Номер 125 за 13.07.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

Майданів клич
Учора в Києві запрацювало два повноціннi «наметовi містечка»: одне — януковицьке, інше — від «Пори»
Володимир СЕМКІВ   

Істинність твердження, нібито літня пора — не благодатна для проведення якихось акцій чи мітингів, цими сонячними днями суттєво похитнулася. У Києві вирує активне політичне життя. Причому на вулиці — не згірш, ніж у коридорах влади й парламенту. Свою акцію на підтримку «антикризової» коаліції вже другий день проводять «регіонали», відучора на вулицях Києва активізувався Блок Тимошенко, а в ніч на середу дещо призабута «Пора» витягла зі своїх сховищ старі революційні намети і встановила їх на майдані Незалежності.


Криза в головах
Наступного ж дня після того, як «регіональні» «братки» в парламенті розбили до крові обличчя депутатові з «Нашої України», вона... почала нову серію переговорів із Партією регіонів про «широку» коаліцію
Данило ІВАНІВ   

Учора в парламенті був день спокою, бо не було сесійного засідання. Воно буде сьогодні, і знову очікуються кулачні бої та борцівські сутички. Щоправда, позавчора Юлія Тимошенко повідомила журналістам: її фракція більше не братиме участі у нелегітимних засіданнях Верховної Ради й готуватиметься до позачергових парламентських виборів. За словами лідерки БЮТ, «відповіді на всі питання щодо дострокових виборів є у Конституції України», і зараз юристи проводять аналіз можливостей розпуску Верховної Ради та оголошення дострокових виборів. Утім джерела «УМ» у фракці Блоку Тимошенко свідчать, що вчора Юлині депутати налаштовувалися не на бойкот, а на силову боротьбу. «Якщо в парламенті буде тиша й гладь, Президент його не розпустить», — сказала Тимошенко на засіданні своєї фракції у вівторок.


Індійський фільм жахів
Терористичний замах у Бомбеї: близько 200 загиблих і 660 скалічених
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

Позавчора в індійському місті Мумбаї (у світі воно надалі більш відоме під попередньою назвою Бомбей) було здійснено серію великих терористичних замахів. Вісім потужних вибухів сталися майже одночасно в пасажирських та приміських потягах у самому місті та в його західних передмістях у годину пік, коли більшість мешканців цього 16-мільйонного міста поверталися з роботи до своїх домівок. Вибухи були настільки потужні, що уламки вагонів та частини людських тіл були розкидані в радіусі кількох десятків метрів. Люди, яким пощастило залишитися живими, намагалися додзвонитися на номери служб порятунку, але мережу стільникового зв'язку відразу ж відключили, щоб унеможливити терористам детонувати наступні вибухові пристрої з допомогою мобільних телефонів.


Операцiя «Евакуацiя»
Фотокор «УМ» зафіксував цікаві взаємовідносини між водієм, інспектором ДАІ та евакуаторами
Іван ЛЕОНОВ.   

Цю сцену наш фотокореспондент Володимир Стадник зробив 5 липня о 13.30 у самісінькому центрі столиці — на майдані Незалежності. Це сталося випадково, адже він знімав зовсім іншу подію, як раптом його увагу привернула цікава ситуація — престижний «Lexus RX300», який нахабно припаркувався на Хрещатику біля «Глобуса», завантажували на евакуатор. За цим дійством спостерігав інспектор ДАІ, який, судячи з усього, й викликав евакуаційну бригаду.


«Дитинство закінчилося, готуйся до інвалідного візка»
За таку пораду Настя Шкода, правнучка Шевченка, хоче лікарям помститися
Зоя ЛЕБІДЬ   

24 вересня 2005 року. На хуторі Надія Кіровоградської області вже традиційно проходить всеукраїнське театральне свято «Вересневі самоцвіти». Садиба сім'ї Тобілевичів (театральні псевдоніми членів родини — Карпенко-Карий, Садовська-Барілотті, Саксаганський, Садовський) привабила як затятих театралів, так і просто відпочивальників із кількох областей центральної України. Театральне дійство, екскурсії, відпочинок на природі. Ніщо не віщувало трагедії. На екскурсію класом Настя їхала із задоволенням. Дівчина з дитинства цікавиться театром. І взагалі виявляє не зовсім традиційні для сучасної дівчини смаки: слухає класичну музику, багато малює, до цього вересневого дня — танцювала... Можливо, проявляються гени — все-таки пра-пра-пра-правнучка Тараса Шевченка по Степану, сину сестри поета — Катерини.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Регіони
Спеціальний репортаж
Світ
Економіка
Суспільство
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

14 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,4149 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2067 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)