Номер 058 за 30.03.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

«Ніч» серед білого дня
Учора земляни спостерігали затемнення Сонця
Наталя РОТАЙ   

У далекому дитинстві ми коптили над свічкою уламки скла, щоб без шкоди для очей побачити картину поступового зникання сонця з ясного неба. Вчора ми з колегами скористалися звичайнісінькою дискетою, яку навіть не довелося ламати в пошуках чорної плівки — маленький шмат фільтра відкривався без шкоди для «тридюймівки». Земляни слідкували за затемненням сонця по-різному: хтось, як журналісти «УМ», дивився через вікно «курилки», хтось — із зали обсерваторії, хтось залазив на дах будинку чи піднімався в небо на повітряній кулі.


Повний перерахунок? Не смішіть!
Невдахи виборів-2006 не придумали нiчого оригiнальнiшого, як заявити про фальсифікації й вимагати по-новому порахувати голоси
Зоряна КРІТ   

Надія вмирає останньою, тому доводити до її смерті не хочеться нікому. Тим паче, якщо за цією надією стоять великі гроші, витрачені на виборчу кампанію й отримані від її спонсорів не за красиві очі, а за мандат народного депутата. А деякі політичні сили витратили на виборчу кампанію дуже, дуже багато спонсорських коштів...


Алчевськ. Початок відлиги
У «замороженому» місті Партія регіонів та її висуванець-мер із тріском провалилися. А на коні — представники бізнес-імперії «ІСД» та її партії «Еко +25%»
Михайло БУБЛИК   

Вибори, які щойно завершилися, підтвердили суцільне домінування на Луганщині Партії регіонів (а якщо точніше — все тієї ж старої «комсомольської» номенклатури радянської доби, яка тепер перефарбувалася в синьо-білі кольори). Остаточно голоси не підраховано, однак уже зрозуміло, що ПР набирає більше 70%. Це загалом по області. Але, як кажуть, є нюанси, і найпомітніший із них — уже всесвітньо відомий Алчевськ.


Троє в човні. Не враховуючи роздумів про четвертого...
СПУ та частина «НУ» підтвердили, що більшість буде «помаранчевою»
Володимир СЕМКІВ   

Майбутня парламентська коаліція формуватиметься-таки з тих сил, які стояли на революційних барикадах півтора роки тому. До цього схилилися керівні органи кількох політичних сил, які збираються долучитися до нової більшості — блоку «Наша Україна» та Соціалістичної партії. З Блоком Юлії Тимошенко все саме собою є зрозумілим: найпопулярніша серед виборця «помаранчева» сила була готова підписати угоду про утворення тріумвірату ще в першу ніч підрахунку голосів, із 26-го на 27 березня.


Спершу думай про Київ, а потiм — про пенсiю
Чи стане Александр Кваснєвський радником Ющенка?
Антін БОРКОВСЬКИЙ   

Польща, будучи стратегічним союзником України, напружено очікувала на наші парламентські вибори. Але б які не були їхні результати, Польща залишиться прихильною до України. Польський президент Лех Качинський в інтерв'ю «УМ» зауважував, що готовий співпрацювати з будь-яким українським урядом. Але упродовж кількох післявиборчих місяців співпраця двох країн таки може сповільнитися чи навіть спаралізуватися. Попри оптимізм Качинського щодо перспектив польсько-українського стратегічного партнерства, тут відчутно бракує колосальної енергії та міжнародного досвіду його попередника — Александра Кваснєвського.


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Версії
Вибори-2006
Світ
Економіка
Суспільство
Минуле і думи
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

28 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3305 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2049 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)