Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
RSS | Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

Інформація про гурти та виконавців, які виступатимуть на великій сцені

День Європи, 15 травня 2004 р., м. Київ

Гурт „Ілевен” (Eleven) (Нідерланди)

http://www.whatiseleven.com
Гурт „Ілевен” виконує гітарний рок, наслідуючи гру таких відомих колективів, як „Ash”, „Weezer” і „Radiohead” у часи існування "The Bends”. Стиль музики і виконання пісень групи датська преса характеризує як „холодну гру у русі з домішками плацебо, U2 і року 60-х”. „Ілевен” заслужив репутацію гурту, який грає “в живу” і дарує глядачам пристрасне рок-шоу із задушевними піснями.
Гурт “Ілевен” був створений на початку 2002 року. В перший же рік він здобуває перемогу на престижних конкурсах, серед яких, „Брейксру” (Breakthrough) у Гардервійку. З того часу „Ілевен” стає бажаним гостем на Національному датському радіо та концертних майданчиках країни. У жовтні 2002 року група записала альбом під назвою „Під мільйоном зірок ЕР”, який високо оцінили меломани і критики. Деякі пісні з альбому потрапили до популярних музичних збірників. У 2003 р. група завоювала високі нагороди на конкурсах „The Uur Utrecht”, „MAG Awards” і „Diesel U”.

Гурт „Пареслов” (PARESŁÓW) (Польща)

„Пареслов” – єдина жіноча хіп-хоп група у Польщі. Учасниці групи – Дорелі (26 років) і Фала (25 років) – займаються хіп-хопом з 1994 року, а у 1998 році вони почали виконувати реп. У 2001 році гурт записав свій дебютний альбом “Галактао”, другий – під назвою „Іронія” – вийшов у 2003 році. У пошуках нових музичних форм дівчата постійно експериментують з різними стилями: від брейкбіту, джазу та блюзу – до року та панку. Але в цілому Дорелі та Фала прагнуть зберегти стиль хіп-хопу, змінюючи та розширюючи його. Саме тому дівчат часто називають революціонерами хіп-хопу.

Альона Вінницька (Україна)

Нова зірка української поп-музики Альона Вінницька далеко не початківець у шоу-бізнесі. Альона – колишня учасниця популярної групи „ВІА ГРА”. Вона залишила цей успішний комерційний проект, щоб зробити сольну кар’єру. Сьогоднішній етап творчого життя Альони дійсно відрізняється від того, чим Вінницька займалася у „ВІА ГРІ”. Артистка визначає свій новий музичний стиль, як „альтернативну поп-музику”. Завдяки власному соло-проекту Альона втілила все, про що мріяла раніше: вона сама пише слова та музику і виступає з музикантами, які грають живу музику на сцені. Дебютна авторська пісня Альони „Давай забудемо все” одразу після появи посіла високі сходинки в українських хіт-парадах.

Гурт „ВВ” (Україна)

Якось травневим вечором 1987 року троє молодих і перспективних музикантів зібралися у кімнаті гуртожитку Київського політехнічного інституту. Перед Олегом Скрипкою, Олександром Піпою та Юрієм Здоренком постало питання: ким бути? У той доленосний вечір і було ухвалене рішення – присвятити життя музиці. Восени того ж року остаточно затвердилась назва гурту „Воплі Відоплясова” та сформувався його класичний склад: Олександр Піпа – бас-гітара, Юрій Задоренко – гітара, Сергій Сахно – барабани, Олег Скрипка – вокал. Виступ на „Першому рок-параді” приносить перше місце. Приводів для сумнівів не залишається – життєвий шлях обрано правильно. Починається низка концертів по Радянському Союзу: Вільнюс – „Рок-форум”, Москва – „Рок-сирок” і багато інших.
У січні 1989 р. гурт починає зарубіжне турне. З 1993 року „ВВ” успішно працює та виступає у Франції, де до його складу входять два французи – гітарист Філіпп Можа (колишній гітарист VRP) і барабанщик Стефан Муфліє. Достроково закінчивши французьку п’ятирічку в 1997 році, Олег Скрипка та Олександр Піпа повертаються на батьківщину. До групи знову приєднується колишній барабанщик Сергій Сахно, а місце гітариста займає Євген Рогачівський.
Зараз „Воплі Відоплясова” багато та успішно виступають з концертами на території України, Росії, ближнього та дальнього зарубіжжя, співпрацюють з концертними агентствами, випускають диски, альбоми, знімають кліпи та є взірцем вдалого втілення у життя природних талантів.

