This version of the page http://www.osvita.ck.ua/announce/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-07. The original page over time could change.
Освіта Черкас: офіційний сайт управління освіти виконкому Черкаської міської ради Головна сторінка Контактна інформація Мапа сайту
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Оголошення


10.09.2007
Завтра, 11 вересня, о 10.00, у залі засідань управління освіти, відбудеться нарада заступників директорів з виховної роботи. Перелік питань, що розглядатимуться на нараді:
1. Підготовка до святкування Дня міста. Організація та проведення виставок дитячої творчості.
2. Підготовка до міського свята молодого учителя.
3. Узгодження шкільних програм профілактики негативних явищ. Складання графіку залучення фахівців із недержавних організацій до роботи в освітніх установах.
З собою мати заповнені анкети новоприбулих молодих учителів; проект шкільної програми.

04.09.2007
ВИЗНАЧНІ ДНІ ВЕРЕСНЯ.
8 вересня
Міжнародний день розповсюдження грамотності


9 вересня
Міжнародний День Краси
Краса врятує мир! Ф. М. Достоєвський

11 вересня
День пам’яті жертв фашизму
День пам'яті жертв фашизму проводиться в другу неділю вересня. Ціль цього Дня - протиставити ідеології фашизму, що відроджується, ідеологію міжнаціональної єдності й дружби народів.

16 вересня
Міжнародний день охорони озонового шару
В 1994 році Генеральна Асамблея проголосила 16 вересня Міжнародним днем охорони озонового шару, що буде відзначатися на згадку про той день в 1987 році, коли був підписаний Монреальский протокол по речовинах, що руйнує озоновий шар (резолюция 49/114 від 19 грудня). Державам було запропоновано присвятити цей День пропаганді діяльності відповідно до завдань Протоколу й виправлень до нього. Озоновий шар є уразливим шаром газу, що захищає Землю від шкідливого спектра сонячних променів і сприяє збереженню життя на планеті.

Останній тиждень вересня
Всесвітній день моря


Всесвітній День моря відзначається з 1978 р. За рішенням Х сесії Асамблеї Міжурядової морської організації (ММО), що відбулася в листопаді 1977 р. До 1980 р. Відзначався 17 березня. У цей час він відзначається в останній тиждень вересня. Це один з міжнародних днів, відмічуваних у системі Організації Об'єднаних Націй.

Метою даного свята в усьому світі є залучення уваги громадськості, державних і часток структур до проблеми збереження морів і їх біоресурсів. Традиційно День моря проводиться в дитячих садках, школах, бібліотеках у формі конкурсів, фестивалів, що розповідають підростаючому поколінню про багатство підводного миру, про користь морів і океанів для людини, а також про те, що кожний житель планети Земля може зробити для їхнього збереження. Досить часто громадські організації відзначають це свято збиранням публічних пляжів, а також мітингами й ходами в захист морів.

21 вересня
Міжнародний день миру


У 1981 р. Генеральна асамблея оголосила що день відкриття її позачергової сесії у вересні «буде офіційно проголошено і святкуватись як Міжнародний день миру, присвячений пам’яті та зміцненню ідей миру всередині та між націями і людьми» (resolution 36/67).


25 вересня
Міжнародний день глухонімих
Міжнародний день глухонімих заснований в 1951 році, на честь створення Міжнародної федерації глухонімих. По статистиці, порушеннями слуху страждає кожна дев'ята людина. Його втрачають у результаті травми, хвороби або вроджених пороків.На планеті 2500 мов. Але є й ще одна форма спілкування, останнім часом усе більше й більше цікавить учених, — мова погляду й жестів. Всесвітня Федерація глухих в 50-і роки для обслуговування міжнародних заходів глухих, тобто конгресів, симпозіумів, конференцій, у тому числі й спортивних, розробила Жестуно — систему Жестів.
Абат де Л’Эпе заснував першу школу – Паризький інститут глухонімих (1760 рік) у Франції. Він був основоположником мімічного методу, великим прихильником мови жестів. Не вірте в той міф, що глухі замкнуті й нетовариські. Десятки чудових особистостей були глухими. Пьер де Ронсар - поет епохи Відродження, якого називали «принцом французьких поетів», - був прекрасним фехтувальником і танцівником. В історію ввійшла його чудова фраза «З поганим слухом у палаці робити нема чого». Гюго - автор «Собору Паризької Богоматері»; Бетховен - найбільший композитор; Антоніо Станьйоли - один з італійських художників; Ясен - французький скульптор; Жан Жак Руссо - письменник.

