This version of the page http://www.isu.org.ua/catalog-2/i_id-122/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-26. The original page over time could change.
Фонд "Інформаційне Суспільство України" - Про фонд
 
РУС  УКР  ENG 
Про фонд
Команда
Новини
Діяльність
ЗМІ про нас
Бібліотека
Фотогалереї
Корисні лінки
ПРО ФОНД
УЧАСТЬ

Innopolis - Інновації та інвестиції

Портал "Інформаційна Україна"

Електронна Україна

Журналіст Інформаційного суспільства

Wsis Award

Global Knowledge Partnership
 
Про Фонд
 

Фонд «Інформаційне Суспільство України» - неурядова, неприбуткова організація, що розпочала свою діяльність на початку липня 2001 року.
Основна мета створення - всебічний розвиток інформаційного суспільства Україні шляхом реалізації проектів міжсекторального (держава, бізнес, громадськість та наукове середовище) співробітництва.

З історії створення Фонду
Ще в 2000 році, коли ми тільки починали замислюватися над ідеєю створення нашої організації, у нас виникла дискусія щодо майбутньої назви. Інформаційне суспільство було дещо „не в моді" в Україні. Про нього небагато людей чуло та ще менше знало. Світ тільки-но починав усвідомлювати реальне значення змін, що відбувалися. Та ми вирішили, що назва має відображати ту справу, якій ми збиралися присвятити частину свого життя, свою діяльність, а саме - формування інформаційного суспільства України. Ми йшли нелегким шляхом. Нас не зустрічали з обіймами у світі, не чекали з хлібом та сіллю в Україні. Кожен, хто працював та продовжує працювати в нашій команді, зробив для нашої країни мабуть більше ніж інші за все життя. Ми горді, що були першими, і щасливі від того, що сьогодні не одні.

Команда Фонду складається з молодих небайдужих людей, яких об'єднує ідея розвитку інформаційного суспільства в Україні. Фахівці Фонду беруть участь у чисельних вітчизняних та міжнародних конференціях з проблем ІКТ та інноваційного розвитку, займаються підготовкою аналітичних матеріалів, висвітлюють існуючі проблеми в IT галузі на сторінках ЗМІ, підтримують українські інноваційні проекти.

Наша місія
Усвідомлюючи зміни, що відбулися протягом останніх років в України, ми з упевненістю констатуємо той факт, що інформаційне суспільство України відбулося. Разом із усіма, хто впродовж останнього десятиліття активно працював над його формуванням в Україні, наша команда також розуміє існуючу нагальну потребу в його якісному наповненні. Світовий розвиток сьогодні вимагає від України пошуку інноваційних підходів до власного шляху розвитку. Ми не стоїмо осторонь процесів, що відбуваються в України і бачимо своєю місією реалізацію стратегії інформаційного суспільства.

 

ІНФОРМАЦІЙНЕ СУСПІЛЬСТВО: БАЧЕННЯ СВІТУ
(з документів ВСІС (Женева))

Ми, представники народів світу... проголошуємо наше спільне прагнення і рішучість побудувати орієнтоване на інтереси людей, відкрите для всіх і спрямоване на розвиток інформаційне суспільство, у якому кожний може створювати інформацію і знання, мати до них доступ, користуватися й обмінюватися ними, дозволяючи окремим особам, громадам і народам повною мірою реалізувати свій потенціал, сприяючи своєму сталому розвиткові і підвищуючи якість свого життя

Ми знову підтверджуємо, як необхідну основу інформаційного суспільства і, як це викладено в статті 19 Загальної декларації прав людини, що кожен має право на свободу переконань і їх виявлення; що це право включає свободу безперешкодно дотримуватися своїх переконань та свободу шукати, одержувати і поширювати інформацію та ідеї будь-якими засобами і незалежно від державних кордонів. Спілкування є одним із основних соціальних процесів, однією з базових людських потреб і основою будь-якої соціальної організації. Це - стрижень інформаційного суспільства. Кожен, де б він не знаходився, повинен мати можливість брати участь в інформаційному суспільстві, і нікого не можна позбавити пропонованих цим суспільством благ.

Ми визнаємо, що наука відіграє центральну роль у розвитку інформаційного суспільства. Багато складових елементів інформаційного суспільства є результатом наукових і технічних досягнень, що стали можливими завдяки спільному використанню результатів досліджень.

Ми визнаємо, що освіта, знання, інформація і зв'язок складають основу розвитку людини, її ініціативності і благополуччя. Більше того, інформаційні і комунікаційні технології (ІКТ) мають безмірний вплив на майже всі аспекти нашого життя. Стрімкий прогрес цих технологій відкриває зовсім нові перспективи досягнення більш високих рівнів розвитку. Здатність цих технологій послабити вплив багатьох традиційних перешкод, особливо пов'язаних із часом та відстанню, вперше в історії дає змогу використовувати потенціал цих технологій на благо мільйонів людей у всіх куточках земної кулі.

