This version of the page http://www.ntu-kpi.kiev.ua/newspaper/717-1.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-14. The original page over time could change.
Шановні ветерани, викладачі, студенти і співробітники університету! - Київський політехнік, 2006
укр рус eng
Новини Пошук Гостьова книга Випускники FAQ Оголошення Працевлаштування

Шановні ветерани, викладачі, студенти і співробітники університету!

Серед свят, які щороку приходять на нашу землю, незгасною і нетьмяніючою зіркою залишається День Перемоги. В ньому, як барви на віковічному полотні історії та людського буття, переплелися радість і скорбота, гордість і гіркота, біль і надія.
Виповнюється 62 роки відтоді, як над Європою змовкли воєнні громи і з її карти було стерто коричневу пляму.
Сердечно вітаю з цією датою Вас, дорогі політехніки, – доблесні ветерани! Ви принесли людству переможну весну 1945 року.
1418 днів і ночей через снігові замети, через безкрайні розливи, під пекучим сонцем і осінніми дощами, з тяжкими боями назустріч Великій Перемозі йшли Ви, визволителі Батьківщини від фашистської чуми.

May 12, 2007 || Автор: М. З. Згуровський, ректор НТУУ “КПІ”


Минають літа. Тануть, на превеликий жаль, ряди ветеранів. Усе менше проміжків залишається у тому звісному строю “Білих журавлів”… У 1946 році в КПІ працювали 374 фронтовики. 62-гу річницю Перемоги зустрічають тільки 67 учасників бойових дій та 92 ветерани-трудівники тилу.
Усі Ви, дорогі ветерани, люди різних професій, віку і статі, демонстрували героїзм і незламність духу, любов до Вітчизни. Ви врятували Батьківщину від поневолення, підняли її з руїн у повоєнні роки, на новий рівень підняли економіку, науку і культуру. Без Ваших ратних і трудових подвигів не було б України як держави.
Ваше життя, Ваш подвиг – це жива історія, велика і велична правда, яку не спотворити жодній політичній кон’юнктурі, жодним змінам у сучасному мінливому світі. Це школа виховання молоді, взірець дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь нашого народу.
Шановні ветерани! Бажаю Вам міцного здоров’я. Залишайтесь і надалі у строю! Нам дуже потрібні Ваші незламність, життєвий гарт, невичерпний оптимізм, Ваша свята віра в Перемогу. Нехай доля відміряє кожному з Вас ще багато-багато літ!
Честь і слава Вам – доблесні переможці!
З найкращими побажаннями добра, щастя, здоров’я!

Iншi матерiали номеру: Київський полiтехнiк - 17, 2007

2000-2007 ©, Національний технічний університет України "КПІ"
Україна, 03056, м.Київ-56, проспект Перемоги, 37
Довiдка телефонної станцiї НТУУ "КПI" - (+38 044) 236-79-89
http://www.ntu-kpi.kiev.ua, http://www.ntu-kpi.edu.ua, http://www.kpi.ua
Супроводження: Лабораторія Інформ, КПІ Телеком