This version of the page http://icps.com.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-01. The original page over time could change.
МЦПД -=- Головна сторінка



[ реклама на сайті ]

Тема тижня
 

Поліпшення законодавства – шлях до забезпечення ґендерної рівності

Упродовж двох місяців експерти МЦПД у рамках проекту “Сприяння законодавчому забезпеченню ґендерної рівності в Україні” проводили прес-конференції в обласних центрах України. На заходах експерти Центру представляли розроблені концепції законопроектів: “Про недопущення дискримінації за ознакою статі” та “Про внесення змін і доповнень до деяких законів України” (щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків). На думку керівника проекту, старшого економіста МЦПД Ольги Романюк, ухвалення цих законів дасть змогу українському суспільству наблизитися до міжнародних стандартів ґендерної рівності

Далі   »»

Опитування
 

Ставлення населення до бізнесу

Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) представляє результати всеукраїнського опитування населення “Реформи, бізнес і політика”, проведеного на замовлення МЦПД Центром “Социс” за підтримки Інституту соціології НАНУ. Результати опитування дали нам змогу зробити такі головні висновки...

Далі  »»

Новi публiкацiї
 

Оцінка наслідків угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС

Вийшла друком книга “Оцінка наслідків угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС”, в якій аналітики Центру виклали аналіз можливих наслідків угоди для кожного із зазначених секторів економіки, позиції зацікавлених сторін щодо угоди та рекомендації для переговорів України з ЄС. Документ підготовано в рамках проекту “Консультації щодо Угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС”, який МЦПД здійснював за підтримки Шведської агенції міжнародного розвитку (SIDA) та програми “Ініціатива реформування місцевих органів влади та державних послуг” (LGI) Інституту відкритого суспільства (OSI).

Далі  »»

 

Майбутнє економіки України

Однією з ключових вад державної економічної політики в Україні є брак сфокусованості на стратегічних пріоритетах. Ми постійно розриваємося між численними проблемами сьогоднішнього дня та бажаннями досягти економічного прориву по всіх фронтах. Проте в умовах обмежених ресурсів такий підхід приречений на поразку. Мета цієї книги – визначити головні пріоритети економічної політики України з огляду на її конкурентні переваги та ті можливості, що відкриває світ для нашої країни. Ми визначили три ключові напрями, які можуть забезпечити прискорений економічний розвиток: технологічні інновації, аутсорсинг, освоєння транспортних магістралей “Європа–Азія”.

Далі  »»

 

Уроки демократії: світовий досвід для України

Збірник статей “Уроки демократії: світовий досвід для України” – це найкращі приклади досвіду функціонування політичних інститутів у розвинених демократіях. Їх зібрано, щоб показати, якими саме мають бути ці інститути для того, аби вільна політична конкуренція збільшувала ефективність державного управління. Останні події в Україні засвідчили, що державні інституції виявилися не готовими до роботи в умовах жорсткої політичної конкуренції. Демократичні свободи без правил і процедур перетворюють свободу на свавілля, замість принципу верховенства права діє право сильнішого, а система державного управління виявляється неефективною. Як інститути влади мають функціонувати в умовах жорсткої політичної конкуренції? Які демократичні процедури допомагають ефективніше працювати урядовій машині? Що потрібно для того, щоб політична ситуація залишалася стабільною? Відповіді на ці та іншi запитання знайти у збірнику статей.

Далі  »»


 
 
Новини МЦПД
17 грудня 2007 року

Іспанія–Україна: перспективи партнерства

23 листопада 2007 року

Віра Нанівська – у сотні найвпливовіших жінок України

Архiв новин »»

Коментарi аналiтикiв
6 жовтня 2007 року

А що після виборів?

4 липня 2007 року

2007 року українська економіка зросте на 8%

20 червня 2007 року

Синхронізація вступу України до СОТ з іншими країнами недоцільна

Архів коментарів »»

Нове на сайтi
25 грудня 2007 року

Вісник Центру № 391 Поліпшення законодавства – шлях до забезпечення ґендерної рівності

24 грудня 2007 року

Політичний коментар №54 (грудень)

26 жовтня 2007 року

Квартальні передбачення № 41, (четвертий квартал, 2007)

22 жовтня 2007 року

Майбутнє Одеського припортового заводу: варіанти державної політики (аналітична записка)

9 жовтня 2007 року

Презентація: "Поточні економічні тенденції та прогноз на 2007-2010 роки"


  

Надсилайте менi iнформацiю про оновлення цього сайту за адресою:

   
  


 




Адреса: вул. Пимоненка, 13a (вхід з вул. Студентської), Київ, 04050
E-mail:
Телефони: (044) 484-4400, 484-4401
Факс: (044) 484-4402

Дизайн:
Програмування:
Iгор Тимошенко