This version of the page http://tabloid.pravda.com.ua/focus/471dffd29f56d/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-02. The original page over time could change.
Ківалов – заядлий дайвер, Хомутиннік – підводний мисливець, а Янукович-молодший - водний лижник | ТаблоID
Архів  | Реклама на сайті  | RSS  | Зворотній зв'язок
  • ГОЛОВНА
  • СКАНДАЛ
  • ФОКУС
  • ЛАУНЖ
  • БРЕНД
  • ПЕРСОНА
Фокус
Версія для друку


Ківалов – заядлий дайвер, Хомутиннік – підводний мисливець, а Янукович-молодший - водний лижник

03.07.2007, 14:05
Tablo ID

Як ви думаєте, чого прагне депутатська душа, яка пережила стрес від потрійного розпуску? Ні, не спокою. У політиків – усе навпаки. Як виявилося, вони не можуть жити без екстриму.

Якщо не брати до уваги пристрасть до полювання і гірських лиж, якими страждає ледь не половина української владної верхівки, то на перше місце серед захоплень політиків виходять водні і повітряні види екстриму.

Так, Віталій Хомутиннік любить підводне полювання.

"В аквалангу полюєш на сома або ж великого хижака в морі – це екстрим", - розповідає про своє захоплення Хомутиннік в інтерв’ю "Газеті по-київськи".

Хомутиннік зловив восьминога

"Коли ловиш велику рибу, вона може тебе і потягнути разом з рушницею. Слава Богу, я в небезпечні ситуації не потрапляв. А от мій товариш на глибині 20 метрів полював за рибою і йшов усе глибше і глибше. І не перевірив, скільки в нього повітря в балоні. Виявилося, що недостатньо. Довелося різко спливати, що загрожувало декомпресією. Після такого люди каліками залишаються", - розповів він.

"Звичайне полювання на суші – спілкування з природою, з друзями. Я не намагаюся обов'язково підстрелити дичину. Наприклад, цього року за всю зиму жодного звіра не вбив принципово. Однак із друзями виїжджаю о п'ятій ранку і проводжу цілий день. Я як у тому мультику – взяв фоторушницю і просто фотографуєш тварин".

Найбільш відомими дайверами у Верховній Раді виявилися "регіонал" Сергій Ківалов і нашоукраїнець Петро Порошенко.

Ківалов зробив перше занурення в армії в 1972 році. "Одеські акваторії вивчив напам'ять. Знаю, де, коли і який затоплена човен з часів Другої світової війни", - каже він.

"Більш активно взявся за дайвінг із 1988 року. Той, хто займається цим серйозно, повинен вміти пірнати скрізь. Потім у Криму одержав сертифікат майстра, до речі, один з небагатьох в Україні. Щоб його одержати, здавав найрізноманітнішу "глибину" у різних регіонах. Пам'ятаю, вивезли на катері вночі посередині моря з ліхтарем. А далі по компасу треба виплисти", - розповідає Ківалов.

Великий пірнальник Ківалов

Каже, свого часу пропірнав весь Крим.

"Там набагато чистіше, ніж в Одесі, і видимість краща. Натомість в одеській частині моря я особисто обстежував три затонулі підвідні човни. Щоб побачити красиве море, потрібно пірнати на 17–20 метрів. Добре на Червоному морі. Я занурювався на глибину 49 метрів. Далі сенсу немає – темно. Безодня", - ділиться "регіонал".

На пам’яті Ківалова - декілька небезпечних моментів, пов’язаних з його екстремальним захопленням.

"Пірнали якось групою. В одного з рота кров пішла на глибині 27 метрів. Усі перелякалися. Я був поруч, дав йому свій запасний загубник. Витягти постраждалого потрібно було швидке. Боявся, що мої перетинки можуть лопнути, слух втрачу. Виявилося, що він не попередив, у нього боліли ясна, і під тиском корінний зуб вилетів, відкрилася рана і пішла кров. Пірнати потрібно здоровим", - каже він.

А от БЮТівець Дмитро Видрін всерйоз займався фрі-дайвінгом – без акваланга.

