Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
RSS | Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

День Європи 2007

Ласкаво просимо на День Європи!

Чому ми святкуємо День Європи?

День Європи у Києві

День Європи в Ялті

Павільйон публічних дебатів

Школа європейських мов

5 цікавих фактів про ЄС, яких ви, можливо, не знали…

День Європи у Києві

Хрещатик

Хрещатик
11:00-17:00 Європейське містечко (мапа)

Європейське містечко

Цього року у київському Європейському містечку буде представлено 27 країн: 24 країни ЄС, країни-кандидати Хорватія, Колишня Югославська Республіка Македонія та Туреччина, а також Україна. Кожне посольство запрошує усіх гостей містечка більше дізнатися про географію, історію, культуру, музику, народ і міста їхніх країн, а також взяти участь в іграх і вікторинах. На Хрещатику ви також знайдете павільйони Представництва Європейської Комісії в Україні, Європейського молодіжного парламенту та інших організацій.

Австрія

Австрійський павільйон в «Європейському містечку» привертає до себе відвідувачів завдяки відомому «Віденському кафе» в поєднанні з австрійською музикою та культурою. Тих, хто бажає вивчити декілька слів німецькою мовою, сердечно запрошуємо до школи європейських мов. Представники посольства Австрійської Республіки в Україні, звичайно ж, братимуть участь у громадських дискусіях.

Окрім того, за підтримки «Австрійського Культурного Форуму» виконуватиметься 8-а симфонія Густава Малера за участю Симфонічного оркестру Національної філармонії України, Національної академічної хорової капели «Думка», хору Національного радіо і телебачення України та солістів Національної опери України. Концерт відбудеться 29 травня в рамках проведення «Дня Європи» в Національній опері.

Бельгія

Запрошуємо Вас відвідати стенд Бельгії і відкрити для себе саме серце Європи. Цього року ми святкуємо 15ти річчя встановлення дипломатичних стосунків між нашими державами. З інформаційних буклетів Ви дізнаєтесь про те, що наша невеличка країна має три офіційні мови та напрочуд багату і розмаїту історію Для тих, хто захоче навчитися трохи французької або фламандської, ми організуємо мовні уроки. Крім того, у буфеті Ви зможете скуштувати славнозвісне бельгійське пиво.

Болгарія

Любі друзі,

Ласкаво просимо до древньої та сонячної Болгарії, країни солодкоголосого Орфея і болгарських троянд! Отримайте насолоду від болгарського чорномор’я, болгарських гірських і бальнеологічних курортів! Приїзжайте до нас та запам’ятайте назавжди теплоту традиційної болгарської гостинності!

Великобританія

Якщо Ви хочете дізнатись більше про Велику Британію, її традиції, культуру – запрошуємо Вас до нашого павільйону. Ми сприяємо поширенню творчих ідей та досягнень Об’єднаного Королівства в Україні і саме тому ми пропонуємо до Вашої уваги нову фотовиставку „Несподівана Британія: мистецтво бачити” та захоплюючий і креативний фільм про нашу країну. Тут Ви зможете взяти участь у майстер-класі з шотландського танцю, послухати справжню волинку, позмагатися у вікторинах для допитливих і отримати призи.

Данія

Скористуйтеся незрівнянною можливістю знайомства з Королівством Данія. Приходьте до нашого тенту, щоб дізнатися більше про Королівську родину, систему освіти (навчання в) Данії та Датську кулінарну культуру. Пориньте в минуле свого дитинства з чарівним світом казок Ганса Крістіана Андерсена. Не забудьте привести своїх дітей! Скуштуйте смачні Датські кулінарні вироби. Отримайте інформацію від співробітників Посольства про можливості навчання та отримання стипендії в Данії. Вивчить декілька слів або словосполучень датською мовою.

Греція

Греція бере участь у Днях Європи з самого початку їхнього святкування в Україні у 2003 році. Цього року Посольство Греції запрошує вас зануритися у розмаїтий світ її історичної та культурної спадщини, а також ближче познайомитися з сучасною Грецією.

Вчителі та студенти київських університетів навчать відвідувачів Європейського містечка грецькому алфавіту, а також словам і виразам цієї стародавньої мови, яка і по сьогодні залишається джерелом збагачення наукового та інтелектуального лексикону світу.

