This version of the page http://blogs.pravda.com.ua/authors/oliynyk (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-16. The original page over time could change.
Святослав Олійник | Українська правда
Святослав Олійник

Народний депутат України п'ятого скликання, Голова підкомітету з питань парламентського контролю за дотриманням прав людини в діяльності правоохоронних органів та роботи з заявами і зверненнями громадян Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Інформація про автора
RSS-стрічка блогу
Додати до френдстрічки Livejournal
Блог Святослава Олійника

11.12.2007 22:05___Святослав Олійник

Хронічна патологія

Відкрите викрадення чужого.

Читати далі...

Написати коментар [ 29 ]
05.12.2007 15:00___Святослав Олійник

Конкуренція розуму

Обрання Яценюка спікером, крім зрозумілої політичної інтерпретації, має ще декілька, на мою думку, надзвичайно цікавих аспектів, на яких сьогодні слід звернути максимальну увагу. Вчорашні події у парламенті відрізнялися надзвичайним символізмом. І ці символи варто уважно розглянути.

Читати далі...

Написати коментар [ 22 ]
28.08.2007 19:46___Святослав Олійник

Кілька слів про недоторканність

Зараз іде багато розмов на тему депутатської недоторканності. Я думаю, що настав час підняти питання про те, що насправді є недоторканністю, і де коріння цього явища. Для того, аби усвідомити справжній масштаб проблеми, наведу коротку історію, яка, на моє переконання, є типовою, як мінімум, для кожної другої адміністративно-територіальної одиниці.

Читати далі...

Написати коментар [ 15 ]
25.07.2007 22:28___Святослав Олійник

Що таке вільна людина?

Це людина, яка сама керує своїм життям, чинить на свій власний розсуд і сама перед собою несе відповідальність за наслідки своїх вчинків. Значно простіше виконувати чиюсь волю, тоді відповідальність за наслідки можна перекласти на іншого. Це і є ознака розрізнення. Одні здатні самі приймати рішення, інші чекають прийняття рішення за них. На мою думку, міцне здорове суспільство - це суспільство вільних людей, які, звичайно, діють за власною волею, але в межах суспільного компромісу, який визначається як можливість робити все, що не зачіпає інтересів іншої людини.
Написати коментар [ 30 ]
25.07.2007 11:40___Святослав Олійник

Вільна людина - сила держави

На питання: "Чи потрібна людині свобода?" далеко не всі відповідають: "Так" із повним розумінням цієї відповіді. На мою думку, це є проявом рабського типу психології, який був неодмінним елементом прадавнього суспільства, коли великими масами людей можна було керувати за допомогою сили і агресивного авторитету.

Рабській психології я протиставляю Свідомість і Знання, отримані за допомогою Освіти. Так з"являються вільні люди, запорука успішної розбудови сучасної держави.
Написати коментар [ 25 ]

шукати в записах
шукати в коментарях
Олександр Черненко
"Україна - зона культурного лиха"
Марина Пирожук
Борис Кушнірук
Олег Медведєв
Ігор Луценко
Андрій Окара
Святослав Олійник
Володимир Горбач
Сергій Лещенко
Сергій Руденко
Павло Солодько
Семен Горов
Сергій Дацюк
Українська правда

+ Показати всі

Усі записи [ 270 ]
Усі автори [ 32 ]
© 2000-2007 "Українська правда"

Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на www.pravda.com.ua

Керівник проекту: Георгій Гонгадзе
Головний редактор: Олена Притула
E-mail редакції: ukrpravda@gmail.com
Webmaster: webmaster@pravda.com.ua
Вхід для авторів

                    weblog.com.ua