Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
RSS | Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

Український науково-технологічний центр проводить 21 засідання Адміністративної Ради в Києві

Київ, 28 листопада, 2005

У п'ятницю 2 грудня 2005, Український науково-технологічний центр (УНТЦ) проведе 21-е засідання Адміністративної Ради УНТЦ. На засіданні будуть розглядатися такі питання, як звіт діяльності УНТЦ в 2005 році, фінансування майбутньої діяльності УНТЦ в 2006 році, та схвалення фінансування науково-дослідних проектів в Україні, Азербайджані, Грузії, Узбекистану та Молдові.

Крім того, відбудеться церемонія оголошення проектів, які були відібрані для фінансування в рамках спільного проекту УНТЦ та НАНУ „Ініціативи цільових науково-дослідних і випробувально –конструкторських розробок”. В рамках цієї історичної програми УНТЦ та НАНУ, як рівні партнери будуть фінансувати сім проектів на суму 1 млн. доларів. В рамках цієї програми колишні військові учені в Україні братимуть участь в науково-дослідних проектах, науково-технічні галузі яких являються національним пріоритетом Українського уряду. Цей унікальний приклад співпраці демонструє значення УНТЦ як організатора науково-дослідної діяльності, спрямовуючи таланти колишніх науковців ВПК, інженерів та технічних співробітників в мирне русло, яке сприяє інноваційному розвитку країн та регіонів

УНТЦ - міжурядова, неприбуткова організація, створена з метою допомоги безробітним або частково працюючим вченим, які раніше працювали над зброєю масового знищення (ЗМЗ) за часів Радянського Союзу. УНТЦ був створений в 1993 році за угодою, підписаною між урядами Канади, Швецією, Україною, і Сполученими Штатами Америки. Згодом, Швеція була замінена Євросоюзом, а Азербайджан, Грузія, Молдова та Узбекистан приєдналися до угоди. УНТЦ фінансує проекти, які спрямовують військове ноу-хау цих колишніх радянських вчених в мирні та цивільні цілі. На додаток до партнерських проектів між екс-радянськими військовими ученими та Європейськими і Північними Американськими ученими, УНТЦ управляє дослідженнями ,які фінансуються урядовими організаціями, комерційними та некомерційними організаціями Канади, Європи, та США. УНТЦ також працює у ряді інших сфер діяльності, зокрема комерційний підбір наукового потенціалу до потреб промисловості, цільове навчання в конкурентноздатності написання проектних пропозицій, навиках управління, програма підтримки самодостатності науковців, яка передбачає поліпшення здатності учених до передачі технологій та використання їх досліджень , наукові семінари, тревел гранти і підтримка патентування та захист інтелектуальної власності.

Протягом 10 років діяльності УНТЦ профінансував майже 900 науково-дослідних проектів в Україні, Азербайджані, Грузії, і Узбекистані на суму більше $125 мільйонів доларів. Країни донори - Канада, Євросоюз та США профінансували проекти на 95 мільйонів доларів, а інші $30 мільйонів надійшло від багатьох урядових організацій, національних лабораторій, і комерційних/індустріальних фірм Європи і Північної Америки.

Офіс УНТЦ розміщений в Києві, і має місцеві відділення в Харкові, Львові, Дніпропетровську, а також в Тбілісі (Грузія), Баку (Азербайджан), Кишинів (Молдова), і Ташкент (Узбекистан). Для більш конкретної інформації про діяльність Центру, будь ласка, відвідуйте наш сайт в Інтернеті http://www.stcu.int.

нагору