Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
RSS | Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

Координатор проектів ОБСЄ в Україні представив дослідження щодо впливу торгівлі людьми на ринок праці в Україні, що проводилося за фінансової підтримки ЄС

КИЇВ, 1 листопада 2005 р. – Сьогодні в м. Симферополі було представлено дослідження з вивчення ринку праці у десятьох областях України, найбільш вражених торгівлею людьми, що проводилося в рамках проекту Європейського Союзу (ЄС).

Дослідження, що було підготовлене офісом Координатора проектів ОБСЄ в Україні, пропонує рекомендації державним та місцевим органам влади з покращення соціально-економічної ситуації та зменшення негативного впливу міграції робочої сили шляхом стимуляції росту малого та середнього бізнесу, реструктуризації неприбуткових підприємств та залучення зовнішніх та внутрішніх інвестицій.

Воно також пропонує детальний перелік найефективніших інвестиційних можливостей в кожній окремо взятій області.

“Якщо ми хочемо зробити необхідні кроки для посилення боротьби з торгівлею людьми, перш за все ми мусимо розуміти всі аспекти трудової міграції,” – зауважив Посол Джеймс Шумейкер, Координатор проектів ОБСЄ в Україні.

“Підтримка Міністерства праці та соціальної політики України є надзвичайно важливою в цьому питанні,” – додав він.

Дослідження є частиною дворічного проекту «Боротьба з торгівлею людьми в Україні», що фінансується Європейською комісією, в рамках регіональної програми дій для України. Згідно з цим проектом, що реалізувався в партнерстві з Міжнародною організацією з міграції, було виділено майже 2 мільйони євро на покращання діяльності за трьома взаємопов'язаними напрямками протидії торгівлі людьми з, через та в середині Україні, а саме на захист та реінтеграцію потерпілих від торгівлі людьми, переслідування злочинців та попередження торгівлі людьми.

Кінець

За подальшою інформацією, звертайтеся до:
Кордула Вольмутер
Старший співробітник по програмам
Координатора проектів ОБСЄ в Україні
Тел.: + 380 44 492 0382
e-mail: cordula.wohlmuther@osce.org 

нагору