"Пірнання для мене – означає побути у тиші. Життя перевантажене шумом і криками. Зараз пірнаю на 5–10 метрів. А років 5–7 тому міг і на 20 метрів зануритися. Міг затримати подих під водою більш ніж на дві хвилини. Пірнав у Тихому й Атлантичному океанах, Китайському і Жовтому морях. Загалом скрізь, крім Північного льодовитого океану. Головне – не боятися глибини", - каже він.

Лідер УНП Юрій Костенко - всім відомий заядлий альпініст. Майстер спорту, віддав альпінізму 30 років життя.

Костенко: "Краще гір можуть бути тільки гори"

"Дивитися в очі вічності доводиться часто. Я особисто знімав людей з "семитисячника", брав участь у рятувальних операціях у Спітаку. Якось на чемпіонаті Союзу ми два тижні долали стіну висотою 2,5 км, усім було важко, у мене зламані 4 ребра, загинув наш товариш. І от, коли ми вже спускалися в долину, від виду простої зеленої трави у всіх просто були сльози на очах", - розповідає він.

"А коли команда дуже ризикує, щоб врятувати товаришеві життя, – таких моментів не забути, вони змушують дивитися на світ зовсім по-іншому. Гори змушують відкинути звичайні маски, показують, хто справжній лідер, без указів і грошей", - додав Костенко.

Але якщо одних політиків після парламентських буднів тягне у морські глибини, то інших – у небо.

БЮТівця Олега Антипова називають асом у парашутному спорті. Вперше він стрибнув з парашутом у 19 років, коли вчився в льотному училищі, потім під час навчань освоював небесні простори Грузії і Німеччини.

"Деякі роблять зі стрибків з парашутом справжню "страшилку". Але навіть такі давні радянські зразки, як навчальні Д-1, одні з найнадійніших. Я практично не знаю випадків стрибків з летальним результатом. Ногу зламали, дві, але живі залишалися", - розповів він.

Антипов - професійний парашутист

"Пам'ятаю свій перший стрибок – усю ніч напередодні не міг заснути. Один раз у Німеччині я стрибав з 600 метрів, випускаючий підштовхнув, хоча не повинен був цього робити. Я почав обертатися, парашут заплутався і виглядав, як шматок ганчірки. Я почав різати стропи, щоб звільнити купол. Добре, що не відчепив у падінні основний парашут. Слава Богу, залишився цілий. Перед цим на такому ж парашуті, ПД-47, у схожій ситуації загинув начальник взводу", - згадує Антипов.

Головне, каже він, приземлятися одночасно на обидві ноги, інакше не уникнути перелому.

Про те, що Євген Червоненко – професійний гонщик, знають всі. З 1983-го року нинішній губернатор Запоріжжя був членом збірної Української РСР, переможцем і призером етапів чемпіонату Європи.

"Безумовно, небезпечний вид спорту. Але статистика свідчить, що аварії у більшості випадках трапляються через низьку культурну поведінку на дорогах. Гонщик завжди готовий до екстриму, тому що розуміє усю відповідальність і небезпеку, яка його може підстерігати", - каже він.

"ФізкультПревед!"

Не забуває Червоненко й похвалитися наслідками свого екстремального захоплення.

"У мене 34 переломи, пережив три додаткові дні народження, коли був на межі життя і смерті. У 1983-му на Спартакіаді в Литві на 180 кілометрах на годину пішли з траси. Машина дев'ять разів перевернулася і зайнялася. У 1986-му – у Болгарії на чемпіонаті Європи. Потім була складна аварія на гонках в Італії. За кордоном був ще один серйозний випадок, коли моя машина впала зі скелі висотою 22 метри", - розповідає він.

Але крім гоночного спорту, Червоненко любить покататися на лижах. А ще у нього є власний літак, на якому він сам інколи літає з Запоріжжя у Київ.

А от син Віктора Януковича перейняв від батька любов до автомобілів. Шлях Януковича-молодшого до парламенту пройшов через автомайстерню. Там він займався тюнінгом дорогих машин.

