This version of the page http://blogs.pravda.com.ua/authors/chernenko/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-19. The original page over time could change.
Олександр Черненко | Українська правда
Олександр Черненко

Журналіст, речник Комітету виборців України

Інформація про автора
RSS-стрічка блогу
Додати до френдстрічки Livejournal
Блог Олександра Черненка

15.12.2007 18:43___Олександр Черненко

Еділь, повертайся!

Знову про міжнародку. Знову про вибори. І знову "смєшаниє чувства". Пишу з Бішкеку. Завтра позачергові вибори Жогорку Кенеш (парламенту).

Я вже втретє тут на виборах. В 2000-му переобирали Аакаєва на другий термін, а в 2005-му провів в Бішкеку прекрасних два літніх місяці – працював прес-секретарем місії міжнародних спостерігачів ЕНЕМО, коли після їх революції обирали Бакієва президентом. Я ніколи не відчував до байке Курманбека особливих сентиментів, але на загальному піднесенні "кольорових революцій" йому можна було пробачити багато.

Читати далі...

Написати коментар [ 16 ]
03.12.2007 16:33___Олександр Черненко

Уго, вчись у Вови!

Пам'ятаєте старий анекдот, в якому розшифровувалось поняття "смєшанниє чуства" – це коли ваш новий "мерседес" падає в провалля, а в ньому знаходиться ваша теща. Щось подібне на "смєшанниє чуства" я відчуваю по відношенню до лівих режимів Латинської Америки. Залишаючись закінченим лібералом, прихильником демократичних свобод, для котрого особиста свобода – найвища цінність, я все ж таки ставлюся до латиноамериканських диктаторів, якщо не з симпатією, то з добродушною поблажливістю. Жодним чином не хочу їх тут виправдовувати. Але якщо поставити поруч ексцентричного Чавеса і дистильованого Путіна, то перший однозначно виграє "по картинці". Хоча міць і сила обох складається виключно з ціни "за барель". І залежні від них Кастро і Лукашенко теж різняться, як небо і земля. Я вже не кажу про похмурі азіатські диктатури. Знову ж таки – це дуже суб'єктивно. Можливо мої відчуття зумовлені тим, що коли слухаєш сальсу не хочеться думати про погане.

Вчорашній день, показав, що відмінність між ними таки є. Сплюндрована Чечня під керівництвом розкомплексованого головоріза Рамзанчика дає 99 відсотків за "ЄдРо", а розкомплексованому пройдисвіту Чавесу не вистачає відсотка на референдумі за розширення і продовження власних повноважень. Щоб "домалювати" відсоток серед 16 мільйонів виборців непотрібно навіть бути лауреатом почесних грамот від ЦВК Сергієм Ківаловим. А Чавес не домалював. Так само як і не розганяв акції протесту.

Міжнародка – не найсильніше моє місце, тому можу помилятися, але мені чомусь здається, що керівники тих штатів, які не забезпечили Чавесу потрібний результат не будуть вже завтра звільнені (заарештовані, розстріляні).
Написати коментар [ 21 ]

шукати в записах
шукати в коментарях
Олег Тягнибок
Олег Медведєв
Арсен Аваков
Борис Кушнірук
Марина Пирожук
Андрій Окара
Сергій Лещенко
Олександр Черненко
"Україна - зона культурного лиха"
Ігор Луценко
Святослав Олійник
Володимир Горбач
Сергій Руденко
Павло Солодько
Семен Горов

+ Показати всі

Усі записи [ 277 ]
Усі автори [ 33 ]
© 2000-2007 "Українська правда"

Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на www.pravda.com.ua

Керівник проекту: Георгій Гонгадзе
Головний редактор: Олена Притула
E-mail редакції: ukrpravda@gmail.com
Webmaster: webmaster@pravda.com.ua
Вхід для авторів

                    weblog.com.ua