Традиції та всесвітньо відома грецька гостинність, мальовничі береги та острови Греції, які щороку приваблюють мільйони туристів, стабільна економічна та політична ситуація в країні – усе це має привернути вашу увагу до нашого павільйону.

Приходьте до нас і випробуйте ваші відчуття!

Естонія

Естонія рада прийняти участь у Дні Європи. Ми хотіли би представити нашу маленьку але сильну країну, і ми запрошуємо всіх відвідати наш тент .

Гостям буде запропоновано друковані матеріали та брошури про Естонію. Наші співробітники будуть раді розповісти про Естонію і відповісти на всі питання стосовно Естонії. Цього року до нас також приєднаються представники естонських компаній, довідайтесь про найкоротший шлях до Естонії та скуштуйте естонські продукти. Усі також запрошуються на урок естонської мови – наші вчителі естонської мови чекатимуть на вас у палатці «Школа Європейських Мов».

Ірландія

Обов’язково загляньте в ірландський павільйон та дозвольте своїм відчуттям перенести Вас в Ірландію. Ви матимете змогу послухати традиційну ірландську музику у виконанні групи Rún та насолодитеся чудовим ароматом ірландської кави, скуштуєте відомі ірландські напої Гіннесс, Джеймсон та Бейліс.

Ми сподіваємось, що відвідування нашого стенду викликає у Вас бажання відвідати також саму Ірландію. Ви знайдете багато інформації та відповіді на усі Ваші запитання про подорожування до Ірландії та культуру цієї країни. Також буде представлена інформація про культурні заходи, які планується провести ірландським Урядом у різних країнах.

З нетерпінням чекаємо на зустріч!

Італія

Перші українсько-італійські контакти сягають ще часів давньоримської епохи. Сторіччями ці зв’язки лише міцнили та всебічно розвивалися, у тому числі і в мистецтві, культурі, науці, торгівлі та економіці. Нині українці добре знають і цінують нашу прекрасну країну: її мальовничі краєвиди, міста та традиції, всесвітньо відому моду та дизайн, вишукану кухню і, звичайно, її спорт зі “Скуадра адзурра” та “Феррарі”.

Ласкаво просимо до нашого павільйону, де ви матимете нагоду краще познайомитися з Італією, її людьми та мовою.

Також Італійський культурний центр в Києві підтримує інші культурні заходи, які відбуваються у травні у рамках святкування Дня Європи. “Pueritia primaria humanitas aetas” – виставка античних мармурових скульптур (ІІІ-VII ст.ст. н.е.,) що зображають молодих людей, представлених в алегоричному та жанровому стилі, буде відкрита для відвідувачів з 4 травня по 30 червня у Музеї ім. Богдана та Варвари Ханенків.

Посольство Італії також вручить Спеціальний приз Італійського культурного інституту під час проведення останньої виставки „EIDOS-2007”, присвяченої створенню музею сучасного мистецтва („Київська фортеця”, 18-27 травня). У цьому контексті Італійський культурний центр планує організувати майстер-клас для молодих українських художників.

29 травня в Національній опері України Італійський культурний центр спільно з Представництвом Європейської Комісії в Україні та Посольством Австрії відзначатимуть День Європи прем’єрою Симфонії №8 мі-бемоль мажор Густава Малера. Цей твір виконується за участі великої кількості музикантів, через що вона отримала свою другу назву – „Симфонія тисячі учасників”).

Іспанія

Ласкаво просимо на Південь! Вдихніть його на повні груди у нашій Андалуській палатці! Насолодіться фламенко, скуштуйте хамон та сангрію! Зануртеся у вашу мрію та відкрийте для себе творчість переможців нашого конкурсу малюнку!

Колишня Югославська Республіка Македонія

Невеличка але надзвичайно красива країна, що зручно примостилася у південно-східній частині Європи пропонує своїм гостям унікальне поєднання чудес природи, звичаїв і культур, а також давні традиції незрівнянної гостинності.

У всьому, починаючи від смачних страв і любові до музики, танцю і веселощів, македонці знають і вміють зробити так щоб їх гості почувалися тут як вдома. А якщо додати до цих їх якостей ще й природну красу країни – її величні гори та ущелини, глибоководні озера та річки, то можна з впевненістю стверджувати, що в Македонії кожен знайде щось для себе.

