This version of the page http://www.ntu-kpi.kiev.ua/faculty/faks.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-20. The original page over time could change.
Факультет авіаційних і космічних систем ФАКС НТУУ КПІ
wap укр рус eng
Новини Пошук Гостьова книга Випускники FAQ Оголошення Працевлаштування

Факультет авіаційних і космічних систем

Декан : професор Збруцький Олександр Васильович
Адреса : навчальний корпус 28, кiмн. 212
Телефони : 241-76-22
e-mail : faks@ntu-kpi.kiev.ua
Cайт : http://www.faks.ntu-kpi.kiev.ua


До складу факультету входять чотири кафедри, три науково-дослідних інститути, один науковий центр та філія інституту доуніверситетської підготовки.

КАФЕДРИ ФАКУЛЬТЕТУ АВIАЦIЙНИХ I КОСМIЧНИХ СИСТЕМ

  • Приладів та систем керування літальними апаратами ( ПСКЛА ) – http://www.faks.ntu-kpi.kiev.ua/pskla
  • Автоматизації експериментальних дослiджень ( АЕД ) – http://www.faks.ntu-kpi.kiev.ua/aed, http://www.ntu-kpi.kiev.ua/aed
  • Iнформацiйно-вимiрювальної техніки ( ІВТ ) – http://www.faks.ntu-kpi.kiev.ua/ivt
  • Теоретичної механіки ( ТМ ) – http://www.faks.ntu-kpi.kiev.ua/tm, інформація

Кафедра приладів та систем керування літальними апаратами (спеціальності “Літаки і вертольоти” та “Системи керування літальними апаратами і комплексами”) готує фахівців з розробки, проектування, дослідження та експлуатації систем керування рухомими об'єктами, конструювання та виробництва ракетно-космічної та авіаційної техніки. Фахівці кафедри ведуть наукові дослідження та проектно-конструкторські розробки за різними авіаційно-космічними тематиками: інерціальні датчики; навігаційні прилади та системи; системи керування літальними апаратами; надлегкі та безпілотні літальні апарати. На кафедрі працюють студентські конструкторські бюро малої авіації і бортового обладнання та безпілотних літальних апаратів. Створена наукова школа в галузі сучасних навігаційних систем.

Кафедра автоматизації експериментальних досліджень (спеціальність “Інформаційно-вимірювальні системи”) готує ІТ-спеціалістів з програмування, комп'ютерної техніки та інформаційних вимірювальних технологій для розробки і експлуатації комп'ютерних систем вимірювань, наукових досліджень і комплексних випробувань складних об'єктів. Фахівці кафедри займаються комп'ютеризацією наукових та технічних експериментів, комп'ютерними системами випробувань і досліджень зразків нової техніки та нових технологій, комп'ютерним контролем та діагностуванням складних технічних систем, комп'ютерними системами спостереження, прогнозування та моделювання технічних, біологічних і природних об'єктів.

Кафедра інформаційно-вимірювальної техніки (спеціальність “Метрологія та вимірювальна техніка”) готує фахівців для виконання робіт в сфері експериментальної інформатики (вимірювання, контроль, діагностика, випробування). Фахівці кафедри займаються Інтернет-вимірювальними технологіями; інформаційними і Інтернет-технологіями в наукових дослідженнях і в освіті; віртуальними приладами, системами і лабораторіями; сертифікацією різноманітної продукції; комп'ютерними вимірювальними системами і експертними системами контролю, моніторингу, прогнозування, діагностики.

Випускники факультету займаються організаційно-управлінською, дослідною, виробничо-технологічною та проектно-конструкторською діяльністю в наукових і конструкторських організаціях, на промислових підприємствах, у банках і комерційних структурах, в авіаційній, судно- і приладобудівній, машинобудівній, електронній та споріднених галузях промисловості, у сфері автоматизації різних галузей народного господарства.

Випускники факультету працюють інженерами-дослідниками, інженерами-наладчиками і випробувачами електронного, комп'ютерного та автоматичного обладнання, а також спеціалістами з електроніки та комп'ютерної техніки, комп'ютеризованих систем керування, обробки даних та програмування, захисту інформації, розробки та експлуатації комп'ютерних систем вимірювань, наукових досліджень і комплексних випробувань, адміністраторами комп'ютерних мереж, менеджерами проектів.

Спецiальностi

АВІА- ТА ракетобудування
Літаки і вертольоти (д)
АВІОНІКА
Системи керування літальними апаратами і комплексами (д)
МЕТРОЛОГІЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНО-ВИМІРЮВАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ
Інформаційно-вимірювальні системи (д)
Метрологія та вимірювальна техніка (д, з)

•  ( д ) – денна форма навчання, ( з ) – заочна форма навчання

набiр на денну форму навчання за контрактом проводиться з усiх акредитованих спецiальностей

Абітурієнти складають вступні випробування з:

  • профорієнтованих дисциплін – математики, фізики;
  • українська мова + іноземна мова (або англійська, або німецька, або французька, або іспанська) «зарах.», «незарах.»

Термiни пiдготовки:

  • бакалавр – 4 роки;
  • магiстр – 2 роки.
2000-2008 ©, Національний технічний університет України "КПІ"
Україна, 03056, м.Київ-56, проспект Перемоги, 37
Довiдка телефонної станцiї НТУУ "КПI" - (+38 044) 236-79-89
Супроводження: Лабораторія Інформ, КПІ-Телеком
30-11-2007