26 вересня
Європейський День іноземних мов
З початком нового тисячоріччя ЮНЕСКО проголосило XXI століття - століттям поліглотів, на увесь світ пролунав девіз "Вивчаємо мови протягом всього життя".
2001 рік був оголошений Всесвітнім Роком Мов, з'явилося й нове свято - він відзначається 26 вересня, як Європейський День іноземних мов.


30.08.2007
Продовжується конкурс на участь в обмінах шкільних європейський клубів між Польщею та Україною

14 вересня закінчується набір заявок на участь в обмінах шкільних євроклубів.

Обміни шкільних європейський клубів між Польщею та Україною
(вересень-листопад 2007)

Ваш Європейський клуб бажає взяти участь в обміні з польським партнером?
У тебе є така нагода!

Запрошуються Шкільні Європейські клуби з України і Польщі взяти участь у двосторонніх обмінах, організованих Польською фундацією Роберта Шумана у співпраці з Громадським Центром "Ділові ініціативи" і Спілкою української молоді в Україні, за підтримки Міністерства закордонних справ Польщі.

Коли можна здійснити обміни?
Обміни відбудуться у вересні, жовтні і листопаді 2007 року, і призначені для учнівської молоді, яка безпосередньо залучена до роботи Шкільних європейських клубів (ШЄК), у віці 13-19 років та їх вчителів з України та Польщі. Обміни повинні бути двосторонніми – спочатку польські учні відвідають партнерські школи в Україні, а потім українська делегація приїде до Польщі. Обидва обміни потрібно реалізувати до 25 листопада 2007 року.

Як має відбуватись обмін?
Під час обміну учні будуть брати участь в програмі, підготовленій приймаючою школою – її учнями і вчителями (наприклад, організація/участь в проєвропейських, культурних заходах, спільні семінари, що сприяють обміну досвідом; лекції, екскурсії, а також обговорення можливої майбутньої співпраці. Найбільша увага має бути приділена реалізації завдань учасниками обміну – біля 70% часу, а знайомству з містом, регіоном можна виділити біля 30% часу перебування гостей). Одним з найважливіших елементів програми є знайомство з діяльністю шкільного Європейського клубу і можливість участі у спільно підготовленому заході на європейську тематику. За розробку і реалізацію програми для гостей відповідають члени ШЄК, а також інші учні і працівники, приймаючої школи.

Для кого призначена програма?
Програма обмінів направлена на Шкільні європейські клуби – залучених до їх роботи учнів, його членів і вчителів. З кожної школи в обміні візьмуть участь близько 10 осіб (якщо для поїздки, ШЄК буде винаймати мікроавтобус і не буде різниці в ціні, то в обміні може взяти участь більше осіб; на 10 учнів повинен бути принаймні 1 вчитель). Візит повинен тривати мінімум 3 дні (без подорожі), проте, заохочуємо школи продовжити терміни обмінів на кілька днів, звісно при спільній згоді обох партнерів.

Які кошти покриває Польська Фундація ім. Роберта Шумана?
Українські і польські школи, заяви яких будуть прийняті, отримають покриття коштів подорожі з України до Польщі, і з Польщі до України (найдешевшим засобом транспорту– потягом чи автобусом). У випадку, коли траси переїздів груп з різних шкіл співпадають, Польська Фундація ім. Роберта Шумана може запропонувати спільну оренду автобусу. Тобто українська група могла б відразу поїхати до Польщі з групою поляків, які повертатимуться з України. В рамках програми не фінансуються інші видатки пов’язані з обміном (наприклад, проживання, харчування, матеріали). Приймаючі школи гарантують проживання гостей у своїх учнів, які повинні будуть забезпечити їм ночівлю і харчування.

