Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
RSS | Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

Проект розвитку малих та середніх підприємств у сільському господарстві, який фінансується Європейським Союзом наслідує шотландському досвіду

Київ, Листопад, 2005

Проект «Покращання систем логістики та маркетингу для МСП в сільському господарстві» організував навчальну поїздку до Шотландії «Ринок скота. Шотландський досвід», який проходитиме з 22 по 28 листопада 2005 року.

Метою цієї навчальної поїздки є демонстрація сучасного Європейського ринку скота, його організації, логістики та функціонування. Навчальна поїздка допоможе розробити стратегію розвитку ринків скота на Україні, розробити та прийняти законодавчі документи, необхідні для організації ринку скота, який би відповідав стандартам та вимогам ЄС. А саме, наголос буде поставлено на стандарти безпеки іжі, біо-безпеку та ветеринарні норми.

Згідно технічного завдання, проект має організувати 4 навчальні поїздки. Проект надає допомогу ринку скота «Чародій», що знаходиться у м. Жашків, Черкаської області. Після того, як екперти проекту декілька раз відвідали цей ринок, було вирішено ознайомити украінських фахівців з питань розвитку ринку скота, а також уповноважених осіб у цьому питанні, з західними стандартами роботи ринків скота. Об»єднане Королівство має найбільш розвинену систему ринків скота у Європі, а також, з причин поширення ящура та інших хвороб тварин, ці ринки повинні були прийняти стандарти високого рівня біо-безпеки. Таким чином, навчальна поїздка саме в цю країну – є необхідною.

Учасники навчальної поїздки до Шотландії відвідають Шотландський Вінтерфеар Інглістон (Winterfair Ingliston), ринки скота Перту (Perth), Траінстоуну (Trainstone) та Дінгволлу (Dingwall), де вони матимуть можливість прослухати презентації «Маркетинг м»яса» та «Гігієна м»яса» та ін.

По закінченню навчальної поїздки, проект планує провести семінар для підведення підсумку результатів та рекомендацій щодо розвитку ринку скота в Україні.

-----

Міністерство аграрної політики України та Представництво Європейської Комісії в Україні започаткували Проект «Покращання систем логістики та маркетингу для МСП у сільському господарстві». Схема впровадження Проекту була розроблена Програмою технічної допомоги Європейського Союзу.

Проект, виконавцем якого є консорціум на чолі зі Сканагрі Свіден, розпочав роботу в березні 2005 року. Діяльність Проекту направлена на підвищення доходів приватних фермерів, малих та середніх підприємств виробників сільськогосподарської продукції, покращання соціального та економічного добробуту сільського населення, сприяння приватизаційним процесам у сільському господарстві, раціоналізації маркетингових каналів та забезпечення балансу інтересів учасників ринку.

нагору