This version of the page http://www.ntu-kpi.kiev.ua/about/sport.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-22. The original page over time could change.
Спортивне життя НТУУ КПІ
wap укр рус eng
Новини Пошук Гостьова книга Випускники FAQ Оголошення Працевлаштування

Спортивне життя

У Національному технічному університеті України "КПІ" історично склалися славні спортивні традиції, які підтримувались і збільшувались протягом усієї історії вузу.

Вже з 1909 року в інституті почали діяти спортивні секції з легкої атлетики, гімнастики, фехтування, боксу, боротьби, вітрильного спорту, ковзанів та лиж.

У повоєнні роки КПІ став провідним вузом у постановці фізичного виховання і спорту серед вузів колишнього СРСР. Викладачі та спортсмени брали участь у значній кількості командних і індивідуальних змагань; у його стінах навчалися такі видатні спортсмени та тренери, як В.Лобановський, Олімпійська чемпіонка з гімнастики Л.Латиніна, Олімпійський чемпіон з веслування С.Нікольський, призер світової першості з веслування А.Мариськіна та інші. Деякі з них тепер представляють Україну і місто Київ за кордоном.

У наш час багато спортивних команд НТУУ "КПІ" є лідерами у своїх видах спорту не тільки в Україні, а в Європі та усьому світі.
Серед них:

Команда майстрів клубу "Політехнік", перша з утворених команд із регбі в Україні, була організована в 1962 році. Учасниця всіх чемпіонатів України, які проводяться з 1965 року. Абсолютний лідер вітчизняного регбі останні сім років. Вона десять разів ставала переможцем чемпіонатів України (1975р., 1976 р., 1989 р., 1991-1997 р); фіналіст кубку колишнього Союзу у 1976 році, володар усіх проведених Кубків незалежної України. Команда "Політехнік" – учасниця і переможець багатьох міжнародних турнірів: "Кубок Миру" у 1989 році у м.Гавріжові (Чехія), турніру "Miller Cup" у м. Міллуокі (США) у 1994 році у м. Бенідорм (Іспанія).

Більшість гравців команди "Політехнік" входять до Національної збірної команди України з регбі, яка бере участь у чемпіонаті Європи та відбіркових матчах Кубку Світу 1999 року.

Баскетбольний клуб “Політех-Баскет" було організовано у вересні 1996 року. Його команда є учасником чемпіонату України серед команд вищої ліги. Команда ветеранів-баскетболістів була переможцем Кубку України пам’яті майстра спорту міжнародного класу Миколи Баглея (1996 р.), а в 1997 році завоювала звання чемпіона м.Києва.
Президент клубу Г.Устименко.

Клуб із важкої атлетики "Політех-Атлет" було утворено в 1996 році.

Член клубу Л.Іванова у 1997 році завоювала звання чемпіонки України з пауерліфтингу, а Ю.Костенко став чемпіоном України в 1998 році.

Ветерани клубу професор Б.Ковальський, канд.техн.наук Ю.Попадюха та декан факультету С.Сичьов завоювали звання чемпіонів України з важкої атлетики в 1997 році.

Клуб "Талісман" КПІ було утворено в 1980 році силами завідуючого кафедрою фізичного виховання доцента А.Некрашевича та викладача цієї ж кафедри Т.Пасічною з метою розвитку нового оздоровчого масового виду спорту – ритмічної гімнастики, а з 1992 року і спортивної аеробіки.

Спортивна аеробіка досить динамічно розвивається і досягла серйозних успіхів на міжнародній арені. Команда щорічно бере участь в усіх міжнародних змаганнях із цього виду спорту і займає призові місця.

Визначним є той факт, що майже всі члени команди України є вихованцями клубу “Талісман”, який є базовим клубом Федерації України зі спортивної аеробіки.

Директор клубу “Талісман” і Президент Федерації аеробіки Т.Пасічна.

Хокейний клуб "Політех-Яся" організовано в 1984 році. Його команда була учасником всіх чемпіонатів України протягом 1992-1998 років і займала призові місця. Крім того, у 1993, 1997 та 1998 роках вона досягла перемоги на міжнародному турнірі у Польщі, а в 1996 році була призером Кубку Європи.

Президент клубу С.Журавльов.

Команда з хокею на траві "Політехнік-Аврора" була організована в 1987 році. З 1992 по 1998 рік вона є призером чемпіонатів України, а в 1996 та 1997 роках була володарем Кубку України, у 1997 році завоювала Кубок Кубків Європи.

Президент команди А.Литвинюк.

Міні-футбольний клуб "Кій-Політехнік" з 1996 року виступає у вищій лізі національної першості України, де займає місця у першій десятці. У 1996 році був срібним призером міжнародного турніру "Кубок Київської Русі".

Спортивний клуб "Політех-боксінг" за шість років свого існування зростив і виховав спортсменів високого класу, які представляють Україну та її столицю на чемпіонатах світу і Європи.

Великою 2-11-2007исті запрошення на престижні міжнародні змагання з боксінгу. Такої честі удостоїлись представники клубу: заслужений тренер України В.Шевченко, майстер спорту міжнародного класу В.Сидоренко, А.Хачатерян та інші.

Працюють секції "Альпінизму та туризму".
Президент клубу С.Хачикян.

2000-2008 ©, Національний технічний університет України "КПІ"
Україна, 03056, м.Київ-56, проспект Перемоги, 37
Довідка телефонної станції НТУУ "КПI" - (+38 044) 236-79-89
Супроводження: Лабораторія Інформ, КПІ-Телеком
2-11-2007