This version of the page http://www.ntu-kpi.kiev.ua/faculty/isszi.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-20. The original page over time could change.
Інститут спеціального зв'язку та захисту інформації ІССЗІ НТУУ КПІ
wap укр рус eng
Новини Пошук Гостьова книга Випускники FAQ Оголошення Працевлаштування

Інститут спеціального зв'язку та захисту інформації

Директор: к.т.н. полковник Дерспецзв'язку Васюков І.В.
Адреса: 01011, м. Київ, вул.Московська 45/1
Телефони для довiдок: 255-09-71


Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" є структурним підрозділом Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут” та входить до системи професійної підготовки кадрів ДССЗЗІ України.

Інститут створено згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2006 року № 658-р та на підставі Закону України «Про Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України» на базі спеціального факультету СБ України ВІТІ НТУУ "КПІ", дислокується на площах НТУУ «КПІ» і користується його навчально-матеріальною базою.

Основні підрозділи Інституту:

  • Спеціальна кафедра №1 „Застосування засобів криптографічного та технічного захисту інформації”
    Головним завданням спеціальної кафедри №1 є здійснення освітньої діяльності з підготовки фахівців у галузі криптографічного та технічного захисту інформації. Кафедра є випусковою за напрямом підготовки “Безпека інформаційних і комунікаційних систем”.
  • Спеціальна кафедра №2 „Управління та тактико-спеціальної підготовки"
    Головним її завданням є здійснення освітньої діяльності з підготовки фахівців у галузі бойового застосування сучасних і перспективних засобів та вузлів урядового зв'язку.
  • Спеціальна кафедра №3 „Застосування засобів спеціальних телекомунікаційних систем"
    Головним завданням спеціальної кафедри №3 є здійснення освітньої діяльності з підготовки фахівців у галузі засобів та комплексів спеціальних телекомунікаційних систем. Кафедра є випусковою за напрямом підготовки “Телекомунікації”.
  • Спеціальна кафедра №4 „Теоретичних основ експлуатації засобів спеціальних телекомунікаційних систем”
    Головним завданням її є здійснення освітньої діяльності з навчальних дисциплін гуманітарного та соціально-економічного циклу, а також природничо-наукових та професійно-орієнтованих дисциплін щодо вивчення теоретичних основ експлуатації та ремонту засобів спеціальних телекомунікаційних систем. "Системи та комплекси військового зв'язку".
  • Спеціальна кафедра №5 „Застосування спеціальних автоматизованих інформаційних систем та технологій”.
    Головним завданням спеціальної кафедри є здійснення освітньої діяльності з підготовки фахівців у галузі математичного та програмного забезпечення автоматизованих систем. Кафедра є випусковою за напрямом підготовки „Коп'ютерні науки”.

Науково-дослідний відділ Інституту займається проблемними питаннями наукового супроводження розробок засобів та підготовки фахівців з спеціальних інформаційно-телекомунікаційних систем та захисту інформації.

Науковий потенціал.

На даний час в Інституті спеціального зв'язку та захисту інформації за основним місцем роботи працюють 10 докторів технічних наук та 39 кандидатів наук, серед яких 9 мають вчене звання професора, а 29 – доцента та старшого наукового співробітника. Двом співробітникам Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації присвоєне почесне звання „Заслужений діяч освіти України”,ще двом – „Заслужений діяч науки і техніки України”. Сім співробітників нагороджені Міністерством освіти і науки України почесною відзнакою „Відмінник освіти України”.

Інститут проводить набір на навчання за наступними напрямами підготовки:

КОМП'ЮТЕРНІ НАУКИ (д)
ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЇ (д)
БЕЗПЕКА ІНФОРМАЦІЙНИХ І КОМУНІКАЦІЙНИХ СИСТЕМ (д)
  • (Д) – денна форма навчання

Матеріально-технічне забезпечення Інституту:

В Інституті використовується сучасна комп'ютерна техніка. Інститут у своєму складі має: 5 поточних аудиторій; 4 комп'ютерних класа, розрахованих на 55 робочих місць; 9 спеціалізованих класів, оснащених технікою зв'язку; лабораторію криптографічного та технічного захисту інформації; 6 групових аудиторій для проведення групових та семінарських занять.

2000-2008 ©, Національний технічний університет України "КПІ"
Україна, 03056, м.Київ-56, проспект Перемоги, 37
Довiдка телефонної станцiї НТУУ "КПI" - (+38 044) 236-79-89
Супроводження: Лабораторія Інформ, КПІ-Телеком
15-10-2007