Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
RSS | Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

Проект „Громадянська освіта – Україна”

Київ, 21 листопада 2005 р.

Громадянська освіта
EuropeAid/1186788/C/SV/UA
Проект „Громадянська освіта – Україна”

НАРАДА РОБОЧОЇ ГРУПИ З ПОЗАКЛАСНОЇ РОБОТИ

4 листопада, Будинок вчителя, м. Київ

4 листопада в Києві відбулася зустріч робочої групи проекту, яка провадитиме свою діяльність в галузі позакласної роботи. Основною метою засідання було обговорення цього напряму роботи, виходячи з положень Адаптаційного звіту та Технічного Завдання, та планування роботи групи на наступні шість місяців.

У нараді брали участь: Девід Ройл, Міжнародний керівник команди; Поліна Вербицька, національний експерт з позакласної роботи та громадянського розвитку; Ольга Кучер, вчитель севастопольської ЗОШ № 22; Людмила Назаренко, директор цурюпинської ЗОШ № 2 (Херсонська область); Олена Онаць, директор київської ЗОШ № 51 та голова Асоціації директорів шкіл України; Марк Шимановський, старший науковий співробітник лабораторії соціальної педагогіки Інституту проблем виховання АПН; Володимир Уруський, заступник директора з наукової роботи Тернопільського обласного інституту післядипломної освіти; Олександр Войтенко, вчитель ЗОШ № 2 м. Гадяча Полтавської області.

Перед засіданням учасникам було доручено проаналізувати методи реалізації і вплив громадянської освіти у своєму регіоні та презентувати висновки, а також висловити власне бачення того, яким чином робота у цьому напрямку зможе допомогти учням, вчителям та громадам, у яких вони живуть.

Далі учасники зосередилися на системі заходів із позакласної роботи на основі 10 тем, які всі разом складають велику програму „Молодь діє”. При цьому члени робочої групи посилалися на громадянські компетентності, наведені в національних документах, що визначають державну політику в галузі освіти. Вони отримали завдання підготувати короткі рекомендації для впровадження цих тем у практичну діяльність задля формування учнівських компетентностей, одночасно створюючи умови для їхнього подальшого розвитку після закінчення проекту.

Керівником робочої групи був обраний Олександр Войтенко.

Наступні зустрічі відбудуться в кінці листопада та/або у грудні для розроблення плану заходів та встановлення часових рамок.

За докладнішою інформацією про проект, будь ласка, звертайтесь до Міжнародного керівника команди:

Девід Ройл, Міжнародний керівник команди
компанія „Cambridge Education”
проект „Громадянська освіта – Україна”
вул. Кудрявська 16, офіс 3, 04053 Київ
тел.: (+380-44) 4665467; 2386389; 5685780; факс: (+380-44) 2308102
E-mail: David.Royle@ced.kiev.ua

нагору