У випадку, якщо ваш обмін відвідають співпрацівники фундації для проведення моніторингу, організатори можуть попросити школи забезпечити проживання в родинах (максимум 2 чол.).

За набір Шкільних євроклубів в Україні відповідальним є Громадський Центр "Ділові ініціативи" (координатор: Любов Васильчук euroinfocentre.if@gmail.com), у Польщі – Польська фундація ім. Роберта Шумана (координатор: Агнєшка Каня a.kania@schuman.org.pl).

Як подати заявку на участь в обміні?
1. Шкільні Євроклуби з України, які б хотіли взяти участь в обміні, повинні надіслати заповнений формуляр, доступний за адресою euroinfocentre.if@gmail.com
Також додаткова інформація доступна за адресою www.schuman.org.pl („Projekty – Europa Wschodnia – Wymiany młodzieżowe pomiędzy szkołami z Polski i Ukrainy”). Заяви будуть прийматись до 14 вересня 2007 року. Увага у конкурсі не можуть брати участь школи, які отримали фінансування обмінів від Польської фундації ім. Роберта Шумана, чи Фундації PAUCI у 2006 році.
2. Комісія, яка складається з працівників Польської фундації ім. Роберта Шумана та Громадського Центру "Ділові ініціативи", вибере найцікавіші пропозиції серед заявок.

Критерії відбору:
· Чи програма перебування включає спільну участь в проєвропейських заходах, у яких гості будуть брати участь?
· В якій мірі програма гарантує знайомство з країною, особливо традиціями, культурою, історією та звичаями регіону, в якому знаходиться приймаюча школа?
· Чи спосіб організації обміну дає можливість постійного контакту та інтеграції між господарями і гостями?
· Як учні, батьки і працівники школи, які не беруть безпосередню участь в обміні, залучені в реалізацію програми і якими будуть їх контакти з гостями?
· Чи передбачається подальша співпраця між школами?
· Володіння опікунами груп польською чи англійською мовами.
· Раціональність і ощадливість запропонованого кошторису обміну.
3. Опікуни ЄШК, які будуть обрані для участі в обміні, зобов’язані утримувати постійний контакт з координатором проекту, з метою отримання повної інформації, яка стосується участі в обміні, а також підготовки детальної програми візиту приймаючої школи.
4. Польська Фундація ім. Роберта Шумана запропонує кожній українській школі партнерську школу з Польщі. Школи з’ясують між собою деталі обміну. З огляду на довготривалу візову процедуру для українців, ми пропонуємо, щоб спочатку польська делегація відвідала Україну. Найголовнішим є те, щоб обміни закінчились не пізніше 25 листопада 2007 року.
5. Школи, чиї ЄШК будуть відібрані для участі в програмі, будуть зобов’язані підписати угоду, в якій окреслені детальні умови обміну. Тому обов’язковим є контакт з координатором. Просимо ознайомитись зі змістом угоди, це дозволить уникнути непорозумінь під час обмінів.

Проект реалізується в рамках програми польської закордонної допомоги Міністерства закордонних справ Польщі в 2007 році. Більше про програму на www.polskapomoc.gov.pl
Більше інформації можна дізнатись у координатора проекту:
Любов Васильчук
euroinfocentre.if@gmail.com
ГЦ "Ділові ініціативи", Центр європейської інформації
вул. Дністровська 26, 2 пов.
тел.: (03422) 2-57-36,
(0342) 77-65-45
тел./факс (0342) 77-65-55
www.di.if.ua

25.08.2007
Проект АЙОРН пропонує участь у щорічному проектові КОЛА НАВЧАННЯ,
Бажаючим отримати анкету учасника,радимо звердатись за адресою serte@i.ua
Наголошуємо,проект міжнародний,участь -тільки англійською мовою.

ENGLISH TIMELINE LEARNING CIRCLES September 2007

Deadline to send in placement forms to Facilitator for placement: Monday, September 12th 2007


Phases Activity Dates
Week 00-0: Start up & Getting Ready


Test of e-mail and login Virtual Campus

After the introduction workshop, teachers prepare their students for participation in the Learning Circle. This involves discussing responsibilities, preparing introductions and working on question formulation strategies that will yield the best content.

