This version of the page http://www.ntu-kpi.kiev.ua/about/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-22. The original page over time could change.
НТУУ КПІ
wap укр рус eng
Новини Пошук Гостьова книга Випускники FAQ Оголошення Працевлаштування

Звернення ректора НТУУ "КПI"

Ректор НТУУ "КПI", Академік Національної академії наук України, доктор технічних наук, Заслужений діяч науки і техніки України, Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, Лауреат премії В.М.Глушкова НАН України,
професор Згуровський Михайло Захарович
тел.: 236-69-13, 241-97-07
e-maіl: mzz@ntu-kpі.kіev.ua

Маю честь представити вам один із найстаріших і найбільших технічних університетів світу - Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут", запросити вас на навчання та запропонувати співробітництво в науково-технічній сфері.

В університеті функціонують 20 навчальних факультетів, 9 навчально-наукових інститутів, 13 науково-дослідних інститутів і 14 наукових центрів, де працюють 44 академіки і члени - кореспонденти академій наук, біля 2500 професорів, доцентів і викладачів, навчається 41700 студентів, у тому числі біля 1500 іноземних громадян із більш ніж 50 країн світу, 500 аспірантів, із них біля 80 громадян інших держав. Відкрито філії університету в м.Славутичі та в м.Сімферополі.

З нашим університетом було тісно пов'язане життя і діяльність всесвітньо відомих вчених: Д.І.Менделєєва, І.І.Сікорського, С.П.Корольова, С.П.Тимошенка, Є.О.Патона, Б.Є.Патона і багатьох інших.

Дипломи і вчені ступені: бакалавр, спеціаліст, магістр інженерії, магістр наук, магістр лінгвістики, кандидат наук (рівнозначно PhD), доктор наук - у НТУУ "КПI" можна одержати на факультетах, у навчально-наукових і науково-дослідних інститутах.

Вчені університету ведуть наукові дослідження з різноманітних актуальних напрямків розвитку суспільства:

  • сучасні технології в галузі інформатики, машинобудування, хімії, матеріалознавства;
  • інформаційні мережі та інформаційні телекомунікаційні технології;
  • проблеми енергозбереження і розвиток енергозберігаючих технологій;
  • моніторинг і охорона навколишнього середовища;
  • ліквідація наслідків ядерних і техногенних катастроф;
  • космічні та авіаційні технології;
  • дослідження і використання людських ресурсів;
  • медична інженерія;
  • системний аналіз і прийняття рішень та ін.

У нашому університеті, поряд із традиційно діючими технічними факультетами, створено ряд нових економічних і гуманітарних факультетів - менеджменту і маркетингу, права, соціології, лінгвістики, фізкультури і спорту. Це дає можливість молодим людям, крім технічної спеціальності, одержати другу вищу освіту в гуманітарній або економічній галузі, стати кваліфікованим перекладачем або менеджером.

В університеті працює підготовче відділення, на якому іноземні слухачі протягом 10 місяців вивчають українську, російську або англійську мови, математику, фізику, біологію та інші дисципліни в обсязі, необхідному для подальшого оволодіння університетською програмою.

Університет створений, працює і розвивається вже понад 106 років як кампус, в якому на одній території в 160 гектарів органічно поєднані умови для навчання, зайняття спортом, підвищення рівня культурного, наукового та інтелектуального розвитку, відпочинку та зайняття особистими захопленнями всього 50 тисячного колективу.

Сподіваюся на вашу зацікавленість у співробітництві з нашим університетом.

З повагою і найкращими побажаннями

Ректор М. Згуровський

2000-2008 ©, Національний технічний університет України "КПІ"
Україна, 03056, м.Київ-56, проспект Перемоги, 37
Довідка телефонної станції НТУУ "КПI" - (+38 044) 236-79-89
Супроводження: Лабораторія Інформ, КПІ-Телеком
19-12-2007