Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
RSS | Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

Конкурс дитячого малюнка на тему ґендерної рівності

Інформація про конкурс

Правила конкурсу

Прес-реліз

Результати засідання журі

Фіналісти конкурсу

Виставка найкращих робіт

Переможець міжнародного конкурсу

Інформація про конкурс

Міжнародний жіночий день 2007
Конкурс малюнка

 
"Жили собі хлопчик і дівчинка,
і без них двох не було б
уже більше світу …"

Міжнародний жіночий день відзначається щороку 8 березня. Цей день бере свій початок від демонстрацій, які пройшли на початку ХХ-го століття у Європі та США, які закликали до покращення робочих умов та надання жінкам права голосування. У 1977 році цей день було офіційно затверджено ООН, яка закликала усі країни планети відзначати його, як день прав жінок. Нині 8 березня святкують в усьому світі – це нагода закріпити рівність чоловіків і жінок, здійснити оцінку положення жінок, відзначити перемоги та досягнення цілей. Сьогодні рівність жінок і чоловіків є частиною політики Європейського Союзу.

У 2005 році Європейська Комісія підтримала заходи, спрямовані на посилення ґендерної рівності у поведінці хлопчиків і дівчаток та їхньому відношенні до насильства проти дівчат і жінок. На продовження цієї програми інформування молоді та з нагоди Міжнародного жіночого дня 2007 року і п’ятидесятої річниці Римського договору один з відділів Європейської Комісії, AIDCO 04, пропонує провести конкурс на бачення дітьми у країнах, що розвиваються, майбутніми дорослими, рівності між жінками та чоловіками. Їхня участь стане свідченням творчого таланту, ентузіазму та закріплення поняття „ґендер” у свідомості дітей, особливо віком від 8 до 10 років, у третіх країнах.

У кожному регіоні (країнах Африканського, Карибського та Тихоокеанського регіону, Азії, Латинської Америки та Середземномор’я) спеціальним журі буде відібрано один малюнок і вручено нагороду у розмірі 1 000 євро переможцеві та його школі.

Усі зацікавлені школи можуть отримати додаткову інформацію щодо конкурсу за телефоном (044) 2798575 та електронною поштою: e.palivoda@fgl-energy.com, або на веб-сторінці Європейської Комісії: http://ec.europa.eu/europeaid/projects/gender/index_en.htm

 
  • Зі 115 мільйонів дітей віком від 6 до 11 років, які не ходять до школи, більше 80 мільйонів – це дівчатка.
  • Жінки недостатньо представлені в органах державної влади: лише 16% місць у парламенті в усьому світі мають жінки.
  • Принаймні одна з трьох жінок побувала жертвою певної форми насильства.
  • В країнах Африки, що знаходяться нижче пустелі Сахари, жінки виробляють до 80% харчових продуктів, але мають у власності менше 1% земель.
  • В середньому в усьому світі доходи жінок на 30-40% нижчі за доходи чоловіків.



нагору