Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
RSS | Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

Виступи на малих сценах Європейського містечка

Німецький джаз – Гьоц Греунберг

www.goetzgruenberg.de
Гьоц Груенберг почав грати на саксофоні, коли йому було 14 років. Через чотири роки він уже професійно виступав у джазових клубах Німеччини. У 1990 році Гьоц отримав стипендію на навчання у музичному коледжі в Берклі та Бостоні, а у 1993 році – стипендію на навчанні у новій школі соціальних досліджень, джазу та сучасної музики. Він прожив у Новому світі 6 років, очолюючи групу і вдосконалюючи свою майстерність. Тепер, коли він живе в Україні, Греунберг регулярно виступає у київських клубах разом з Володимиром Шабальтасом (гітара), Денисом Дудком (бас) і Олександром Лебеденком (барабани).

Швецькі вікінги

Традиції та техніка фехтування часів вікінгів будуть представлені Федерацією історичного фехтування м. Чернігова.

Театр „Квельб” (Чехія)

www.kvelb.com
СІМ’Я БЛАЗНІВ
Класична вулична вистава, те що ми називаємо „божевільня на вулиці”. Це прогулянка серед юрби (деякі з акторів – на ходулях) божевільної на вигляд сімейки, яка опинившись у незнайомому місті, розігрує імпровізовані ситуації. Всі повинні постiйно піклуватися про їхнього недисциплінованого дідуся, дитину-переростка, непутящу вдову та трохи недоумкувату стару матір. Іноді це дійство супроводжується музичним супроводом.

Румунський театр

Театр „Маска” (Teatrul Masca). Символічні виступи та класичні байки у сучасній інтерпретації, які служать провідником у світ класичної літератури.

Болгарські народні танці та музика

Болгарські народні танці „Горо” та „Раченіца”. Болгарські народні пісні під акомпанемент „Каби” та „Родопски”.

Турецькі народні танці

Стилізовані турецькі народні танці.

Italian Puppet Theatre “Arrivano dal Mare”

Вистава “Пульчінелла та маленький Аккордіно”: Пульчінелла повертається до Риму після 27-річної відсутності. Він прямує вздовж вулиць, співає, танцює і все для нього нове. Ніхто його не впізнає через те, що у нього дивний акцент. Але після пригод зі злочинцями, жандармами, священиками, собаками та їхніми власниками і Смертю, люди починають впізнавати його. Це комічна та поетична вистава, втілена у неаполітанському стилі.

Ансамбль угорського танцю та музики

http://www.zurgo.hu/
Ансамбль „Zurgó” був заснований у 1993 році в Будапешті (Угорщина). Учасники ансамблю збирають музику етнічної угорської народності „ чанго”, яка проживає у Румунії, та виконують її на концертах, зберігаючи її таким чином для прийдешніх поколінь.
Ансамбль „Zurgó” з радістю дає уроки танців для угорців та іноземців, як дітей, так і дорослих. Традиційні хороводи - „змійки”, ряди та танці у парах у стилі чанго складаються із простих кроків, яким кожен може легко навчитися. Учасники ансамблю також розучують із слухачами пісні та розказують їм народні казки.

Покази голландської та турецької моди

Гурт „Блуберріз” – датська джазова музика

www.blueberries.dk

Гурт „Блуберріз” – традиційний джазовий оркестр у стилі Нового Орлеану. Оркестр виконує джаз, який грали на початку ХХ століття – з мінімальним аранжуванням, але з імпровізацією, що не дає загубитися основній мелодії. Оркестр був заснований у 1972 році в Данії. Із самого початку заснування оркестром керує лікар-терапевт Йеспер Егерюп, який сам грає в оркестрі на тромбоні. Протягом багатьох років у оркестрі грало багато чудових музикантів. Оркестр має неповторну властивість створювати особливу атмосферу та сприяти веселому настрою на танцювальному майданчику. І все це завдяки дружнім відносинам між музикантами оркестру, які зізнаються, що отримують величезне задоволення від своєї гри.

Грецькі танці

Грецькі народні танці та пісні у виконанні дітей з грецького культурного центру „Зорбас” у Києві.

нагору