This version of the page http://www.vstu.vinnica.ua/ua/news2.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-15. The original page over time could change.
 Новини 
на головну карта сайту
  НАГОРОДА 2007-12-10

   НАГОРОДА

   3-го грудня в Національному палаці «Україна» о 12-й годині 30 хвилин розпочалися збори активу «Блоку Юлії Тимошенко», на які з’їхались до Києва активісти БЮТ з усіх областей нашої країни.
 У складі активістів БЮТ від Вінницької області у зборах взяв участь і я.
 Відкрила збори лідер БЮТ Юлія Тимошенко. Після привітання учасників вона запросила на сцену народну артистку України Ніну Матвієнко, яка у супроводі хору виконала духовний гімн нашої держави.
 Після цього Юлія Тимошенко повідомила учасникам зборів про те, що цієї ночі о 3-й годині стався уже третій за неповний місяць вибух на шахті імені Засядька, під час якого загинули 5 гірничих рятівників і кілька десятків отримали поранення або отруїлись чадним газом і зараз знаходяться у лікарні. Вона запропонувала вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання.
 По завершенню хвилини мовчання Юлія Тимошенко виступила з узагальненою характеристикою підсумків дострокових парламентських виборів. Передаю її виступ тезами власної конструкції:
          - на цих виборах БЮТ здійснив політичний прорив, адже усього через рік після виборів 2006 року блок отримав додатково півтора мільйони голосів – і це наша перемога №1;
          - БЮТ ставив за мету отримати 39% голосів виборців і трішки не дотягнув до цього результату лише тому, що у деяких областях , особливо у Донецькій , Луганській та у Криму, частини голосів виборців за БЮТ блок не дорахувався внаслідок фальсифікацій, але вона впевнена, що на наступних виборах БЮТ не лише досягне цього , а і буде мати ще вищий результат;
          - перемогою №2 нашого блоку є створення у нинішньому парламенті демократичної більшості на основі блоків БЮТ і НУНС;
          - омолодженому складу блоку НУНС треба подякувати за стійкість, адже на них здійснювався шалений тиск з метою створення так званої широкої коаліції, але вони вистояли і усі поставили свої підписи під угодою про створення демократичної більшості, що є свідченням безперспективності ідеї створення широкої коаліції не лише зараз, але і взагалі у цьому скликанні Верховної Ради України;
          - були спроби підкупом народних депутатів зруйнувати демократичну більшість у парламенті, але народні депутати від БЮТ, яким пропонували спочатку 5 мільйонів доларів, а потім 10, не лише відмовились взяти ці гроші, але і оприлюднили прізвища посередників з демонстрацією відеоматеріалів про переговори з ними – і це є актом очищення, актом боротьби з корупцією;
          - коли ми будемо при владі, ті, хто намагався купити народних депутатів, понесуть кримінальну відповідальність, ми закриємо назавжди усі підпільні шлюзи, якими «перетікають» деякі політики від однієї політичної сили до іншої, і цьому сприятиме, також, імперативний мандат, котрий вимагає від кожного народного обранця послідовно підтримувати ідеологію і програму саме тієї політичної сили, разом з якою цей народний депутат України отримав свій мандат;
          - до влади ми прийдемо обов’язково, якщо навіть не зараз, то згодом, оскільки такий хід історії, і ми сприймемо саме той шлях приходу до влади, який нам уготовано Господом Богом, але ми віримо, що, як і в шахах, де гарні шахісти, які починають білими, обов’язково виграють, так буде і у нас – і ми готові віддати усі свої сили Україні;
          - ми терплячі, завдяки чому коаліція і змогла відбутися, хоч окремі політики і намагались нас з НУНС зіштовхнути лобами і втягнути у дискусії, які нас би пересварили, але у них нічого не вийшло – коаліція відбулася;
          - після приходу до влади ми виконаємо усі наші передвиборчі обіцянки, і у цьому ніхто не повинен сумніватись, хто б, що зараз про нас не говорив, і ми досягнемо наміченого, зламавши спротив і подвійні стандарти та зрадництво, ми прийдемо до влади для того, щоб працювати на народ, на Україну.
        Після цього короткого виступу Юлія Тимошенко викликала на сцену робочу президію у складі своїх заступників Олександра Турчинова та Йосипа Вінського і керівників партій союзників – лідера партії «Реформи і порядок» Віктора Пинзеника та лідера Української соціал-демократичної партії Євгена Корнійчука.
