This version of the page http://fireon.org.ua/2008/02 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-02-03. The original page over time could change.
Блоґ FireON’a » 2008 » February

Списки розсилки в Gmail

Якщо ви користуєтесь Firefox 2 або IE7 і англомовною версією Gmail, то мали б помітити оновлену адресну книгу, з допомогою якої можна групувати e-mail адреси, причому кожну адресу можна додавати до кількох груп.

Така функція дозволяє не лише швидко знайти необхідний e-mail, а й автоматично відправляти листи до цілої групи. Для цього лише небхідно ввести назву групи в полі адресату.

via Gmail Blog

Завантаження і публікація презентацій з допомогою Google Presentations

Доповнюючи сервіс Google Docs And Spreadsheets можливістю створювати презентації, ґуґлівці заявили, що їхній новий сервіс не буде конкурувати з Microsoft Office, оскільки містить лише базові функції для створення і редагування презентацій. На жаль, це дійсно так - користуватися автономним пакетом набагато швидше і зручніше, але все таки Google Presentations може стати у нагоді. З допомогою сервісу можна завантажити на сервер готову презентацію в форматі Microsoft PowerPoint (.ppt, .pps) і опублікувати її, скажімо, у себе на блозі. Все це робиться доволі швидко і виглядає ефектно.

Будемо також чекати, поки сервіс “навчиться” працювати з презентаціями в форматі OpenDocument.

В продовженні - завантажена мною презентація “Базова система вводу-виводу”:
Читати далі »

Android - Google працює над власною мобільною платформою


Вже досить давно в різноманітних інтернет-колах ведуться розмови про створення корпорацією Google власного мобільного девайсу - так званого Google Phone (чи GPhone). Чи стане він конкурентом iPhone - це вже інше питання, але те, що Google таки працює над телефоном і робить в цьому чималі успіхи - факт.

Наразі ґуґлівці розробляють програмну складову ДжіФона, а саме відкриту мобільну операційну систему під назвою Android. В першу чергу хочк звернути увагу саме на відкритість платформи. Що це дасть? Дуже просто: по-перше, ціна телефону може бути зменшена за рахунок відкритості ПЗ, по-друге, така концепція зможе привабити розробників мобільних додатків, адже відкритість можна вважати синонімом розширюваності.

Натупне відео ілюструє можливості Андроїда і перші напрацювання Google в цьому напрямку:

На жаль, не обійшлося без критики. Засновник корпорації Apple Стів Джобс висловив свою думку про те, що Google мав би розробляти проекти для вже існуючих платформ, а не створювати нову:

Я думаю, що Google досяг своєї мети і без розробки Android, а зараз Android більше шкодить їм, аніж приносить користі. Він розділяє компанію і її потенційних партнерів. Створити телефон — набагато складніше, ніж здається на перший погляд. Залишається тільки подивитися, наскільки хороша ця програма, наскільки вона сподобається користувачам і наскільки швидко вона буде узята у виробництво

Оцінювати таку критику можна з кількох боків: можливо це розумне зауваження керівника компанії, що вже має досвід створення подібних девайсів (я б навіть сказав, законодавцем моди), можливо - просто примха конкурентів. Але знову ж таки не слід забувати, що Android - Open Source платформа, а концепція відкритого ПЗ набуває все більшої популярності в світі. В Memoriz 2.0 можна прочитати цікаву замітку на тему купівлі корпорацією Nokia фреймворку Qt для створення власних відкритих проектів, що само собою є викликом Ґуґлу в сфері впровадження Open Source.


На правах рекламы
Коттеджный поселок Спокойное продажа коттеджей, дачи подмосковье ипотечный кредит ипотека, новостройки Подмосковья приборы частотомер, вольтметр, lecroy Продаем штукатурные станции, штукатурка стен Продаем штукатурные станции, растворосмеситель штукатурка, сухие смеси Продаем лебедки, люлька строительная Недвижимость в Болгарии, квартира Ипотека ипотека петербург Продаем мостовой кран, кран козловой