This version of the page http://www.ntu-kpi.kiev.ua/newspaper/724-5.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-13. The original page over time could change.
Четвертий етап комплексного моніторингу якості підготовки фахівців - Київський політехнік, 2006
укр рус eng
Новини Пошук Гостьова книга Випускники FAQ Оголошення Працевлаштування

Четвертий етап комплексного моніторингу якості підготовки фахівців

У квітні-травні 2007 року Інститутом моніторингу якості освіти в університеті було проведено четвертий тур комплексного моніторингу якості підготовки фахівців усіх спеціальностей ІV курсу. Складові моніторингу – якість залишкових знань за результатами ректорського контролю, якість дипломних робіт та оцінка якості випускників ринком праці.

Індекс якості підготовки фахівців у НТУУ “КПІ” визначався за формулою, затвердженою Вченою радою університету, з урахуванням накопичувального індексу якості за результатами моніторингу на трьох попередніх турах.


 


  індекс якості підготовки фахівців;


результат ректорського контролю;


індекс якості дипломних робіт;


індекс якості підготовки фахівців за результатами соціологічного опитування на ринку праці, проведеного центром “Соціоплюс”;


інформаційний накопичувальний індекс якості про­ход­ження спеціальністю моніторингу в І, ІІ та ІІІ турах.


Досвід трьох попередніх турів моніторингу дозволив у четвертому турі покращити модель моніторингу, а також урахувати якість дипломних робіт та якість залишкових знань з інформатики та іноземної мови.


Було суттєво розширено банк тестових завдань, який містить понад 300 тисяч завдань з 1230 дисциплін. Комплексним тестуванням було охоплено 2750 студентів п'ятого курсу 110 спеціальностей університету.


Підведено також підсумки чотирьох етапів комплексного мо­ніторингу якості підготовки фахівців (V курс, 2005 рік, IV курс, 2006 рік, V курс, 2006 рік, IV курс, 2007 рік) як за спеціальностями НТУУ “КПІ”, так і на факультетах (в інститутах) НТУУ “КПІ” в цілому.


Важливо зазначити, що результати комплексного моніторингу активно впливають на ефективність роботи відповідних кафедр і факультетів.


Зокрема, за результатами трьох попередніх етапів моніторингу теплоенергетичний факультет посідав передостаннє місце серед 22 факультетів та інститутів університету. Після вивчення стану справ на випускових кафедрах цього факультету з комісією навчального департаменту, дієвих заходів керівництва факультету та відповідних кафедр результати моніторингу на цьому факультеті значно покращилися (з 21 місця цей факультет перемістився на 8 місце). Незначно покращилися результати на зварювальному факультеті. Кафедри інженерно-хімічного факультету та інституту енергозбереження та енергоменеджменту зробили відповідні висновки, що відбилося і на загальних результатах моніторингу (інженерно-хімічний факультет з 14 місця перейшов на 7 місце), а ІЕЕ – з 17 на 11 місце).


На жаль, погіршились результати на факультетах біотехнології і біотехніки (з 13 місця факультет перейшов на 20 місце), між­університетського медико-інженерного факультету (з 16 місця опустився на 22 останнє місце), факультет прикладної математики з 5 місця перейшов на 16.




Iншi матерiали номеру: Київський полiтехнiк - 24, 2007

2000-2007 ©, Національний технічний університет України "КПІ"
Україна, 03056, м.Київ-56, проспект Перемоги, 37
Довiдка телефонної станцiї НТУУ "КПI" - (+38 044) 236-79-89
http://www.ntu-kpi.kiev.ua, http://www.ntu-kpi.edu.ua, http://www.kpi.ua
Супроводження: Лабораторія Інформ, КПІ Телеком