This version of the page http://www.ipoteka.com.ua/consultation/faq (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-12. The original page over time could change.
Міжнародний Іпотечний Банк :: Консультація :: Питання, що задають найчастіше
| | |
Консультація :: Питання, що задають найчастіше
Питання, що задають найчастіше
• Що робити, якщо я хочу продати свою стару квартиру і придбати нову?
• Що таке аннуїтет?
• Чи можливе дострокове погашення?
• Які додаткові витрати при оформленні кредиту?
• Як швидко банк розглядає документи?
• Наскільки швидко я зможу отримати кредит?
• Як мені підтвердити доходи?
• Чи враховуються неофіційні доходи?
• Хто і як оцінює квартиру?
• За якою вартістю оцінюється квартира?
• З якими страховими компаніями співпрацює банк?
• Що таке титульне страхування?
• Чи можна брати співпозичальників?
Що робити, якщо я хочу продати свою стару квартиру і придбати нову?
Пропонуємо Вам скористатися унікальним кредитом МІБ – «Брідж». Основний кредит на 70 – 75% від вартості квартири, що купується, Ви отримуєте на умовах будь-якої програми кредитування на придбання житла (10,15 років, щомісячне погашення і т.д.). Первинний внесок до 30% від вартості квартири, що купується, можна профінансувати за рахунок кредиту «Брідж» терміном 6-12 місяців під 9,75% річних з погашенням усіх відсотків і суми кредиту в кінці терміну, при цьому можливість дострокового погашення не обмежується впродовж усього терміну дії кредитного договору. Це дає Вам можливість безболісно переселитися в нову квартиру і час вигідно продати стару квартиру.
Що таке аннуїтет?
Аннуїтет - це виплата кредиту рівними платежами, які включають частину основної суми кредиту і відсотки, які нараховуються на залишок заборгованості за кредитом, а не на початкову суму кредиту. Після кожного сплаченого аннуїтетного платежу зменшується залишок заборгованості за кредитом і сума відсотків банку, які погашаються. Детальніше див. Глосарій або розрахунок аннуїтетного графіку в калькуляторах.
Чи можливе дострокове погашення?
Так. Для кредитів  "Стартовий",  "Стабільний",  "Статус" та "Вільні кошти" - залежно від обраної вами схеми дострокового погашення кредиту. Для кредитів "Брідж" - можливе в будь-який час протягом 6 місяців. Конкретніше умови дострокового погашення викладаються в кредитному договорі (стаття 4).
Які додаткові витрати при оформленні кредиту?
Одноразова комісія банку 1% від суми кредиту або 0,5% - при сумі кредиту більше $100000. Жодних інших комісій впродовж усього терміну кредиту немає. Оцінювання - $49. Нотаріальні витрати – близько $100 (одні з найнижчих в Києві). Два види страхування: нерухомість 0,2% від вартості квартири, титульне – 0,3% від 110% кредиту плюс державне мито. Докладніше див. розділ «Додаткові витрати».
Як швидко банк розглядає документи?
Документи розглядаються банком протягом трьох робочих днів після надання повного пакету документів. В деяких випадках банк може попросити Вас надати додаткові документи, після чого термін розгляду складає 1-3 робочих дні.
Наскільки швидко я зможу отримати кредит?
Ви можете отримати кредитне рішення банку (результат оцінювання клієнта банком і затвердження конкретних умов кредитування) до того, як знайдети квартиру, надавши тільки свої документи (про цивільний і фінансовий статус). Це рішення є чинним протягом 1-го місяця, що дає Вам можливість спокійно шукати житло, знаючи, що Ви отримаєте кредит, і потім швидко оформити операцію купівлі-продажу та переселитись в нову квартиру.
Як мені підтвердити доходи?
Для найманих працівників:
  • Потрібна довідка про доходи за останні 12 місяців або виписка із зарплатного рахунку або декларація фізособи.
 
Для СПД на єдиному податку:
  • Потрібно надати звіт суб'єкта підприємницької діяльності – фізичної особи-платника єдиного податку з відміткою ДПАУ за останні 2 роки та поточний рік
 
Для власника компанії і СПД на загальній системі оподаткування:
  • Потрібен баланс, звіт про фінансові результати і декларація прибутків підприємств Вашої компанії за поточний рік і останні 2 роки з розшифровками.
Чи враховуються неофіційні доходи?
Банк враховує усі Ваші доходи, щодо яких Ви можете надати незалежне документальне підтвердження. Один з варіантів підтвердження може бути банківський бланк-запит, в якому працедавець підтверджує Вашу зайнятість і доходи. Запит зберігається в банку і банк несе відповідальність за збереження вказаної в ньому інформації в рамках чинного законодавства. Особливості підтвердження Ваших доходів ми рекомендуємо обговорювати з кредитним експертом, який допоможе підібрати найзручніший спосіб.
Хто і як оцінює квартиру?
У банку акредитовані незалежні компанії, що надають послуги з оцінки майна. Ви вибираєте будь-яку з них, оцінювання відбувається на стадії, коли кредит вже затверджений, тобто до моменту отримання позитивного рішення від банку клієнт не несе жодних матеріальних витрат. Оцінку квартири, як правило, проводять методом аналогів. Оцінювач вибирає декілька аналогічних квартир, виставлених на продаж в одному районі. Після чого вираховується середня вартість, яка порівнюється із статистичними даними купівлі-продажу в агентствах нерухомості.
За якою вартістю оцінюється квартира?
За ринковою вартістю. Оцінювач не занижує вартість квартири, щоб Ви могли отримати достатню суму кредиту.
З якими страховими компаніями співпрацює банк?
Страхові компанії.  
Що таке титульне страхування?
Це страхування майнових інтересів клієнта, пов'язаних з володінням, користуванням і розпорядженням власним житлом. Іншими словами, це страхування втрати прав власності на житло. Докладніше див. Глосарій.
Чи можна брати співпозичальників?
Співпозичальниками, які продемонструють свій дохід, можуть бути Ваші родичі. Можна показувати сумісний дохід сім'ї + дохід співпозичальників. Докладніше див. Глосарій.
Версія для друку
Контактна інформація
Міжнародний Іпотечний Банк
04050 Київ, Бізнес-містечко "Форум", вул. Пимоненка 13, корп. 4А, 1-й поверх
Тел.: (044) 492-90-90, факс: (044) 492-90-99
info@ipoteka.com.ua
Онлайн – консультація
Питання, що задають найчастіше
Законодавство
Дані агентств нерухомості
Глосарій
ДОСЯГНЕННЯ!
МІБ – лідер рейтингу
Эксперты составили очередной рейтинг банковских кредитов на покупку жилья
Консультація
• Онлайн – консультація
• Питання, що задають найчастіше
Показники
Курс обміну валют на 12.01.2008 р.
купівля продаж
USD     5,030     5,070
EUR     7,400     7,600

Курс НБУ
USD    5,050000
EUR    7,469960
Ліцензія НБУ №217 від 31січня 2005 р.
Міжнародний Іпотечний Банк зберігає за собою усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті.
Передрук інформації можливий тільки з письмового дозволу банку.
© 2001—2006 Міжнародний Іпотечний Банк

© Розробка сайту AMT
Працює під управлінням CuteSITE