Номер 090 за 23.05.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

Термометри оскаженіли
Лікарі радять рятуватися від спеки не «газировкою» і пивом, а соком і підкисленою водою
Наталя РОТАЙ   

На Україну напала велика спека. За даними Гідрометцентру, цього понеділка в Києві було зафіксовано найвищу за останні 70 років температуру повітря — 38 градусів. Спека протримається до початку червня, лише незначне похолодання очікують 3—4 червня.


З голоду помремо, але продамо «по понятіям»!
Директор Міжнародного інституту приватизації, управління власністю та інвестицій Олександр Рябченко — про особливості роздержавлення по-українськи
Юрій ПАТИКІВСЬКИЙ   

Українська економіка не перестає дивувати політиків та їхніх постійних клієнтів iз числа електорату. Мовляв, у нашій загадковій державі масштабна політична криза ніяким чином не впливає на розвиток економіки. Тобто, влада перебуває у стійкому паралічі, а народне господарство нарощує обсяги — а це значить, що ми унікальні, неповторні, невмирущі. Експерти пояснюють стан справ простіше: світові ціни на метал нині зростають, а Україна належить до числа найбільших експортерів цієї продукції. Ось вам і відсотки зростання ВВП.
Натомість, навіть неозброєним оком помітно, що вітчизняна економіка після короткого періоду відносної прозорості все глибше входить у «тінь». А це значить, що грошовий та майновий потенціал успішно розпорошуються поміж зацікавлених осіб. Приватизація, яку вважають дзеркалом здоров'я економіки, останнім часом демонструє зовсім «нездорові» результати — лише дивний продаж «Луганськтепловоза» чого вартує! А нині долю монстра тепловозобудування готується повторити Одеський припортовий завод. Ті ж самі експерти не можуть второпати — чому підприємство оцінили так дешево?!
Свою точку зору на процес роздержавлення в Україні висловив один із них — доктор економічних наук, у минулому —народний депутат України та голова Контрольної комісії з питань приватизації.


Заходьте завтра
Робоча група своє зробила, але Президент і Прем'єр ще не домовилися
Дмитро ЛИХОВІЙ   

«Цього тижня українська громада та закордонна громадськість почують дату дострокових виборів, — сказав Віктор Ющенко, виступаючи вчора на Чернечій горі у Каневі. — Хай виборець чинить суд над політичними зрадниками».


Тіхо! Ідьот Табачник!!!
Або деякі спостереження з 52-го міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві

Нарешті Україну запрошено почесним гостем на 52-й книжковий ярмарок до Варшави. У моїй уяві постала ідилічна картина. Ура! Гримлять барабани, сурмлять сурми, польською столицею курсують цілі колони сивочолих і молодих, славетних і невизнаних, але головне — дуже цікавих для Європи українських письменників і видавців. А за ними назирці ходять їхні колеги з усіх країн Європи, вони спілкуються, обмінюються думками щодо сучасних літературних процесів, укладають угоди із закордонними видавництвами...


Відчуй себе королевою
Скільки коштує вбрання для випускного балу та аксесуари до нього

Промине якийсь тиждень, і по всій країні пролунає останній шкільний дзвоник. Про що у ці дні думають одинадцятикласники? Ну, звісно ж, про останні контрольні, екзамени, вибір майбутньої професії. А ще — про випускний вечір, який теж не за горами. І кожній дівчині — чи вона кругла відмінниця, чи «хронічна задовільниця» — хочеться на цьому вечорі мати якнайкращий вигляд. Та й юнакам напевне не однаково, яке враження справлять вони на присутніх, одягнувши перший у своєму житті дорослий костюм.
На щастя, сьогоднішнім випускникам, на відміну від тих, хто закінчував школу у вісімдесяті чи на початку дев'яностих років, немає потреби, висолопивши язика, бігати по магазинах у пошуках підходящої тканини, фурнітури, взуття. Не лише у столиці, але й у невеличких містах сьогодні діє ціла індустрія послуг для випускників. Хочеш — купуй все в готовому вигляді. Хочеш — ший на замовлення чи просто візьми сукню на прокат. Iз зачіскою та макіяжем — теж жодних проблем.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Світ
Економіка
Гаманець
Людина
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

28 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3305 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2049 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)