Янукович-молодший - екстремальний драйвер

У допарламентський період своєї біографії Вітя Янукович ганяв на авто на великій швидкості.

Але крім любові до машин, син прем’єра має ще кілька досить екстремальних захоплень.

"У своєму житті я займався багато чим: і стендовою стріляниною, і автокросом, і рукопашним боєм", - розповів він якось в інтерв’ю ТаблоID.

Крім того, Янукович-молодший любить водні лижі.


Фото "Газеты по-киевски", з особистих архівів Червоненка і Януковича-молодшого


Повернутися до рубрики ФОКУС
www.goldenman.com.ua
Коментарі
Выдать депутатам по бумажному парашюту и нах с аэроплана
19.07.2007 17:06
а еще лучше один на двоих, тогда одна половина порвет другую еще в самолете.
О, придумал реалити шоу!
Собрать депутатов в одном большом самолете, а парашютов дать в два раза меньше (или даже в три!) чем рыл, и в прямом эфире передавать их "дебаты".
Скайдайвер
16.07.2007 23:27
Для справки - закрутка под круглым куполом типа Д1 - абсолютно не критичная вещь, купол полностью наполнен, только стропы внизу перекручиваются, как на веревочной качели. Потом сами раскручиваются. Жалко что не перерезал ))))

Но если друзья-региона
Скайдайвер
16.07.2007 23:20
"ПоФФесиональный парашУтист" Антипов несет полный бред.

"Я почав різати стропи, щоб звільнити купол. Добре, що не відчепив у падінні основний парашут. Слава Богу, залишився цілий."

понимать следует так "меня долго на могли выпихать из самол
kY.
14.07.2007 11:36
Как они все уже заебали. Да они на народ плювать хотели. Сын Яныка кон-же арендовал эти все тачки, ониж бедные, тока на жизнь и хватает. блядь когда они уже все на хуй поразбиваются, потонум, подохнут и т.д. и т.п.
фанат кивалова
13.07.2007 13:59
Пидрахуй- ржак!!!!!!! так смеялся, аж плохо стало. Крэйзи фрог! Ды-дым-дым-дым-да-да!! Серйога, ми з табой!!!!!!!!!!!!!!
Подивитися всі (28)
Ім'я:
Коментар:
Залишилось 500 символів
Интересные Факты от RedTram
Загрузка...
Міс Інтернет

10.12.2007

Всі учасниці другого туру "Діамантової корони"

 
Місячний гороскоп

У понеділок шукайте розгадку у снах

31 грудня 2007

 
Новини

Анжеліну Джолі визнали найповажнішою, а Мадонна потрапила до чорного списку

Тіна Кароль обійшла Білик, а "Бумбокс" випередив "Океан Ельзи" і "ВВ"

Анжеліка Рудницька зібралася порвати Раду Європи

Шон Пенн розлучається з зіркою "Санта-Барбари"

Олег Скрипка і міністр культури претендують на Шевченківську премію

Джессіка Альба знову найкраща

Усі новини
Фоторепортажі

28.12.2007

У Києві обирали кращу топ-модель

 

27.12.2007

Тіна Кароль написала книгу про зірок шоубізу

 

27.12.2007

Богатирьова прийшла на дискотеку до Ющенка

 

27.12.2007

Шоптенко вперше відсвяткувала день варення

 

26.12.2007

"ВІА Гра" знову світить трусиками

 

25.12.2007

Аріна Домскі і Паперник шукають кохання

 
Стрічка фоторепортажів

Как заплатить меньше?
Цифровые фотоаппараты
Мобильные телефоны
Мониторы
КПК (PDA)
Ноутбуки
DVD-плееры
MP3-плееры
Стиральные машины
Пылесосы
Холодильники
LCD-телевизоры

Модные новости
www.dress-code.com.ua
Головна  |  Скандал  |  Фокус  |  Лаунж  |  Бренд  |  Персона
Архів  |  Реклама на сайті  |  RSS  |  Зворотній зв'язок
©2005 — 2007, Табло ID. У разі використання матеріалів сайту
посилання на tabloid.com.ua є обов'язковим.
Дизайн — студія  
weblog.com.ua