Ми зобов'язані втілити в життя наше спільне бачення інформаційного суспільства для себе і для майбутніх поколінь. Ми визнаємо, що молоді люди є майбутнім трудовим ресурсом і провідними творцями ІКТ та тими, хто найшвидше опановує ІКТ.

Шляхи реалізації  
Активна співпраця з усіма секторами суспільства: державними, неурядовими, громадськими організаціями, бізнесом, науковим середовищем для створення сприятливих умов у сфері інноваційного розвитку, освіти, інформаційної політики, IT-бізнесу, соціальної та громадської роботи.

Наша команда професійно об'єднує управлінську ініціативу, знання, досвід, фінансові потоки та спрямовуємо їх у розвиток соціальної сфери, політики розвитку інформаційного суспільства, а також надає різноманітну допомогу, починаючи від консультацій й закінчуючи матеріально-технічним забезпеченням.

Мотивація
Ми переконані, що інформаційне суспільство активно впливає на всі сфери життєдіяльності, а також рівень добробуту кожного громадянина нашої держави. Сьогодні Україна має потребу в осмисленій програмі реальних дій щодо розвитку інформаційного суспільства, стратегії розвитку держави, з побудовою рівноправних стосунків між усіма секторами сучасного суспільства, з активним використанням сучасних знань.

Основним принципом реалізації поставленої місії є:  
Реалізація проектної діяльності самостійно або спільно з представниками державних установ, інших громадських організацій, бізнесом та науковим середовищем з метою реалізації місії нашої організації. Надання консультаційної та організаційної допомоги всім тим, хто своєю діяльністю сприяє формуванню і розвитку інформаційного суспільства України, інтеграції України в глобальне інформаційне суспільство, розвитку держави, її економічного та інтелектуального потенціалу.

Базуючись на заявленій місії і керуючись у своїй діяльності принципами Загальної Декларації Прав Людини, Окінавської Хартії Глобального Інформаційного Суспільства, Європейської Концепції побудови Інформаційного Суспільства та документами Всесвітнього Саміту з питань інформаційного суспільства, довгостроковими цілями Фонду визначено:

  • Формування і розвиток інформаційного суспільства України, сприяння інтеграції України в глобальне інформаційне суспільство.
  • Активна участь у формуванні державної політики щодо розвитку інформаційного суспільства в Україні.
  • Формування суспільного усвідомлення важливої ролі побудови стабільного інформаційного суспільства.
  • Сприяння міжнародній співпраці у процесі розвитку інформаційного суспільства.
  • Популяризація можливостей мережі Інтернет, як загальнодоступного середовища накопичення, поширення інформації та знань, а також як інструменту отримання зручних сервісів та послуг.
  • Сприяння розвитку науки та освіти, реалізація науково-освітніх програм.
  • Сприяння проведенню різних заходів щодо впровадження інформаційних технологій у систему освіти України.
  • Сприяння розвитку культури, у тому числі, реалізації програм національно-культурного розвитку.
  • Надання допомоги талановитій молоді в сферах культури та науки.
  • Залучення інвестиційних, технічних та фінансових ресурсів для практичної реалізації проектів Фонду.

Досягнення поставлених цілей допоможе Україні ввійти у співтовариство технологічно й економічно розвинутих країн світу зі збереженням своєї національної самобутності і незалежності, культурних традицій із адаптацією загальносвітових стандартів до сучасних умов розвитку нашої держави.

ПОТОЧНІ ПРОЕКТИ ФОНДУ
Innopolis - Інновації та Інвестиції

Фонд «Інформаційне Суспільство України» в рамках програми сприяння розвиткові інноваційної та інвестиційної діяльності в Україні реалізує проект «Іннополіс – Інновації та Інвестиції» www.innopolis.info

Проект «Електронне урядування регіону»

Всеукраїнський фонд «Інформаційне Суспільство України» протягом останніх п’яти років займається реалізацією проектів, спрямованих на розвиток в Україні інформаційного суспільства та створення системи електронного урядування. Саме тому Фонд виступив ініціатором реалізації загальнонаціонального проекту «Електронне урядування регіону», який передбачає створення на рівні областей, районів, міст систем електронного урядування.

Всі проекти

При передруці інформації у паперовому або електронному вигляді, посилання на www.isu.org.ua обов`язкове.


Розробка сайту
агентство Малем
Фонд "Інформаційне суспільство України"
Україна, 01034, м. Київ, вул. Паторжинського 6
Тел/Факс: (+380 44) 502 - 00 - 53
e-mail: isu@isu.org.ua