Сьогоднішня Македонія – це незвідана перлина у самому серці Європи яка має що запропонувати туристам будь-якого віку, національності, інтересів і прагнень

Латвія

Тих, хто завітає до латвійського намету (павільйону), порадують різноманітні інформаційні матеріали з економіки та політики Латвії, латвійської культури та традицій, можливостей бізнесу, туризму та освіти. Їх також порадують латвійські традиційні сувеніри та найбільш відомі латвійські товари, такі як Ризький чорний бальзам, парфумерія та косметика “Dzintars”, Ризькі шпроти та багато іншого. Романтично налаштовані відвідувачі будуть зачаровані віршами талановитих латвійських поетів у перекладі на українську мову та виконанні українського поета Юрія Завгороднього і матимуть можливість отримати авторський автограф. У школі європейських мов кожен матиме нагоду пройти свій перший урок латвійської мови. Заходьте та відкривайте Латвію наново разом з нами.

Литва

Не проґавте можливість дізнатися більше про Литву – країну баскетболу та багатьох інших вражаючих дивин. Завітайте до Литовського павільйону, щоб подивитись або взяти участь у вуличному товариському баскетбольному матчі! Також ми будемо раді надати вам інформаційні матеріали про країну, після чого ви зможете одразу перевірити ваші знання у міні-вікторині та виграти литовський сувенір. Приводьте ваших дітей для участі у конкурсі дитячого малюнка, і вони точно не підуть додому без призу!

Нідерланди

Шановний відвідувачу! Ми раді запросити вас до павільйону Нідерландів у День Європи 2007! Протягом дня Ви більше дізнаєтесь про Королівство Нідерландів, країну, що здебільшого знаходиться нижче рівня моря і відома своїми вітряками, сиром та тюльпанами. Запрошуємо Вас познайомитись із голландською історією та з Міхілом де Райтером, славним адміралом флоту Голландського „Золотого” сторіччя, що відзначає свою 400 річницю цього року!

Не пропустіть можливість скуштувати страви голландської кухні у Кварталі Європейських Страв. Окрім цього, разом з колегами з Бельгійського Посольства, ми надамо вам можливість вивчити ваші перші слова нідерландською мовою в Європейській Мовній Школі.

Німеччина

Німеччина – країна ідей!

Ласкаво запрошуємо до нашого павільйону, де Ви зможете відкрити для себе усе розмаїття Німеччини.

Насолоджуйтесь захоплюючою цирковою виставою, впродовж якої співробітники Посольства Німеччини, Гете-Інституту та Німецької служби академічного обміну запропонують Вам чимало інформації та дадуть відповіді на будь-які запитання.

Протестуйте свої знання про Німеччину та вигравайте цікаві призи, або продемонструйте свій футбольний хист на наших воротах.

Нарешті, наш п’янкий джазовий гурт пожвавить наше спільне святкування Дня Європи!

Польща

Дізнайтеся більше про Польщу, її економіку, розвиток країни, туристичні мандрівки, історичні пам’ятки, історію, культуру нашої країни. Ми запрошуємо мешканців і гостей столиці взяти участь у діалозі на теми, пов’язані з нашою країною, а також у конкурсі про Польщу. Відвідувачів польського стенду чекають сувеніри на згадку про Польщі. У школі європейських мов два викладачі польської мови з Польщі представлять деякі граматичні курйози польської мови. Тут можна буде продемонструвати свої знання з польської мови, а також взнати про її таємниці. Тут можна буде також почути польські пісні, разом поспівати, гарно розважитись.

У Європейському містечку польський фольклорний колектив „Яскулки-Ластівки” представить польський народний костюм і співатиме польські та українські народні пісні. Буде продемонстроване старовинне шляхетське національне вбрання.

Посол Республіки Польща Пан Яцек Ключковскі візьме участь у публічних дискусіях та в урочистому відкритті Дня Європи у Києві. Разом з Послом у дискусії братимуть участь відомі польські політики.