 Далі почалося нагородження тих активістів БЮТ, які досягли найбільших досягнень на дострокових парламентських виборах.
 Першими для вручення нагород були викликані начальники обласних штабів БЮТ, які стали переможцями виборчого марафону у трьох номінаціях:
          - у номінації найвищого процентного результату виборів перше місце і перехідний прапор з результатом 57,6% отримала Волинська область;
          - у номінації найбільшого кількісного результату виборів перше місце і перехідний прапор з результатом 752127 голосів (приріст у порівнянні з 2006 роком склав 251707 голосів і теж є найбільшим) отримала Львівська область;
          - у номінації найбільшого процентного приросту у порівнянні з парламентськими виборами 2006 року перше місце і перехідний прапор з результатом 20,28% отримала Івано-Франківська область.
        Керівникам обласних виборчих штабів цих областей Юлія Тимошенко вручила медалі «Видатний учасник виборів 2007 року», асистував їй у процесі нагородження Олександр Турчинов.
 Наша Вінницька область у першій із цих номінацій з результатом 49,98% посіла сьоме місце (попереду нас області: Волинська – 57,6%, Київська – 53,38%, Тернопільська – 51,58%, Рівненська -50,86%, Івано-Франківська – 50,68%, Львівська – 50,40%), у другій номінації з результатом 433455 голосів (приріст у порівнянні з 2006 роком склав 119119 голосів) Вінниччина посіла четверте місце (попереду нас області: Львівська – 752127, Київська – 485666 та м. Київ – 629904,), а по третій номінації з результатом 16,54% Вінниччина посіла п’яте місце (попереду нас області: Івано-Франківська – 20,28%, Рівненська – 19,55%, Львівська – 17,36% та Тернопільська – 17,08%).
 До трьох перехідних прапорів, вручених керівникам областей, що отримали перші місця в трьох вказаних вище номінаціях, в результаті наступного кроку нагородження на сцені з’явилися ще чотири перехідні прапори переможців виборів серед БЮТівських команд у чотирьох регіонах - Заході, Центрі, Півдні і Сході України. У Західному регіоні з результатом 57,6% переможцем стала Волинська область, у Центральному регіоні з результатом 53,38% переможцем стала Київська область, у Південному регіоні з результатом 23,06% переможцем стала Херсонська область, у Східному регіоні з результатом 20,93% переможцем стала Дніпропетровська область.
 Наша Вінниччина у Центральному регіоні України з результатом 49,98% посіла друге місце, пропустивши поперед себе Київську область з її 53,38%.
 Керівникам штабів областей, які стали регіональними переможцями виборів, Юлія Тимошенко та Олександр Турчинов теж вручили медалі «Видатний учасник виборів 2007 року». Звичайно, тим із них, які уже отримали ці медалі на першому кроці нагородження, вдруге медалі не вручались.
 Третім кроком нагородження стало вручення прапорів переможців і медалей керівникам штабів 16 областей, в яких БЮТ на виборах 30 вересня 2007 року у боротьбі з іншими політичними силами виборов перше місце. Серед нагороджених на цьому кроці були і Вінниччина, і начальник Вінницького обласного штабу БЮТ Георгій Філіпчук, якому Юлія Тимошенко і Олександр Турчинов теж вручили прапор для області і медаль йому особисто.
 Четвертим кроком нагородження стало вручення вимпелів і медалей керівникам міських БЮТівських штабів 14 обласних центрів, в яких БЮТ на виборах 30 вересня 2007 року виборов перше місце. Серед нагороджених на цьому кроці була і Вінниця, і начальник БЮТівського штабу міста Микола Свіржевський, якому Юлія Тимошенко і Олександр Турчинов вручили вимпел і медаль.
 Потім Юлею Тимошенко і Олександром Турчиновим були нагороджені медалями керівники БЮТівських штабів сільських районів, які інтегрально у кожній області отримали найкращі результати, а також відповідальні від БЮТ за роботу окремих виборчих дільниць, на яких отримано результат, найкращий серед БЮТівських у кожній області. Серед сільських районів на Вінниччині найкращий результат здобув Вінницький район (60,06%), а серед дільниць – дільниця №144 в окрузі №18 (73%).
 Викликаючи на сцену цих керівників і відповідальних, Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що навіть в областях східного та південного регіонів є дільниці, на яких БЮТ зібрав голосів більше, ніж ставив собі за мету, тобто більше 39%. Тож, якщо на наступних виборах і на інших дільницях цих областей буде досягнуто такий же рівень, то БЮТ зможе зібрати до 60% усіх голосів виборців.