Гурт „Камуфляж” (Camouflage) (Німеччина)

http://www.camouflage-music.com
Німецьке синтез-поп тріо “Камуфляж” було створене в 1984 році вокалістом Маркусом Майном і синтезаторниками-програмістами Хейко Майле та Олівером Крейсінгом. У 1986 році гурт посів перше місце на пісенному радіо-фестивалі, а їхній дебютний сингл „Велика заповідь” став стрімко підійматися сходинками німецького хіт-параду. У 1988 році вийшов перший повноформатний альбом групи під назвою „Голоси та образи”, створений під впливом нової хвилі синтез-поп музики, передусім, „Depeche Mode”. Альбом 1989 року „Методи тиші” розширив звукову палітру „Камуфляжу”, втім, звучання „Depeche Mode” залишалося домінуючим.
До 1991 року „Камуфляж” зібрав чималу армію прихильників. На початку 90-х гурт дещо відходить від синтез-попу, все більше переорієнтовуючись на інструментальну музику. Альбом 1993 року „Bodega Bohemia” знову повернувся до синтетично-орієнтованої музики та набув “темних тонів” у порівнянні з попередніми роботами. Найкраща збірка „Ми гладимо полум’я” вийшла у Німеччині в 1997 році. Останній альбом гурту – „Сенсор” (2003 р.).

Гурт „Брейнсторм” (BrainStorm) (Латвія)

www.brainstorm.lv
„Брейнсторм” був створений у 1989 році. На сьогоднішній день – це найпопулярніший гурт Латвії. Останні три його платівки та платівка кращих записів стали платиновими, кожен радіосингл „Брейнсторма” одразу посідає перші місця хіт-парадів. Їхній завершальний концерт останнього латвійського туру 1 вересня 2003 року зібрав 25 000 чоловік і побив рекорд стадіону „Сконто”.
„Брейнсторм” став одним з перших східноєвропейських гуртів, які вийшли на ринок західноєвропейської музики. Музиканти здійснили прорив у 2000 році зі своїм сінглом „Моя зірка”. Після цього гурт випустив альбом “Among The Suns”, який поширився у 18 країнах, а у 2001 році вийшов альбом “Online”, який здійснив справжній фурор у Східній Європі та Скандинавії з мрійливою та захоплюючою мелодією “Maybe”.
„День перед завтра” став третім міжнародним альбомом гурту „Брейнсторм”. Його готували разом з двома продюсерами – Апексом Сільвою, володарем престижної нагороди „Echo” (його здобутки включають успішну роботу над альбомами Герберта Грьонемейера “Mensch”, „Suede”) та Стівом Льоном, який працював з „Depeche Mode”, „Paradise Lost”, „Reamonn” та іншими.
У грудні 2003 року „Брейнсторм” отримав нагороди за краще поп-відео („День перед завтра”) та був визнаний найкращим гуртом під час вручення музичних нагород Латвійського телебачення. На щорічному врученні латвійських музичних нагород, що відбулося у Ризі в січні 2004 року, „Брейнсторм” отримав нагороди у категоріях: „Найкраща поп-пісня” („День перед завтра”), „Найкраща рок-пісня” („Холодніше”), „Пісня, яка найчастіше грає на радіо” („Холодніше”), „Найкращий альбом” (День перед завтра”), „Краще відео” („Холодніше”, продюсер Мануель Вернер).

Оркестр „ДжазГанг” (JazzGang) (Німеччина)

http://www.gymnasium-altenholz.de/extern/bigband
Оркестр „ДжазГанг” гімназії м. Альтенхольц був заснований його нинішнім керівником і вчителем музики Крістіаном Шухом у 1998 році. В оркестрі грає 75 дітей віком від 10 до 18 років, які вчаться музиці. Оркестр поділяється на три бенди: бенд наймолодших, бенд юніорів та біг-бенд, який грає музику різних композиторів та аранжування різних стилів і відтінків: від джазу – до року, від попу – до танцювальної музики. 24 музиканти біг-бенду є найталановитішими у школі. Існує правило відповідно до якого студентів переводять з одного бенду до іншого для того, щоб вони адаптувалися до гри з різними музикантами та у різних ситуаціях, а також набули навичок спілкування. Школа дає учням не лише професійні музичні знання, але й вчить їх бути незалежними, уважними та ввічливими. Кожен, хто пройшов через усі три бенди завжди готовий прийти на допомогу і звичайно є хорошим музикантом. Бенди проводять дуже багато концертів. У них дуже багатий і різноманітний репертуар, здатний задовольнити будь-які смаки.

нагору