканал╕ ╤нтер.






Сав╕к Шустер народився 22 листопада 1952 року у В╕льнюс╕ в родин╕ футбол╕ста – тренера в╕льнюсько╖ футбольно╖ команди «Спартак» Михайла Шустера – та юриста ╤сабелли Шустер.
Замолоду грав у склад╕ юнацько╖ футбольно╖ зб╕рно╖ Литовсько╖ РСР.

У 19 рок╕в, провчившись п╕втора року на медичному факультет╕ В╕льнюського ун╕верситету, з батьками ем╕грував до Канади. Зак╕нчивши у 1976 роц╕ факультет б╕ох╕м╕╖ та ф╕з╕олог╕╖ Монреальського ун╕верситету McGill, працював у науково-досл╕дному центр╕ флорент╕йського ун╕верситету в ╤тал╕╖. Але реал╕зував себе Сав╕к не як л╕кар, а як журнал╕ст.

Початок його журнал╕стсько╖ д╕яльност╕ зб╕гся ╕з вторгненням Радянсько╖ Арм╕╖ до Афган╕стану. Протягом 10 рок╕в Шустер висв╕тлював под╕╖ ц╕╓╖ в╕йни у в╕домих газетах Newsweek, Der Spiegel, Liberation, La Republica. У цих же виданнях Шустер писав ╕ про в╕йни в Л╕ван╕, Чад╕, Н╕карагуа. З 1988 року був сп╕вроб╕тником «Рад╕о Свобода» у Мюнхен╕ та створив кореспондентську мережу рад╕останц╕╖ в СРСР.

У липн╕ 1996 року Сав╕к Шустер очолив московське бюро «Рад╕о Свобода». З 2001 року журнал╕ст працював на НТВ. Телеглядачам в╕н в╕домий програмами «Трет╕й тайм», «Герой дня», «Вплив» та ток-шоу «Свобода слова». П╕сля закриття у липн╕ 2004 року «Свободи слова», яка у 2004 роц╕ одержала найпрестижн╕шу прем╕ю телеакадем╕╖ Рос╕╖ «ТЕФ╤», Шустер очолив дирекц╕ю документального к╕но НТВ. Ма╓ громадянство Канади та ╤тал╕╖.

У 2005 роц╕ Сав╕к Шустер «експортував» «Свободу слова» в Укра╖ну. Однойменний проект укра╖нського телеканала ICTV, ведучим якого Шустер був протягом дек╕лькох рок╕в, без переб╕льшення зробив св╕й внесок у розвиток громадянського сусп╕льства в Укра╖н╕.

Ще в часи роботи на рос╕йському НТВ Сав╕к Шустер спробував реал╕зувати ╕нший, дуже важливий нац╕ональний телепроект – «Велик╕ рос╕яни» (за форматом ВВС 100 Greatest Britons). Однак у Рос╕╖ проекту не довелося побачити еф╕р через неможлив╕сть спрогнозувати результати громадсько╖ думки. У Кремл╕ захвилювалися – у якому рядку в рейтингу «великих», на думку рос╕ян, опиниться нин╕шн╕й президент, що народ дума╓ про Стал╕на ╕ под.

«Велик╕ Рос╕яни» не в╕дбулися, але мр╕я залишилася. За словами Сав╕ка Шустера, саме бажання реал╕зувати «Великих» якщо не в Рос╕╖, так в Укра╖н╕, вплинуло на його р╕шення працювати на «╤нтер╕» – л╕дер╕ нац╕онального еф╕ру.

Ганна Гомонай


Ведуча Подробиць на телеканал╕ ╤нтер

Ганна Гомонай у минулому - ведуча "5 каналу", автор "Спецрепортера" на "Новому канал╕", ведуча новин "Один день" на телеканал╕ К1. З травня 2007 року – ведуча "Подробиць" на телеканал╕ "╤нтер".

Зак╕нчила Ки╖вський нац╕ональний ун╕верситет ╕м. Т.Г.Шевченка, ╤нститут журнал╕стики, л╕цей ╕м. Август╕на Курну (м. Грей, Франц╕я), ки╖вську середню школу №251. Одружена. Чолов╕к - журнал╕ст Андр╕й Шевченко. Дочка - Мар╕чка. День народження - 29 травня.

"Для мене участь у цьому проект╕ - це м╕с╕я", - розпов╕да╓ Ганна. - "Дуже при╓мно, що я маю честь бути його ведучою. Адже мета програми - створити загальнонародну дискус╕ю про наших великих, в╕дпов╕сти на одв╕чн╕ питання: хто ми, зв╕дки ми ╕ кого вважа╓мо сво╖ми героями. Я впевнена, що, коли у ф╕нал╕ стануть в╕дом╕ ╕мена Великих Укра╖нц╕в, ми прокинемося ╕ншими людьми".