Номер 030 за 16.02.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

Не футболом єдиним?
Безуспішно повболівавши за «Шахтар», Прем'єр-міністр Віктор Янукович продовжив свою робочу поїздку Донецьком і зізнався, що українська економіка ще не в тому стані, аби піднімати зарплати та соціальні виплати
Павло КУЩ   

«Де б собі таку роботу знайти?» — мабуть, спантеличено чухали потилиці пересічні громадяни після того, як з'явилося повідомлення, що в ході робочої(?) поїздки до Донецька Прем'єр-міністр Віктор Янукович відвідає єврокубковий матч «Шахтаря» проти французького «Нансі». А уболівальники відразу спохмурніли і не приховували свого роздратування. Бо цей «VIP-фан» із певних часів має репутацію невезучого і тому не зовсім бажаного гостя на домашніх євроматчах гірників. Приміром, рік тому, теж у лютому, уболівальник Янукович зi схожою помпою прибув до Донецька на поєдинок «Шахтаря» і знову ж таки із французькою командою «Лілль». Той двобій завершився «сухою» нічиєю, що означала поразку — гірники припинили виступи в Кубку УЄФА.


Безпека віри
Радник секретарiату Президента Олександр Саган: Питання помісності православ'я відповідає Конституції України і чинному законодавству щодо національної безпеки
Ярослава МУЗИЧЕНКО   

Словосполучення «Помісна церква» нині у всіх на слуху. Хтось бачить у такому статусі відновлення справедливості щодо православних київської традиції, хтось — перешкоду власним політичним планам. Які ж перспективи відкриє визнання Української Помісної православної церкви з центром у Києві для звичайних віруючих і просто громадян України? Про це — наша розмова з доктором філософії, фахівцем iз історії православ'я та політології релігії, радником секретаріату Президента Олександром Саганом.


Вибрані діти
Торік неодружений нащадок відомого українського ученого і літератора Петра Гулака-Артемовського став батьком — відразу трьох дочок і сина
Іван КРАЙНІЙ   

За усталеними ознаками благополуччя, Віктора Гулака можна вважати людиною успішною. Він багато чого досягнув: побудував у Підгірках, на околиці Калуша, добротний двоповерховий особняк, поруч виростив великий сад, обладнав на обійсті добре знану серед місцевих автолюбителів приватну станцію техобслуговування. Щоправда, із сім'єю не склалося — ніби наврочено. У молодості одружувався двічі, але обидва шлюби були нетривалими: чи то жінки траплялися з надмірними «гедзями», чи він сам занадто ідеалізував образ уявної супутниці життя — хто його знає. Втретє ставати на рушничок примхливого щастя було вже, зізнається, трохи лячно.
Тому звик сам собі бути господарем. Але з роками все частіше приходила думка: для кого стараюся, кому передам досвід і свою справу? Твердо вирішив усиновити спадкоємця. Та здійснити цей вимріяний намір виявилося справою непростою. І не тільки через особливості бюрократичних процедур. Важко було зробити вибір серед вихованців Долинського дитбудинку, куди навідувався кілька разів. «До цього процесу я навіть залучив свою куму Галю, — пригадує він минулорічні події. — Відчув, що це — надто велике емоційне напруження, коли на тебе дивляться десятки дитячих очей із невимовленим благанням: «Візьми мене».
Додому він привіз чотирьох — Романа, Аліну, Іванку та Інну. Сталося це торік, 15 вересня.


Тамара Гундорова: Епоха постмодерну вже закінчується
Розмова з академічною жінкою
Євгенія КОНОНЕНКО   

Тамара Гундорова належить до тієї нечисленної групи українських інтелектуалів, яким пасують прикметники —незашорений, розкутий, незаангажований. Це та дослідниця, яка пише праці з літературознавства, цікавіші за літературу. Вона користується повагою у «нових», а старі ніяк не можуть знайти потрібну формулу, щоб її затаврувати.
Ми з Тамарою п'ємо пиво в ресторанчику мережі «Два гуся», на Хрещатику, найближчій до Інституту літератури «демократичній» точці і розмовляємо про українську класику та різні спроби її сучасного прочитання.


Андрій Соколовський: Я кращий, але для мене принципово це доводити
Чемпіон України зі стрибків у висоту розповів «УМ», чому він просто не може не здобути медаль на наступнiй першостi Європи
Андрій ФОМЕНКО   

Стрибун у висоту Андрій Соколовський уже тривалий час входить до світової легкоатлетичної еліти. Щоправда, з медальними здобутками у складі збірної України у хлопця з Вінниці складається не так успішно, як на комерційних турнірах, i не так, як того хотілося б нашій Федерації легкої атлетики, прихильникам Соколовського, та і йому самому. Тим часом у січні в німецькому місті Вупперталь Андрій показав кращий на той час результат сезону у світі — 235 см, минулого понеділка виграв чемпіонат України, а тепер серйозно налаштований взяти медаль на континентальній першості, що стартує за два тижні в Англії. Про все це і загалом про своє життя у спорті Соколовський розповів кореспондентові «УМ», від'їжджаючи з Сум.


Тіло у часі і просторі
Пошук рецептів виживання кінематографісти спрямовують у бік жінок
Сергій ТРИМБАЧ   

Офіційна частина фестивальної програми у середу завершилась позаконкурсним фільмом «300» Зека Снайдера. Досидіти фільм до кінця було понад мої сили — цей комп'ютерний балет про дужих спартанців і їхні подвиги дивитися можна, здається, тільки у підлітковому віці. Картина доволі швидко виходить в український прокат, і хай нею насолоджуються ті, кому її й адресовано — діточки. Навіщо було показувати це на Берлінському фестивалі — зрозуміло (розкрутка стобісова), хоча все ж можна було виявити більшу вибагливість.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Людина
Релігія
Культура
Спорт
Зірки
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

28 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3305 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2049 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)