Португалія

Скоштуйте португальське віно, холодне пиво та традиційні копчені ковбаски під музику фадо у Кварталі Європейських страв. У нашому павільйоні на вас чекає магія прозорих вод Атлантики, сонячних пляжів, історичних пам’ятників і казкових краєвидів. У нас ви зустрінете традиційну португальську гостинність і дружні обличчя, а також солодке частування. Випробуйте ваше щастя, взявши участь у нашій лотереї, серед призів якої футбольний м’яч з автографом.

Румунія

Напроти мерії м. Києва буде розміщено павільйон який буде представляти Румунію. Ця країна була одна одною з двох останніх прийнятих до Євро Союзу і зараз представляє для широкої публіки туристичні брошури, виставки художніх виробів та музику різних жанрів. Також в павільйоні буде можлива дегустація страви – дуже смачного салату із ікрів, солона на смак і майстерно приготовлена.

Запрошуємо всіх відвідати експозицію і після ознайомлення занести письмово свої враження у flipchart.

Також зверніть свою увагу на виступ виконувачів народної музики за участю Дитячої Академії мистецтв, крім того можна буде ознайомитись з основами румунської мови – перший урок: “Vă aşteptăm cu drag!” (Чекаємо на Вас з радістю).

Словаччина

Відвідавши павільйон Словацької Республіки Ви можете дізнатися ще більше про найближчого західного сусіда України – Словаччину, - невелику мальовничу країну, яка лежить у самому серці Європи. Століттями Словаччина знаходилася на історичному перехресті Центральної Європи. Окрім знайомства з багатою історією, чудовими краєвидами та гостинними людьми Словаччини Ви матимете нагоду відчути шарм однієї із слов’янських мов.

Словенія

Словенія має площу 20,273 квадратних кілометрів і простягається між Альп, Адріатичною та Паннонською низинами. Розташована в серці Європи, між Австрією та півночі, Італією на заході, Угорщиною на сході та Хорватією на півночі, Словенія завжди була перетином усіх Європейських маршрутів. Історично традиційні та міцні економічні зв’язки з Європою та світом, разом з географічним розташуванням, забезпечують Словенії великий потенціал для розвитку. Населення країни складає 2 млн. людей. Також утворились дві національні комуни: італійська та угорська. Словенія зміцнює свої міжнародні позиції та репутацію, як демократична, стабільна та успішна Європейська країна, та одночасно відстоює збереження своєї національної самобутності та відкритості для всього світу.

Туреччина

Розширення Європи на схід має глибоке політичне значення. Цей процес змінює форму європейської концепції. Туреччина налаштована на те, щоб зробити значний внесок у майбутнє континенту завдяки своєму динамічному населенню, процвітаючій економіці та розташуванню на перехресті між сходом і заходом. Туреччина, як асоційованого члена ЄС з 1963 року, було визнано як країну-кандидата на вступ до ЄС на Європейській Раді у Хельсінкі у 1999 році. Переговори з Туреччиною щодо вступу було розпочато 3 жовтня 2005 року. У турецькому павільйоні на Хрещатику буде розгорнуто фотовиставку, пропонуватимуться брошури щодо відносин між Туреччиною і ЄС, розігруватимуться призи і багато іншого. Запрошуємо Вас відвідати наш павільйон!

Угорщина

Завітайте до нашого намету та дізнайтеся про можливості співпраці між Угорщиною та Україною в економіці, культури, освіти, науки, туризму тощо. Ми розкажемо вам як і куди поїхати в Угорщині, як потрапити на відомий культурно-музичний фестиваль “Сігет”, скоштувати сендвічі з угорськими приправами, послухати угорську народну музику, вивчити унікальну та цікаву угорську мову. Приходьте подивитись, як готується справжній угорський медовий пряник, який ще називають гусарським.

Угорщина – наша маленька та міцна країна, одна з тих, яка більш всього пережила в історії: держави та імперії сформувались, розвивались або розвалились та зовсім зникли навколо неї. Угорщина та угорський народ у центрі Європи, пережили нагалу турків та татар, панування Габсбургів та Росії.

