This version of the page http://www.ntu-kpi.kiev.ua/newspaper/717-19.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-14. The original page over time could change.
“До зірок” - Київський політехнік, 2006
укр рус eng
Новини Пошук Гостьова книга Випускники FAQ Оголошення Працевлаштування

“До зірок”

12 квітня, у Всесвітній день авіації і космонавтики, у музеї-аудиторії ім. С.П.Корольова відбулася зустріч студентів і викладачів з науковцями, присвячена 46-й річниці початку космічної ери.

May 12, 2007 || Автор: С.Тимченко, доцент кафедри філософії

12 квітня 1961 року у незвіданий космос вирушив перший астронавт світу Юрій Гагарін. А відправляв у космос першу людину колишній студент КПІ Сергій Корольов. Ось чому в музей-аудиторію цього дня прийшло чимало студентів, викладачів. Та і зустріч була цікавою, інженерною, на тему: “Як створюється сучасна космічна техніка”. Послухати В.Ковальова – людину, яка пропрацювала 17 років у РКК (ракетно-космічній корпорації) ім. С.П.Корольова, що в м. Корольов, під Москвою, – було цікаво і корисно.
Свого часу Василь Ковальов блискуче закінчив КПІ і був направлений на роботу в корпорацію, що була на той час надзвичайно засекреченою. Нині кандидат технічних наук, доцент кафедри гідропневмоавтоматики і механотроніки із захопленням розповів про роботу в РКК та свої проекти, запатентовані в кількості аж 28. Вчений наводив креслення ракет, знайомив з проблемами, які сам вирішував і які ще чекають свого вирішення, можливо, нинішніми студентами. Завершив виступ розповіддю про зустріч з космонавтом, двічі Героєм Радянського Союзу Георгієм Гречком.
Доцент кафедри філософії Станіслав Тимченко ознайомив присутніх з оновленою до 100-річного ювілею С.П.Корольова експозицією музею, розповів про святкування з цієї нагоди в НТУУ “КПІ”.
Потім присутні переглянули фільм “До зірок” про життя та діяльність Генерального конструктора С.П.Корольова.
Як завжди, студенти ставили запитання про технічні параметри ракет і космічних систем, про проекти польоту на Марс та ін.
На зустрічі був присутній учений та художник-аматор Павло Акінін. На знак вдячності він подарував Василю Ковальову свій пейзаж.
Студенти були задоволені зустріччю і висловили побажання проводити їх частіше.

Iншi матерiали номеру: Київський полiтехнiк - 17, 2007

2000-2007 ©, Національний технічний університет України "КПІ"
Україна, 03056, м.Київ-56, проспект Перемоги, 37
Довiдка телефонної станцiї НТУУ "КПI" - (+38 044) 236-79-89
http://www.ntu-kpi.kiev.ua, http://www.ntu-kpi.edu.ua, http://www.kpi.ua
Супроводження: Лабораторія Інформ, КПІ Телеком