This version of the page http://www.ntu-kpi.kiev.ua/newspaper/714-4.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-15. The original page over time could change.
Візит до Японії - Київський політехнік, 2006
укр рус eng
Новини Пошук Гостьова книга Випускники FAQ Оголошення Працевлаштування

Візит до Японії

З травня минулого року діє міжнародний проект “Українсько-Японський центр” (УЯЦ), в якому НТУУ “КПІ” є приймаючою організацією. В нашому університеті у складі департаменту міжнародного співробітництва створено Українсько-Японський центр НТУУ “КПІ”. Його директор проф. Б.А.Циганок та співробітниця УЯЦ К.Кравцова на запрошення Японської агенції міжнародного співробітництва JICA з 6 по 22 березня відвідали Країну Вранішнього Сонця.

Apr 13, 2007 || Автор: Інф. “КП”

У ході візиту в головному офісі JICA (Токіо) було обговорено поточні справи та перспективи співробітництва між цією організацією та університетом “КПІ”. Було також проаналізовано роботу трикутника: влада – наука – промисловість. Ця тема розглядалась в муніципалітеті м. Осака, в центрі бізнесу та інноватики, в групі університетів Rits на прикладі університету Ritsumeikan, де створено Агенцію з наукових досліджень та офіс співробітництва з підприємствами. Особливістю роботи трикутника влада – наука – промисловість є зацікавленість місцевих муніципалітетів у консультативній і фінансовій підтримці розвитку малого та середнього бізнесу на основі наукових розробок фахівців університетів.
В університетах є офіси зв’язків з промисловістю. За наявності 1400 викладачів відбувається приблизно 2400 їх візитів на підприємства щороку (хоча цим займається близько 30-40% викладачів).
У м. Осака відбулася зустріч з Кіщіро Амає, який не так давно представляв Японію в Україні. Пан екс-посол стурбований ситуацією, яка склалася щодо фінансування будівництва УЯЦ (саме за його безпосередньою участю почалася реалізація даного проекту). Пан К.Амає та Б.Циганок відвідали лабораторію робототехніки. Також український гість мав зустрічі в Центрі космічних технологій, де розробляється мікросупутник. На лютий наступного року заплановано його запуск, нині японська сторона розглядає варіанти вибору ракети-носія. На пропозицію українських гостей директор центру висловив згоду поспілкуватися з даного питання з Національним космічним агентством України.
Б.А.Циганок відвідав Центр міжнародного співробітництва м.Кіото та мав бесіду з представником мерії міста, було досягнуто домовленості щодо оформлення в УЯЦ НТУУ “КПІ” куточка “Кіото”. Муніципалітетами трьох міст Токіо – Осака – Нара утворено Центр для розвитку підприємництва в районі Кейхана. Він є прикладом підтримки місцевою владою малого та середнього бізнесу, що базується на наукових розробках університетів. З професорами Кондо, Хосоно та проф. Токійського технологічного інституту К.Каторі, який очолює офіс співпраці з індустрією, було обговорено питання співпраці в трикутнику наука – влада – промисловість та захисту прав інтелектуальної власності.
Також відбулася зустріч та обговорення результатів тренінгу з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Японії М.А.Куліничем та його колегами.
Після закінчення візиту, відповідно до домовленостей, НТУУ “КПІ” звернувся з листами щодо розгляду питання фінансування будівництва УЯЦ до Мінфіну, Мінекономіки, МЗС України. У робочому порядку розглядаються питання щодо співпраці з КМДА; використання досвіду муніципалітетів міст Осака, Токіо, Кіото щодо участі в ефективній роботі трикутника наука – влада – промисловість; оформлення стенда м. Кіото в УЯЦ; розширення сфери діяльності УЯЦ, зокрема, створення бюро перекладів з японської на українську та навпаки, проведення масштабного міжнародного бізнес-семінару з енергозбереження, використання вторинних джерел енергії.

Iншi матерiали номеру: Київський полiтехнiк - 14, 2007

2000-2007 ©, Національний технічний університет України "КПІ"
Україна, 03056, м.Київ-56, проспект Перемоги, 37
Довiдка телефонної станцiї НТУУ "КПI" - (+38 044) 236-79-89
http://www.ntu-kpi.kiev.ua, http://www.ntu-kpi.edu.ua, http://www.kpi.ua
Супроводження: Лабораторія Інформ, КПІ Телеком