Чи знаєте Ви, що одним із центрів Ренесансу була Угорщина у 15-му сторіччі? Що Угорщина, як європейська держава існує вже понад 1000 років? Що після 1945 року перше збройне повстання проти сталінизму відбулося в Угорщині? Що залізну завісу зруйнували вперше на кордоні між Угорщиною та Австрією у 1989 році ? Напевне вам відоме ім’я знаменитого угорського футболіста Ференца Пушкаша, а також композитора Ференца Ліста, Золтана Кодайа та Імре Кальмана? Якщо це так, тоді завітайте до намету Угорської Республіки та візьміть з нами участь у змаганні: “Хто більше знає про Угорщину?”

Україна

Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень при головному управлінні культури і мистецтв Київської міської держадміністрації пропонує тематичну виставку "Благословення" у рамках проекту "З бабусиної скрині".

В експозиції представлені вироби декоративно-прикладного мистецтва народних майстрів та аматорів – активних учасників багатьох виставок, лауреатів конкурсів та творчих звітів. Під час проведення виставки працюють творчі майстер-класи з показом народних ремесел унікальними майстрами, які захоплюють своєю творчою працею. Усі відвідувачі матимуть нагоду навчитися виготовляти українські сувеніри: плести вінки, ліпити глиняні фігурки та вишивати традиційні українські візерунки.

Учасники виставки щедро ділитимуться своїми знаннями та навичками, а також запропонують необхідну літературу і запросять до навчання в свої колективи.

Фінляндія та Швеція

Цього року ми знову разом на День Європи!

Ласкаво просимо завітати до нас, щоб дізнатися більше про наші країни, про нашу єдність в різноманітті від минулого до сьогодення.

У нашому спільному домі в Галереї дитячого малюнка ви можете побачити красу наших казок. У нас ви можете також купити українські видання шведських та фінських письменників. У вікторинах ви можете виграти плакат або книжку та отримати інформацію про шведські та фінські ресурси в Інтернеті, а саме де знайти потрібну для Вас інформацію.

Заспівайте з нами шведські та фінські народні пісні!

Вивчайте наші мови в Європейській мовній школі і святкуйте цей день разом з нами!

Франція

Щороку Посольство Франції в Україні та Французький культурний центр беруть участь у Дні Європи. Цього року також ви матимете можливість дізнатися все про Францію, яка буде представлена в Європейському містечку. Ви зможете отримати інформацію про навчання у Франції, про вивчення французької мови в України та про культурні заходи, організовані Французьким культурним центром у Києві та інших містах країни.

Хорватія

На хорватському стенді відвідувачі зможуть отримати інформацію про туристичні можливості невеликої центральноєвропейської країни, яка небезпричинно має назву Чарівна, з огляду на те, що гості, які її відвідають хоча б один раз, обов’язково повертаються знову. Атмосферу теплого Адріатичного моря створять численні ілюстрації, брошури, плакати і традиційна музика, а ті з відвідувачів, яким посміхнеться фортуна, і вони виграють у лотерею, зможуть частину хорватського затишку принести у свій дім.

Представництво Європейської Комісії в Україні

У павільйоні Представництва Європейської Комісії в Україні гості Дня Європи зможуть більше дізнатися про ЄС, а також отримати безліч інформаційних матеріалів – брошур, буклетів, плакатів – про Європейський Союз, Представництво ЄК в Україні, сучасний стан та перспективи відносини України з ЄС. Бажаючим перевірити свої знання про ЄС запропонують взяти участь в ЄС-вікторині, знавці-переможці якої зможуть отримати призи з символікою ЄС, а учасники – багато євродрібниць на пам’ять.

Виставка з нагоди 50-річчя підписання Римського Договору

Біля павільйона Представництва на виставці, присвяченій 50-річчю підписання Римського Договору, ви дізнаєтеся про значення Європейського Союзу для кожної із країн-членів. Виставка відображатиме значні досягнення Європейського Союзу за останні 50 років.

Павільйон Навчальних Програм

Цього року ми також святкуємо 20- річчя програми "Erasmus Mundus", завдяки якій понад мільйон студентів мали можливість навчатися в різних країнах Європи. З цієї нагоди в Європейському містечку відкриється павільйон, в якому українські учні та студенти дізнаються про програми обміну студентами та інші навчальні програми з країнами Європейського Союзу. Існує багато різних можливостей не лише за програмою "Erasmus Mundus", а й завдяки двостороннім угодам з окремими країнами-членами ЄС.

