Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
RSS | Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

День Європи в Україні

День Європи 2003

День Європи 2004

День Європи 2005

День Європи 2006

День Європи 2007

День Європи 2004

Цього року Представництво Європейської Комісії в Україні знову запросило українських громадян до святкування річниці заснування Європейського Союзу – Дня Європи. Девіз цьогорічного свята: „Європейський Союз стає ближчим до України”.

Урочистості пройшли у трьох містах України: 15 травня на Хрещатику та Майдані Незалежності у центрі Києва, 18 травня на площі Леніна у Дніпропетровську та 20 травня у Львові на проспекті Свободи (поблизу Оперного театру). Більше ніж 100 000 людей відвідало святкові заходи у цих трьох містах, аби дізнатися про те, що означає Європейський Союз.

Головними принадами святкування були концерт популярної музики під відкритим небом, де на одній сцені виступали гурти як з України, так і з Європейського Союзу, та Європейське містечко, у якому представники посольств країн ЄС пропонували українцям ближче познайомитися з їхніми країнами.

Усі посольства країн ЄС, представлені у Києві, з ентузіазмом готувалися до участі у святкуванні, в результаті чого було запропоновано дружні розмови з послами європейських держав, смак свіжовипеченого литовського хліба, уроки австрійського вальсу, вікторина про ЄС з такими призами, як подорожі до країн Європи, та багато інших сюрпризів. На додаток до минулорічних заходів у Європейському містечку було також організовано школу європейських мов, де відвідувачам пропонувалися уроки усіх європейських мов, а також павільйон європейського кіно, де демонструвалися короткометражні фільми про кожну країну ЄС. У містечку було розташовано дві малі сцени, на яких десять театральних, музичних і танцювальних колективів з різних країн представляли часточку їхньої культури.

Програму концерту було спеціально розроблено так, щоб вона могла дати уявлення про багатство та різноманіття популярної музики в Україні та країнах ЄС: „ВВ” (Україна), Альона Вінницька (Україна), „Ілевен” (Нідерланди), „Камуфляж” (Німеччина), „Брейнсторм” (Латвія) та „Пареслов” (Польща).

Представництво Європейської Комісії в Україні виражає свою вдячність усім країнам-членам ЄС, Міністерству закордонних справ України, Київській міській державній адміністрації, Дніпропетровській та Львівській міським радам, а також усім партнерам і спонсорам за їхній ентузіазм і підтримку реалізації ідеї Дня Європи.

Для отримання більш детальної інформації звертайтеся, будь ласка, до координатора з питань преси та інформації Аньє Шуберт, тел.: (044) 253 3020.

ЄС стає ближчим до України – девіз Дня Європи−2004
Що таке День Європи?
День Європи 2004 - розклад
Європейське містечко, 15 травня 2004 р., Київ
Інформація про гурти та виконавців, які виступатимуть на великій сцені
Виступи на малих сценах Європейського містечка
нагору