 Далі медалями нагороджені були кандидати в народні депутати України із числа тих, які не стали народними депутатами, але у виборчих округах яких були досягнуті найвищі результати по кожній із областей. По Вінницькій області найвищий результат було досягнуто у Козятинському виборчому окрузі №11(55,91%).
 З цією когортою нагороджених отримав медаль «Видатний учасник виборів 2007 року» і я. Хоч на моєму окрузі №9 у місті Вінниці і було отримано лише 3-й в області результат (54,17%) після округів №11 (55,91%) та №18 (55,56%), але, нагороджуючи мене, керівники БЮТ врахували і те, що по моєму округу №9 наш блок отримав на виборах на 22395 голосів більше, ніж на округах №11 та №18 разом взятих, де було отримано сумарно лише 71080 голосів, а також і те, що в період виборів я виграв судовий процес у комуністів, які звинувачували БЮТ у порушенні виборчого закону у день відвідин Вінниччини Юлею Тимошенко, та спростував інші звинувачення на адресу нашого блоку, з якими у цей же день звернулась до органів внутрішніх справ кандидат у народні депутати України від Партії регіонів Тетяна Антонець,
 Моє нагородження Юлею Тимошенко та Олександром Турчиновим стало несподіванкою як для мене, так і для керівника штабу нашої області Георгія Філіпчука, про що можна судити з того, що він усіх, кого нагороджували, попросив сісти на крайні біля проходу стільці, щоб вони мали можливість після оголошення прізвища швидко вийти на сцену, а мені такого прохання не висловив. Тож, аби вийти на сцену для отримання медалі №141, довелось мені підняти у своєму 11-му ряду з місця два десятки учасників.
 Завершили процедуру нагородження Юлія Тимошенко і Олександр Турчинов врученням медалей групі співаків і музикантів, очолюваній Ніною Матвієнко, Тарасом Петриненком та Павлом Зібровим.
 Після цього Юлія Тимошенко ще раз подякувала усім і запросила усіх учасників урочистих зборів послухати концертні виступи співаків.
 Але я мав змогу послухати лише пісню про Юлію у виконанні Павла Зіброва і подався до виходу, адже уже добігала кінця 16-а година, а мені ще потрібно було витратити годину, аби з Палацу України за допомогою метро і тролейбуса дістатись до Академії педагогічних наук, де я залишив свій автомобіль, а потім, сівши за кермо, крізь ще не втрамбовані вечірнім піком пробки вирватись якомога раніше з Києва, аби до середини ночі дістатись по слизькій і темній дорозі до Вінниці.
 На завершення цієї розповіді варто згадати і про те, що у першій половині цього ж дня я вирішив і другу проблему, з якою я їхав до Києва, а саме – попрацювавши з Головою координаційної ради з педагогічних наук і з координатором напрямку, я переконав їх в актуальності теми кандидатської дисертації моєї аспірантки з педагогічних наук Наталії Ляховченко і отримав добро на її координацію, без чого дисертацію в галузі педагогічних наук захистити не можна в принципі.
 Пізно увечері, діставшись додому, із нічного випуску теленовин я довідався, що на парламентських виборах у Росії, які відбулися у неділю 2-го грудня , перемогу з попереднім результатом 63,2% здобула партія «Єдина Росія», виборчий список якої очолював Президент Росії Володимир Путін. Другими на цих виборах з попереднім результатом 11,7% стали комуністи. Подолали 7-відсотковий прохідний бар’єр і ще дві партії – Ліберально-демократична партія Росії Жириновського з результатом 8,4% та партія «Справедлива Росія» з результатом 8%. Жодна з опозиційних правих партій – ні «Яблуко» Явлінського, ні «Союз правих сил» Нємцова – 7-відсотковий прохідний бар’єр не подолала. Тож Державна Дума Росії стала майже на 90%
пропутінською.
 А на другий день, у вівторок 4-го грудня зранку, я послав на адресу Юлії Тимошенко факсограму такого змісту:

        Лідеру БЮТ
        Юлії Тимошенко

   Шановна Юліє Володимирівно!

 Щиро дякую Вам за нагородження мене медаллю «Видатний учасник виборів 2007 року».
 Дуже радий, що мій скромний вклад в досягнення «Блоку Юлії Тимошенко» на виборах 2007 року так високо оцінений.
 Вважаю це нагородження авансом, який обіцяю достойно відпрацювати у майбутньому.

  З повагою, вірою і
  найкращими побажаннями –
  ректор ВНТУ, академік АПНУ                           Борис Мокін