Facilitators Chat
Coordinators Chat
Monday September 17th
-
Saturday September 22nd







Friday September 14th
Thursday September 20th


Week 1: Opening the Learning Circle Write and send:
- Teachers letter
- Class letter


Teacher Chat: To set Students Chat by LC Monday September 24th
-
Saturday September 29th


Thursday September 28th
Interaction begins with the first introductory electronic messages. Teachers open the Circle with a chat session and send their first "Hello" message. Students send a Class Letter to the Learning Circle to introduce themselves, their school, community and expectations for the LC.

Week 2 & 3 – Sponsoring a Question

Each class formulates a question* on their Learning circle Theme.


Students Chat All Through per LC and as need arises Monday October 1st
-
Saturday October 13th

Facilitator to help determine date and time
*Teachers and students reflect on what they would most like to learn from interaction with regional experts in other locations. Each class formulates a single question, which they would like to research. This question should as much as possible seek to bring out qualitative responses and meet expectations as defined in the past week. At the end of the second week, classes who are yet to send any messages will be removed after an initial warning from the LC.

Weeks 4, 5, 6 & 7: Sending in responses to Sponsored Questions Each class responds to all the questions from the other classes in the Circle that have been sent within the specified timeline.

Coordinators Chat (Discuss on LC content)

Students Chat All Through per LC and as need arises Monday October 15th
-
Saturday November 10th

Thursday October 31st

Facilitator to help determine date and time
Students and teachers use their expertise and research on their local surroundings to respond to each of the questions raised by other classes in a timely manner.

Week 8 & 9: Summarizing the Circle Responses Write and Send summary to partner schools in your Learning Circle
Monday November 12th
-
Saturday November 24th
Each class collects and analyzes the responses to their sponsored question. They prepare a summary of the responses for the Circle publication. For classes who will be going on holiday, they should also send their Good Bye messages

Week 10: Closing the Learning Circle Send goodbye message to the Circle and Fill in Evaluation

Monday November 26th
-
Saturday December 1st
Students write and send a goodbye message marking the close of the Learning Circle.


22.08.2007
КОНКУРС НА КРАЩЕ ЕСЕ Й МОДЕЛЬ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ В КРАКОВІ

З 5 по 10 грудня 2007 у Кракові буде організовано конкурс на кращу Модель Європейського союзу. Цей проект орієнтований на студентів з Польщі і Європи і його головним завданням є моделювання процесу прийняття рішень у ЄС.
Ми також хотіли б використати можливість, надану цією конференцією, і вивчити погляди й думки молодих людей з усього європейського простору відносно майбутнього нашого континенту і його дивної розмаїтості. Саме тому ми пропонуємо Вам написати коротке есе (3 - 5 сторінок формату Ф4) по одній з наступних тем:
- Інституціональна реформа Європейського союзу
- Вступ Туреччини до Європейського союзу - за й проти розширення ЄС.
- Можливість вступу до Європейського союзу моєї країни (тільки для кандидатів з країн, які не є членами ЄС).
- Як я уявляю собі Європейський союз?
Есе, які Ви надаєте, будуть викладені на веб-сторінці, а також надруковані й поширені поряд з матеріалами, з якими пізніше зможуть ознайомитися всі учасники цього проекту. Кращі есе будуть надруковані в брошурі, присвяченій Моделі Європейського союзу.
Я призиваю всіх і кожного до участі! Будь ласка, надсилайте свої есе (разом з
анотацією, яка заявляє, що Вас - єдиний автор даного есе й
те, що Ви погоджуєтеся, що дані матеріали будуть оброблятися й використатися нами) на цю адресу:
meu.krakow@aegee.krakow.pl до 1 вересня.
Більше докладна інформація на сайті: http://www.aegee.krakow.pl/
З повагою,
Piotr Pepera
e-maіl: pepera@gmaіl.com
tel. : +48 503 096 421

Джерело:
Tri.net News




Сторінки: 1   2   3   4   5   6   7  8   9   10   11  


Розробка сайту: ПП "Ескорт"