Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
RSS | Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

Конкурс дитячого малюнка на тему ґендерної рівності

Інформація про конкурс

Правила конкурсу

Прес-реліз

Результати засідання журі

Фіналісти конкурсу

Виставка найкращих робіт

Переможець міжнародного конкурсу

Прес-реліз

Київ, 21 лютого 2007 р.

Європейська Комісія оголошує конкурс дитячого малюнку
 

З нагоди Міжнародного жіночого дня 8 березня та святкування 50-ї річниці Римського договору Європейська Комісія оголошує конкурс малюнків для дітей, віком від 8 до 10 років, на тему ґендерної рівності. Учасникам пропонується зобразити своє бачення рівності між чоловіками та жінками і придумати заголовок до малюнку. Усі малюнки необхідно надіслати до 1 травня 2007 року у конверті з позначкою "конкурс малюнків" до Представництва Європейської Комісії в Україні за адресою вул. Круглоуніверситетська, 10, м. Київ, 01024

Згідно з правилами конкурсу малюнок потрібно розмістити на одній стороні аркушу паперу не більше формату А4. Малюнок повинен супроводжуватися заголовком англійською, французькою, португальською або іспанською мовами та не бути довшим, ніж п'ять рядків.

Перший тур конкурсу відбудеться в Києві, де будуть відібрані 10 найкращих робіт, які візьмуть участь у фінальному міжнародному турі конкурсу у Брюсселі.

Переможець дитячого конкурсу малюнку та його школа від країн кожного з регіонів (Африка, Азія, Латинська Америка і т ін.) отримає грошову премію розміром у 1,000 євро,. Малюнки лауреатів та учасників, які займуть другі місця, будуть опубліковані в ілюстрованій брошурі, яку планується розповсюдити в школах країн, що належать до регіонів співробітництва Європейської Комісії.

Тема ґендерної рівності була обрана для цього конкурсу невипадково. 8 березня щороку відзначається як Міжнародний жіночий день. Ця дата бере свій початок від демонстрацій, які пройшли на початку ХХ століття у Європі та США з закликом до покращення умов праці для жінок та надання їм права голосування. У 1977 році ООН офіційно затвердила його як день прав жінок. Нині 8 березня святкують в усьому світі. Це нагода закріпити рівність чоловіків та жінок, здійснити оцінку становища жінок, відзначити перемоги та досягнення цілей. Сьогодні рівність чоловіків та жінок є частиною політики Європейського Союзу.

За додатковою інформацією, будь-ласка, звертайтеся до Ірини Стаднійчук, Представництво Європейської Комісії в Україні та Бєларусі, тел. (044) 390 8010 або ел. поштою irina.stadniychuk@ec.europa.eu




нагору