Проекти ЄС

Європейський Союз – це найбільший донор України: з 1991 року ЄС надав Україні майже 16 мільярдів гривень. У цьому павільйоні ви знайдете інформацію про велику кількість різноманітних проектів, що фінансуються ЄС і впроваджуються в Україні. Серед них підтримка регіонального розвитку, боротьба з ВІЛ і догляд за ураженими цим вірусом, піклування про сиріт, вдосконалення медичних і соціальних послуг, підтримка розвитку громадянського суспільства і посилення системи професійної освіти у регіонах.

Ялтинська Європейська Стратегія (YES)

YES, Ялтинська Європейська Стратегія (www.yes-ukraine.org) - це незалежна міжнародна мережа, метою якої є просувати розвиток справедливої, вільної та благополучної України та підтримувати європейську інтеграцію України.

На День Європи члени правління YES запрошують провідних політиків, лідерів бізнесу та інтелектуалів подискутувати про те, як в Україні працює демократія шляхом балансу влади і компромісу; про уроки, міфи та ризики попередніх розширень ЄС; про перспективи інтеграції України до ЄС; та про виклики і можливості відносин України з ЄС та Росією.

Європейська Бізнес Асоціація (EBA)

Це перша організація, яка об'єднує закордонний бізнес в Україні. Це впливовий лідер думок, до якого часто звертаються по професійну пораду урядові можновладці. До неї входить понад 650 європейських національних та міжнародних компаній. Ми пропонуємо переваги у: лобіюванні, міжбізнесових відносинах, створенні мереж, інформаційній підтримці, знижках тощо. Наше завдання - забезпечити і керувати повним встановленням європейських бізнесових практик та цінностей в Україні.

Під час Дня Європи у Києві ЄБА проводитиме Публічні Дебати на такі важливі теми, як заохочення інвестицій та створення сприятливих умов для ведення бізнесу, освіта і охорона здоров'я. Серед запрошених гостей - представники уряду і дипломатичного корпусу, політики та експерти. Ласкаво запрошуємо приєднуватися!

 

Європейський молодіжний парламент в Україні

Міжнародна молодіжна громадська організація «ЄМП-Україна», заснована у 2000 році, є ініціативою творчої та активної української молоді. ЄМП-Україна, один із 32 офіційно зареєстрованих національних осередків Європейського молодіжного парламенту у Європі, є аполітичною неприбутковою організацією, яка об'єднує понад 200 членів зі всієї України, надихаючи молодих людей творити своє майбутнє.

Європейський молодіжний парламент вітає незалежність думок, самостійність суджень і соціальні ініціативи молодих людей, та сприяє отриманню життєво важливого соціального та професійного досвіду. З часу заснування організації десятки тисяч молодих людей Європи взяли участь у регіональних, національних та міжнародних сесіях, зав'язали дружні знайомства та міжнародні контакти, що не знають кордонів. Таким чином організація робить значний внесок у процес об'єднання Європи.

ЄМП-Україна бере участь у підготовці та проведення Днів Європи в Україні з 2003 року. У наметі ЄМП Ви зможете отримати інформацію про останні реалізовані проекти організації, майбутні міжнародні та регіональні сесії, можливості стати делегатом сесій, умови та вимоги членства в ЄМП. Представники ЄМП також будуть розповсюджувати інформацію про Національну сесію ЄМП, яка пройде у вересні 2007 року у Києві.

Ми прагнемо залучити молодих українців до діяльності однієї із найбільших європейських платформ для дебатів, міжнародних зустрічей, освітньої роботи та культурного обміну.

Павільйон громадянського суспільства

В павільйоні громадянського суспільства ви дізнаєтеся більше про внесок українських громадських організацій з різних регіонов у європейську інтеграцію України, про університети та школи в Україні, де викладається курс Європейських студій, про міста України, де можна знайти центри європейської інформації, а також про теле- і радіопрограми, з яких ви можете дізнатися більше про європейську інтеграцію. Ви зможете поспілкуватися з лідерами громадських організацій з усієї України, взяти участь у вікторинах і конкурсах та виграти призи.

Павільйон українського громадянського суспільства організован за підтримки Інтернет-партнера Дня Європи 2007 портала «Європейський простір» http://eu.prostir.ua

(проекта Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження”)

нагору