Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
RSS | Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

День Європи 2007

Ласкаво просимо на День Європи!

Чому ми святкуємо День Європи?

День Європи у Києві

День Європи в Ялті

Павільйон публічних дебатів

Школа європейських мов

5 цікавих фактів про ЄС, яких ви, можливо, не знали…

День Європи в Ялті

30 червня 2007 року

Набережна ім. Леніна

15:0018:30 Європейське містечко

16:30 – 18:30 Публічні дискусії

19:30 – 20:00 Офіційна церемонія відкриття Дня Європи представниками

України та Європейського Союзу

20:00 – 21:00 Гурт „Друга Ріка” (Україна)

21:00 – 22:00 Гурт Eric Bell Band (Велика Британія)

22:00 – 22:50 Гурт “ВВ” (Україна)

23:00 Святковий феєрверк

 

ЄВРОПЕЙСЬКЕ МІСТЕЧКО

Представництво Європейської Комісії в Україні

У павільйоні Представництва Європейської Комісії в Україні гості Дня Європи зможуть більше дізнатися про ЄС, а також отримати безліч інформаційних матеріалів – брошур, буклетів, плакатів – про Європейський Союз, Представництво ЄК в Україні, сучасний стан і перспективи відносини України з ЄС. Охочим перевірити свої знання про ЄС запропонують взяти участь у ЄС-вікторині, знавці-переможці якої зможуть отримати призи з символікою ЄС, а учасники – багато євродрібниць на пам’ять.

Виставка з нагоди 50-річчя підписання Римського Договору

Біля павільйону Представництва буде розміщена спеціальна експозиція, присвячена 50-річчю підписання Римського Договору. Тут ви зможете ознайомитися з висловами офіційних осіб з країн-членів ЄС та дізнатися про значення Європейського Союзу для кожної з країн ЄС. Виставка представлятиме найзначніші досягнення Європейського Союзу за останні 50 років.

Австрія

У павільйоні Австрії увазі гостей запропонують інформаційні стенди про географію, населення, культуру та традиції країни. Представники Посольства Австрійської Республіки в Україні братимуть участь у публічних дискусіях.

Велика Британія

Британська Рада в Україні в інтерактивній формі надаватиме відвідувачам Європейського містечка інформацію про цю острівну країну та навчатиме початківців корисним фразам англійською.

Ірландія

У павільйоні Ірландії ви зможете послухати традиційну ірландську музику у виконанні гурту Rún.

Греція

Представники Консульства Греції розповідатимуть про життя у цій європейській країні. Гостей павільйону також привітають представники місцевої грецької громади, які підготували спеціальну програму з традиційних танців та пісень.

Данія

Скористуйтеся чудовою можливістю дізнатися більше про Королівство Данія та познайомитися особисто з Послом Королівства Данії в Україні Уффе Андерссоном Балслевим.

Естонія

Гостям буде запропоновано матеріали та брошури про Естонію. Павільйон Республіки Естонії відвідає Посол Естонії в Україні Ян Рейн. Тут також можна буде зустрітися з представниками естонського громади в Україні, які продемонструють традиційні костюми та сувеніри.

Литва

Завітайте до Литовського павільйону і дізнайтеся більше про країну баскетболу та багатьох інших вражаючих дивин.

Нідерланди

Протягом дня ви більше дізнаєтесь про Королівство Нідерландів, країну, що здебільшого знаходиться нижче рівня моря і відома своїми вітряками, сиром та тюльпанами. Запрошуємо Вас познайомитись із голландською історією та з Міхіелом де Рюйтером, славетним адміралом голландського "Золотого сторіччя".

Німеччина

Перевірте ваші знання про Німеччину та виграйте цікаві призи або продемонструйте свій футбольний хист на воротах наданих Гете-Інститутом.

Польща

Біля польського стенду на вас чекають польські сувеніри. Посол Республіки Польща Яцек Ключковскі візьме участь у публічних дискусіях і в урочистому відкритті Дня Європи у Ялті.

Словаччина

Відвідавши павільйон Словацької Республіки ви можете більше дізнатися про одного з найближчих західних сусідів України – Словаччину. Ця невелика мальовнича країна у самому серці Європи століттями знаходиться на історичному перехресті Центральної Європи.

Румунія

Запрошуємо до одного з найновіших членів ЄС та безпосереднього сусіда України. В павільйоні Румунії на вас чекають сувеніри та інформаційні матеріали.

Хорватія

Хорватський стенд надаватиме інформацію про туристичні можливості цієї невеликої центральноєвропейської країни, яку зовсім невипадково називають „Чарівною”, хоча б тому, що гості, які відвідають її один раз, обов’язково повертаються знову.

Павільйон проектів ЄС

Європейський Союз є найбільшим донором України: протягом 1991 – 2006 років сума допомоги ЄС склала понад 2.4 мільярдів євро (або 16.3 мільярдів гривень). У павільйоні проектів ЄС ви можете дізнатись про різноманітні проекти, що фінансуються ЄС та впроваджуються в Україні, такі як Проект міжнародного співробітництва у сфері кримінальних справ в Україні, Підсилення спроможності Всеукраїнської благодійної організації "Турбота про літніх в Україні" та інші.

Павільйон публічних дискусій

Посли країн-членів ЄС візьмуть участь в обговоренні тем відносин Україна-ЄС та європейського майбутнього України.

Європейський футбольний турнір

Запрошуємо жителів і гостей Ялти взяти участь у Європейському футбольному турнірі. Поки діти, молодь, політики, дипломати, журналісти та музиканти гратимуть у міні-футбол на майданчику, люб’язно наданому ФК “Шахтар”, у всіх глядачів буде нагода взяти участь у конкурсах і вікторинах, а також відсвяткувати визначну перемогу спільної заявки України та Польщі на право проведення фінальної частини Чемпіонату Європи у 2012 році.

Інші заходи

Серед інших заходів на Дні Європи в Ялті відбудуться тематична фотовиставка, конкурс малюнку на асфальті "Європа очима дітей" та дитяча гра "Намалюй та склади карту Європейського Союзу"

 

ОРГАНІЗАТОРИ

Європейський Союз

Представництво Європейської Комісії в Україні

Кабінет Міністрів України

Міністерство закордонних справ України

Ялтинська міська рада

нагору